Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 04

Debiutinį albumą pristatę Beissoul ir Einius jauniems muzikantams linki nepasitikėti šou verslo rykliais

Penktadienio rytą elektroninės muzikos duetas – Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis – pristatė debiutinį savo albumą „Laikas Paikas“. Jame skambančias dainas gerbėjai galės išgirsti jau balandžio 5-ąją, šeštadienį, menų fabrike „Loftas“ vyksiančiame albumo pristatymo koncerte.
Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis
Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Muzika Beissoul

Iš viso Beissoul ir Einiaus debiutiniame albume „Laikas Paikas“ skamba 10 dainų, atspindinčių skirtingus dueto kūrybos laikotarpius. Tai ir nauji kūriniai, tokie kaip „Laikas Paikas“, „Night & Time“ ar „Bright U“, ir senesni, pavyzdžiui, pirmasis lietuviškas dueto kūrinys „Kaip tu ir sakei“.

Įsigyti šį dueto darbą gerbėjai galės koncertų metu, taip pat užsisakyti paštu, o vėliau – ir internetinėse parduotuvėse.  Pirmasis albumo tiražas – 500 egzempliorių.

Spaudos konferencijoje muzikantai pasirodė vilkėdami pižamas ir chalatus. „Šiandien mums buvo labai ankstyvas rytas – juk dažniausiai muzikantai keliasi kokią 15 val. Taip atrodydami iš namų ir atėjome“, – juokavo A.Žabas-Beissoul.

Anot Beissoul, mintys apie albumo leidybą dueto galvose sukosi pastaruosius trejus metus, tačiau muzikantai vis nesiryžo jį išties sukurti – vis dvejojo, svarstė. Kodėl albumas vadinasi „Laikas Paikas“? Anot A.Žabo-Beissoul, pavadinimas atspindi skirtingus jausmus, užplūdusius bekuriant albumą ir esant muzikinėje scenoje, taip pat skirtingus išgyvenimus.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis

„Viskas, kas skamba šiame albume, sukurta visiškai mūsų pačių – mūsų galvytėmis, rankytėmis ir kojytėmis“, – sakė A.Žabas-Beissoul ir linkėjo jauniesiems muzikantams savarankiškumo, o ne kliovimosi šou verslo rykliais. „Pradėkite kurti kuo anksčiau – vėliau tai padės“, – ragino E.Jarutis.

Naujame dueto albume skambantys kūriniai parašyti lietuvių ir anglų kalbomis. „Juoko forma galvojome, kad reiktų padainuoti ir lenkiškai, ukrainietiškai“, - sakė A.Žabas-Beissoul.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Artūras Žabas-Beissoul ir Einius Jarutis

Pristatys koncerte

Nusistovėjusias lietuviškos pop muzikos dogmas griaunantis vokalas ir išmoningai suderinti elektroninės muzikos garsai – taip šie kūrėjai pozicionuoja save Lietuvos muzikos industrijoje. Palyginti dar jauni atlikėjai neapsimeta nesuvokiantys, kad vien kokybiška muzika prasibrauti į didžiąją sceną pavyksta retam, todėl albumo pristatymo koncerto metu jie klausytojus domins ir novatoriškos bei kandžios, iššūkių nebijančios dizainerės Gintarės Salemonaitės kurtu sceniniu įvaizdžiu.

„Koncerto metu žadame parodyti viską, ką turime geriausio – įvaizdį, šokio judesius, geriausius kūrinius. Klausytojų laukia jauki aplinka – gerbiame sceną, tad liksime sau ištikimi“, – apie koncertą kalbėjo A.Žabas-Beissoul. „Norime, kad žmonės liktų patenkinti“, – sakė E.Jarutis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Artūras Žabas-Beissoul
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Artūras Žabas-Beissoul

Anot dueto, gausi publika nėra gero koncerto rodiklis – svarbiausia, kad gera būtų ir muzikantams, ir gerbėjams. „Dažnai pasižiūriu mūsų gerbėjų nuotraukas. Jie visi tokie įdomūs, turi įdomios veiklos – yra menininkai, kūrėjai. Kartais pakanka pažiūrėti į veidą ir jis pasako viską. Kokybiški žmonės mums – labai svarbūs“, – apie savo klausytojus kalbėjo A.Žabas-Beissoul.

Albumo pristatymo koncerto išvakarėse į renginį buvo parduota per 200 bilietų.

Laukia ir kiti koncertai: jau balandžio 18-ąją Beissoul ir Einius pradžiugins ir kauniečius – albumą pristatys „Punto Jazz“ muzikos palėpėje, šio mėnesio pabaigoje uždainuos ir Didžiosios Britanijos lietuviams: balan-džio 30-ąją koncertuos Londono muzikos klube „The Roadtrip“, gegužės 3-iąją – Lesterio mieste, „J&J” muzikos klube.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Konferencijos akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius