Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17

„Depeche Mode“ artėja prie Lietuvos: grupės koncertuose jau šėlo per milijoną žmonių

„Depeche Mode“ gerbėjams laukti liko nebeilgai. Liepos 27-ąją grupė išeis į sceną Vilniuje ir surengs pasaulinių gastrolių „Delta Machine“ koncertą Vingio parke. Pakeliui į Lietuvą grupės šou pamatė daugiau nei milijonas žiūrovų – tai vienos sėkmingiausių gastrolių „Depeche Mode“ istorijoje. Nuo jų pradžios praėjus dviems mėnesiams, „Depeche Mode“ patenka tarp trijų pasaulio atlikėjų, kurių pasirodymai šiais metais išsiskiria geriausiais lankomumo rodikliais.
„Depeche Mode“
„Depeche Mode“ / „Scanpix“ nuotr.

„Depeche Mode“ koncertas – trečias pagal populiarumą

Pramogų verslas turi savo tradicijas ir būdus įvertinti atlikėjų populiarumą. Vienas jų – kasmet  sudaromos  metų vidurio suvestinės, kuriose suskaičiuojami muzikos koncertų lankomumo rezultatai, parduotų bilietų skaičius ir už juos surinkti pinigai.

Šią savaitę JAV žurnalai „Billboard“ ir „Pollstar“ skelbia šią statistiką, pagal kurią „Depeche Mode“ gastrolės per pirmuosius šešis metų mėnesius buvo trečios pagal populiarumą – skaičiuojant vidutinį kiekviename koncerte apsilankiusių žiūrovų skaičių.

Kiekvieną iš 24  iki birželio pabaigos surengtų „Depeche Mode“ pasirodymų vidutiniškai stebėjo per 34 tūkstančius žiūrovų. Šiuo vidurkiu grupė nusileidžia tik roko veteranams – amerikiečiui Bruce'ui Springsteenui ir italui Vasco Rossi, tačiau pastarojo rezultatai paremti tik septynių didelių proginių koncertų statistika.

Bilietų į koncertus parduota už 158 milijonus litų

Iki birželio pabaigos bilietų į „Depeche Mode“ šių metų „Delta Machine“ turo koncertus buvo parduota už sumą, prilygstančią daugiau nei 158 milijonams litų. Pirmąją vietą sąraše pagal surinktus pinigus užima grupė „Bon Jovi“. Tačiau ji per tą patį laikotarpį surengė net 60 koncertų, be to, bilietai į jos koncertus buvo ženkliai brangesni.

Iki birželio 30-osios “Depeche Mode“ koncertus aplankė daugiau nei 788 tūkstančiai žiūrovų. Šį mėnesį surengti grupės pasirodymai jau padėjo perkopti 1 milijono žiūrovų ribą. Neabejojama, kad dar tik įsibėgėjanti grupė iki metų pabaigos pelningiausių gastrolių dešimtuke pakils aukščiau. Be to, „Depeche Mode“ tikriausiai pagerins ankstesnių gastrolių „Tour Of The Universe“ rezultatus – šio turo pasirodymus aplankė per 2,5 milijono žmonių.

VIDEO: Ištrauka iš „Depeche Mode“ pasirodymo festivalyje „Rock Werchter“ Belgijoje – daina „Welcome To My World“:

Šiuo metu „Depeche Mode“ gastrolės suplanuotos iki 2014-ųjų kovo – numatyti pasirodymai Europoje ir Šiaurės Amerikoje, tačiau grupė dar pernai rudenį neslėpė, kad svarsto galimybę surengti koncertus ir Pietų Amerikoje bei Azijoje.

Šį rudenį į grupės maršrutą įsiterps ir vienas pasirodymas Jungtiniuose Arabų Emyratuose – jis bus skirtas čia rengiamoms „Formulės 1” lenktynėms paminėti.

Gandai apie „Glastonbury“

Be to, britų muzikinėje žiniasklaidoje jau pasirodė žinia, kad kitais metais „Depeche Mode“ gerbėjai gali sulaukti svarbaus įvykio – teigiama, kad grupė pirmą kartą taps viena iš trijų pagrindinių kasmet rengiamo didžiausio Europoje „Glastonbury“ muzikos festivalio žvaigždžių.

„Negalime to teigti visiškai tvirtai, bet panašu, kad šio festivalio organizatorius Michaelas Eavis, prieš keletą mėnesių teigęs, kad jau susitarė dėl kitų metų svarbiausių atlikėjų, turėjo omenyje ir „Depeche Mode“, – teigia festivalių verslo užkulisių išmanymu pasižyminti interneto svetainė „efestivals.co.uk“.

BDG nuotr./Depeche Mode
BDG nuotr./„Depeche Mode“

Vasaros festivaliai

Festivalių publikos dėmesiu „Depeche Mode“ mėgaujasi ir šią vasarą – neseniai grojo festivalyje „Rock Werchter“ Belgijoje, o šį savaitgalį daugiau nei dvi valandas šėlo Portugalijoje surengto festivalio „Optimus Alive“ scenoje, kur grupei plojo per 50 tūkstančių žiūrovų.

Čia grupės gerbėjų laukė staigmena. „Pirmą kartą šiame ture grupė atliko dainą „Shake The Disease“ – akustinę versiją, vokalisto pareigas perimant gitaristui ir klavišininkui Martinui Gore'ui“, – rašo žurnalas „New Musical Express“.

Pora dienų anksčiau Ispanijos mieste Bilbao surengtą „Depeche Mode“ koncertą leidinys „Excelsior“ apibūdina kaip „publiką įvedusį į nesuvaidintą ekstazę“.

„Šou prasideda daina „Welcome To My World“ iš naujausio albumo, kurią lydi kone hipnotizuojantys vaizdai, rodomi ekranuose. Skambant klasikinei grupės dainai „Walking In My Shoes“, vokalistas Dave'as Gahanas bėga į scenos priekį ir ištiesia mikrofoną publikai, ragindamas dainuoti kartu.

Senos ir naujos dainos telpa šiame koncerte, visas jas praturtina tobula apšvietimo efektų ir vaizdo projekcijų derinys. Jis sustiprina energiją, kuri ir taip sklinda iš grupės muzikos.

Dave'o balsas – galingas, elegantiškas. Jis nesustodamas juda, rodo seksualius judesius, kartais net provokuojančius, mojuoja rankomis – akivaizdu, kad pats nuoširdžiai mėgaujasi koncertu. Tokios dainos kaip „Policy Of Truth“ ar „Should Be Higher“ per klausytojų kūnus siunčia kilovatus energijos. O „Enjoy The Silence“ tiesiog sukuria masinę beprotybę“, – apie koncertą Ispanijoje rašo leidinys „Excelsior“.

Dave'as Gahanas ia Depeche Mode
Dave'as Gahanas iš „Depeche Mode“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius