-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 25

Eltonui Johnui – 70 metų: 12 įdomių faktų ir 5 gražiausi hitai

Vienas garsiausių visų laikų dainininkų, seras Eltonas Johnas šeštadienį, kovo 25-ąją, švenčia 70-ąjį gimtadienį. Jubiliejaus proga 15min pateikia 12 faktų apie kultinį Didžiosios Britanijos atlikėją, kurių, tikėtina, iki šiol nežinojote, bei kviečia prisiminti garsiausius jo hitus.
Eltonas Johnas
Eltonas Johnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Seras Eltonas Johnas gimė 1947-ųjų kovo 25-ąją. Šeštadienį pasaulinė garsenybė švenčia 70-ąjį gimtadienį.

VIDEO: Eltonas Johnas švenčia 70-ąjį gimtadienį – akimirkos iš jo muzikinės karjeros

Solidaus jubiliejaus proga 15min E.Johno gerbėjams pateikia 12 įdomių faktų apie atlikėją. Taip pat kviečia prisiminti garsiausius atlikėjo hitus.

VIDEO: Daina „Sacrifice“
  • Eltonas Johnas pats nerašo savo dainų tekstų. Juos dainininkui kuria bičiulis Bernie Taupinas. Jiedu susipažino atrankos į „Liberty Records“ metu. Tuo metu E.Johnui reikėjo tekstų autoriaus, o B.Taupinui – muzikos kūrėjo.
  • Prieš tapdamas solistu, E.Johnas priklausė grupei „Bluesology“. Šis kolektyvas dažniausiai atlikdavo pritariančiųjų vokalistų funkciją, pasirodydavo su iš Jungtinių Amerikos Valstijų į Didžiąją Britaniją atvykdavusiais bliuzo dainininkais.
  • Tikrasis E.Johno vardas - Reginaldas Kennethas Dwightas. Eltono vardą garsenybė „pasiskolino“ iš saksofonisto Eltono Deano. 1974-aisiais dainininkas savo vardą pakeitė oficialiai – Eltonu tapo ir dokumentuose.
  • Būdamas 11 metų E.Johnas laimėjo stipendiją Karališkojoje muzikos akademijoje – ten mokėsi groti fortepijonu.
VIDEO: Elton John - Your song
  • E.Johnas pats skambina fortepijonu daugelio garsiausių pasaulio muzikantų hitų įrašuose. Jis akomponavo George‘ui Harrisonui, Johnui Lennonui, Rodui Stewartui, Bon Jovi, Jacksonui Browne‘ui, Ringo Starrui, „The Hollies“ ir Bobui Dylanui.
  • Vaikystėje E.Johnas neturėjo regos problemų ir jam nereikėjo nešioti akinių. Bet jis vis tiek nešiojo, nes norėjo būti panašus į Buddy Holly.
  • J.Eltonas ir Bernie Taupinas daug lėšų skyrė labdaroms organizacijoms, padedančioms sergantiems AIDS.
VIDEO: „Sorry Seems To Be The Hardest Word”
  • Kai E.Johnas buvo pasiekęs savo įrašų pardavimų viršūnę, jo parduotų albumų skaičius sudarė 3 procentus visų pasaulyje tuomet parduotų albumų.
  • 1976-aisiais E.Johnas prisipažino esąs biseksualus.
  • Aštuntame dešimtmetyje E.Johno vardas buvo nuolat linksniuojamas dėl ekstravagantiškos aprangos. Ypač daug komentarų sulaukdavo dėl įmantrių akinių nuo saulės. Tuometinė jo drabužių kolekcija buvo vertinama 40 tūkst. dolerių suma.
VIDEO: The Lion King -Can you feel the love tonight Elton John
  • 1984-aisiais E.Johnas vedė Renate Blauel. Gerbėjai labai nustebo, nes nors jis ir buvo paskelbęs apie biseksualumą, dauguma manė, kad E.Johnas gėjus. Vėliau dainininkas tai pripažino ir pats. 1988-aisiais jis su žmona išsiskyrė.
  • „Milijono dolerių vertės fortepijonas“, kuriuo savo koncertuose groja E.Johnas, turi pritaisytus 60 LED ekranų. „Yamaha“ šį fortepijoną kūrė ketverius metus.
VIDEO: Elton John „Candle in the Wind“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius