-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 22

Finaliniame rudeninio „Kaunas Jazz“ koncerte Vilniuje – džiazo virtuozas iš Jamaikos Monty Alexanderis

Tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz“ visiems džiazo mylėtojams ir fanams paruošė išskirtinę dovaną Kalėdoms – į geriausių pasaulio džiazo pianistų penketuką kritikų įtraukto Monty Alexander'is bei jo grupės koncertą, kuris įvyks gruodžio 16 d., 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose (adresas: Vilniaus g. 6/16).
Monty Alexanderis
Monty Alexanderis / „Kaunas Jazz“ nuotr.

„Kaunas Jazz“ visus džiazo mylėtojus kviečia į įspūdingą muzikinę kelionę nuo Niujorko iki Jamaikos kartu su Monty Alexander Harlem-Kingston Express (Jamaika, JAV).

Jamaikos pianistas Monty Alexanderis sugrįžta

Pernai publiką savo suburto trio pasirodymu nustebinęs veteranas šįkart pristato dar įspūdingesnį projektą – septynių muzikantų kolektyvą Harlem – Kingston Express. Be to, festivalio organizatoriai nusprendė paminėti atlikėjui svarbų jubiliejų – šiemet Monty mini veiklos scenoje 50 metų sukaktį.

Muziko viešnagė pernai „Kaunas Jazz“ rengėjams paliko šilčiausius prisiminimus. Linksmas pianisto charakteris tikrai jautėsi ir koncertų salėje – savo gera nuotaika ir paprastumu muzikantas ilgam užkrečia visus, kuriems nusišypso laimė jį išgirsti.

Monty kelias į sėkmę

Monty kelias į muziką prasidėjo anksti. Būdamas ketverių jis jau grojo pianinu, keturiolikos – koncertavo klubuose, sulaukęs 20-ies – grojo su legendiniu Franku Sinatra. Monty gyvenimą nulėmė dar vaikystėje pamatyti džiazo grandų Louiso Armstrongo ir Nato Kingo Cole'o koncertai. Nuo tos akimirkos šiai muzikai M.Alexanderis atsidavė visa širdimi.

Karjeros pradžioje atlikėjui komplimentus dalino džiazo legendos Milesas Davisas ir Duke'as Ellingtonas – o šie vyrai bet kam komplimentų nežarstydavo.

Būdamas septyniolikos Monty su šeima emigravo į JAV, kur sunkiu darbu skynėsi sau kelią. Pirmąją savo sutartį dėl solinio albumo išleidimo jis pasirašė sulaukęs dvidešimties. Šiandien jo diskografijoje – jau per 60 albumų.

Visos istorijos netilptų į vieną knygą

JAV, Europos, Azijos publiką pakerėjęs Monty galėtų papasakoti daugybę istorijų apie gastroles ar įrašų sesijas, kurios jį suvedė su Franku Sinatra, Dizzy Gillespie, Franku Morganu, Benny Golsonu, Tony Bennettu, Sonny Rollinsu, Quincy Jonesu, Clarku Terry ir daugybe kitų žvaigždžių. Jo nuveiktų darbų – tiek daug, kad šios karjeros aukštumos niekaip nesutilptų į trumpą pasakojimą apie muzikantą. Galima būtų parašyti ne vieną knygą.

Atlikėjo muzikos skambesį galima išgirsti ir kitų muzikantų kūryboje. Jeigu teko girdėti dainininkės Natalie Cole plokštelę Unforgettable, 1991-aisiais laimėjusią net 7 Grammy statulėles, tai kiekvienas joje išgirsta Monty grojimą. Taip pat legendinio aktoriaus Clinto Eastwoodo režisuotame filme apie saksofonininką Charlie Parkerį Paukštelis.

Vargu ar galima rasti labiau viliojančią pramogą, lietuviškai žiemai jau įsibėgėjus. Tirpdyti sniego ir ledo M.Alexanderis atvyksta antrą gruodį iš eilės. Kaip ir prieš metus, jam tai tikrai nesudarys jokių sunkumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius