Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 04

„Galapagai/Roko naktys“: Pirmoji diena, atrodė, nesibaigs

Pirmoji vieno didžiausio Lietuvoje muzikos ir pramogų festivalio „Galapagai/Roko naktys“ diena baigėsi sulig akustiniais gitarų koncertais šalia palapinių ir didžiųjų scenų. Gitaros pasibaigus trankiajai festivalio daliai griebėsi ir pats Viktoras Diawara, kuris kuruoja vieną iš festivalio scenų.
Grupės „Bix“ pasirodymas
Grupės „Bix“ pasirodymas / Aušros Dargytės nuotr.

„Pirmoji „Galapagų“ diena taip įsiūbavo minią, kad didžioji dalis žmonių vakar nenorėjo pabaigti vakarėlio, kol pilnai neišaušo“, – patenkintas startinės „Galapagų/Roko naktų“ dienos įspūdžiais dalijosi festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Festivalis, kurį pradėjo muzikantai norėdami padaryti šventę sau, savo draugams muzikantams ir draugų draugams, šiemet švenčia dešimtus metus ir tikrai nebepanašus į tą nedidelį susibūrimą prieš dešimtmetį. „Festivalis išaugo, lankytojų čia dabar kone šimtą kartų daugiau nei pirmais metais“, – sako A. Barniškis-Blėka.

Auaros Dargytės nuotr./Grupės My Favourite Gan & Omerta pasirodymas
Aušros Dargytės nuotr./Grupės „My Favourite Gan & Omerta“ pasirodymas

Pirmosios dienos svarbiausiu ir įspūdingiausiu „Galapagų/Roko naktų“ pasirodymu tapo britų drum & bass stipruolių „Chase & Status“ šviesų ir muzikos šou. Nors grupė buvo itin laiminga turėdama progą pirmą kartą savo karjeroje groti Lietuvoje, tik baigę pasirodymą „Chase & Status“ asmeniniu lėktuvu išskrido iš Lietuvos tęsti savo suplanuotų koncertų maratono.

Zaraso salą, kurioje vyksta festivalis, vakar taip pat sprogdino lietuviai legendiniai „BIX“, grojantis „Galapaguose/Roko naktyse“ nuo pat pirmojo festivalio, energingieji „Despotin Fam“ ir dar kelios dešimtys grupių bei muzikinių projektų.

Maz Lin Noir nuotr./Festivalio akimirka
Maz Lin Noir nuotr./Festivalio akimirka

„Sulaukėme nemažai svečių iš kaimyninės Latvijos, vien žiniasklaidos atstovų iš ten atvyko apie dvidešimt“, – brolių latvių susidomėjimu festivaliu džiaugėsi Blėka.

Šiandien festivalyje pasirodys Andrius Mamontovas, „G&G Sindikatas“, vokiečių industrial metal grupė „Oomph!“, kurių į Lietuvą atvyksta iš viso 18 žmonių, bei daugelis kitų grupių bei atlikėjų.

O dabar siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą iš pasiruošimo festivaliui:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius