Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 24

„Golden Parazyth“: „Geras vakarėlis – tas, kuriame susirenka bendros idėjos vienijami žmonės“

Jų dainos girdimos Europos radijo stotyse, jie „apšildė“ elektroninės muzikos dievuką amerikiečių kilmės čilietį Nicolas Jaar ir garsiuosius islandus „FM Belfast“. „Golden Parazyth“ išsikovoję, vietą Lietuvos elektroninės muzikos nišoje, vis ryžtingiau dairosi į užsienio šalis, o čia, Lietuvoje, klubinėtojus džiugina savo unikaliais pasirodymais, po kurių kitą rytą sakoma: „Vakar buvo gerai“.
„Golden Parazyth“
„Golden Parazyth“ / Grupės albumo nuotr.

O jų pačių klubinėjimo istorijoje vakarėlių yra buvę visokių. Šįkart „Golden Parazyth“ nario Giedriaus klausiame koks buvo jo pirmasis vakarėlis. „Į klubus pradėjau vaikščioti jau sulaukęs pilnametystės. Pamenu pirmąjį koncertą viename iš tuomet karščiausių klubų Kaune. Buvo atvykęs labai populiarus progressive house „didžėjus“. Tai buvo madingas vakarėlis. Po truputį pradėjau aktyviau domėtis elektronine muzika. 21-erių pradėjau kurti pats, o pirmuosius pasirodymus vakarėliuose rengti po kelerių metų“, – sako Giedrius.
 
Paklaustas, kas jam yra geras vakarėlis, Giedrius sako, kad svarbiausia – bendra atmosfera: „Kai į teisingą vietą susirenka teisinga publika. Kai vienoje vietoje susiburia žmonės, vienijami bendros idėjos, supratimo, skonio ir noro gerai praleisti laiką“. Kaip vieną įsimintiniausių „Golden Parazyth“ mini prieš kelerius metus „Spartakiados“ festivalyje surengtą pasirodymą. „Kitą rytą žmonės sveikino, kad padarėm kažką įspūdingo, vadino mane Michaeliu Jacksonu“, – juokiasi „Golden Parazyth“ įkūrėjas ir pridūrė, kad  koncertai muzikos festivaliuose išsiskiria gera atmosfera. Šią vasarą duetą bus galima pamatyti „Galapagai“, „Karklė Live Music Beach“ ir kt. muzikos festivaliuose.
 
Kita vertus, kiekvienas koncertas yra kažkuo ypatingas: „Negali būti blogos nuotaikos, lipant į sceną visi rūpesčiai lieka už jos. Žmonės susirenka išgirsti tavęs. Tai – tavo valanda, todėl turi padaryti tai, ką gali geriausia“. Todėl Giedriui labai svarbu emociškai pasiruošti pasirodymui: „Kolega Aurimas pusvalandį prieš koncertą susiranda artimiausią sofutę ir nusnaudžia. Man reikia susikaupti, pabūti vienam – prieš koncertą nemėgstu bendrauti“. Atlikėjas prisipažino prieš kiekvieną koncertą jaučiantis scenos baimę. „Tačiau reikia kelių dainų, kad įtampa atslūgtų. Tada susikoncentruoji į muziką – jos atlikimo kokybę, bendravimą su publika. Scenoje turi būti stiprus“, – sako vaikinas.
 
„Golden Parazyth“ kuria ir klausytojams savo kūrybą pristato jau ne pirmus metus. Todėl duetas jaučiasi pakankamai subrendęs ir stiprus savo muziką pristatyti kitų šalių klausytojams. Panašu, tai jiems puikiai sekasi. Vaikinai jau koncertavo Prancūzijoje, Anglijoje, Airijoje, Liuksemburge, taip pat kaimyninėse – Lenkijoje, Latvijoje. Šiuo metu „Golden Parazyth“ aktyviai mezga ryšius su Vokietija, kur jau turėjo keletą koncertų ir yra kviečiami dirbti toliau. Kaip vienus iš geriausių pasirodymų užsienyje vaikinai mini Londono klubus. „Čia koncertuodami jaučiame bene didžiausią palaikymą. Tam tautų, kultūrų katilui mūsų muzika aktuali. Be to, linksminimosi kultūra ten viena labiausiai išvystytų Europoje, žmonės pozityvūs, atsipalaidavę“, – įspūdžiais iš koncertų dalinasi Giedrius.
 
Šį penktadienį, 21 val., Vilniuje, Pramogų banko „Vakario“ salėje „Golden Parazyth“ bus galima išvysti „Samsung Galaxy S 4“ išmaniojo telefono pristatymo vakarėlyje. Pirmą kartą telefono atvykimą į Lietuvą pristatančiame renginyje duetas žada tikrą penktadienio vakaro nuotaiką ir įspūdingo vakarėlio atmosferą, kurią palaikyti padės ir šokėjų pasirodymai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius