Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 01

Grupė „Lyapis Trubetskoy“ Vilniuje surengs atsisveikinimo koncertą

Kaip įprasta sakyti tokiais atvejais, tai – oficialu: šių metų rugsėjo 1 dieną kultinė baltarusių grupė „Lyapis Trubetskoy“, savo egzistavimu palikusi ryškų pėdsaką, nutraukia veiklą. Pasak muzikantų, nėra nieko labiau netinkamo roko grupei, kaip sulaukti 25 metų jubiliejaus (na, ir turbūt dėl dar kokių nors kitų priežasčių).
„Lyapis Trubetskoy“
„Lyapis Trubetskoy“ / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip ten bebūtų, „Lyapis Trubetskoy“ siūlo nenusiminti ir skelbia keturis atsisveikinimo koncertus, tarp jų ir Vilniuje. Rugpjūčio 22 dieną muzikantai savo gastroles „Happy End Tour“ pradės Maskvoje, o rugpjūčio 23 dieną, šeštadienį, sugroti baigiamąjį koncertą atvyks į Vilnių. Šis pasirodymas įvyks menų fabriko „Loftas“ kieme, kuriame planuojama sutalpinti puspenkto tūkstančio žiūrovų.

Tai bus pats trumpiausias turas per visą „Lyapis Trubetskoy“ istoriją! Po pasirodymo Vilniuje grupė rugpjūčio 26 dieną koncertuos Kijeve, o rugpjūčio 28 dieną tašką padės Sankt Peterburge.

Politiškai nekorektišką pankroką su ska elementais grojantys temperamentingi baltarusiai yra ne tik mėgstami muzikos gerbėjų Lietuvoje, bet ir patys mėgsta mūsų šalyje lankytis su koncertais. „Tai jų pačių prašymu koncertas įvyks Vilniuje. Jiems labai patinka mūsų miestas, taip pat pastaruoju metu čia vykę koncertai buvo išskirtiniai“, – sakė muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Dar prieš paskelbiant apie baigiamąjį „Lyapis Trubetskoy“ koncertą mūsų šalyje, prekyba į jį bilietais vakar itin aktyviai startavo tiek Vilniuje, tiek Minske. Bilietus į šį renginį platina „Bilietai.lt“ ir „Kvitki.by“.

VIDEO: Lyapis Trubetskoy - Zheleznyi

Šiuo metu grupė daug koncertuoja festivaliuose ir rugpjūčio 16 dieną su savo festivaline programa surengs seniai suplanuotą pasirodymą festivalyje „Karklė Live Music Beach 2014“. Lygiai po savaitės, rugpjūčio 23-ąją, grupė vėl sugrįš į Lietuvą, kur „Lofto“ kieme Vilniuje susirinkusiai publikai atliks savo baigiamąją koncertinę „Happy End“ turo programą „Klouno nėra!“.

2012-2013 metais „Lyapis Trubetskoy“ muzikos gerbėjus kvietė į savo koncertus Vilniuje Pramogų arenoje ir „Siemens“ arenoje. Juose iš viso apsilankė 16 000 žiūrovų, iš jų beveik 11 000 atvyko iš Baltarusijos, kur šios grupės pasirodymai yra draudžiami. Muzikantai taip pat yra pasirodę lietuviškuose festivaliuose „Galapagai“ ir „Be2gether“.

Didžiausiais grupės hitais galima vadinti kūrinius „Kapital“ („Kapitalas“), „Afrika“, „Ya veriu“ („Aš tikiu“), „Hraj“ („Grok“) ir šiais metais išleistą „Voiny sveta“ („Šviesos kariai“), pavasarį tapusį kone antruoju Ukrainos himnu – jį dainuoja tiek Ukrainos kariai, tiek futbolo gerbėjai stadionuose.

Grupė „Lyapis Trubetskoy“ susikūrė 1990 metais, per savo karjerą išleido 13 albumų, jos muzikantai tapo stadionų kalibro žvaigždėmis, kur jiems Rytų Europoje, ko gero, nėra lygių. Dabar jie pasitraukia būdami karjeros viršūnėje, savo diktuojamomis sąlygomis ir nesurengti jiems deramo išlydėjimo būtų tiesiog nuodėmė.

VIDEO: „Lyapis Trubetskoy“ – „Voiny sveta“:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius