Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 22

Grupė „Vairas“ – 50 metų Lietuvos scenoje

Pradėdama ruoštis penkiasdešimtajam grupės gyvavimo jubiliejui ir įrašinėdama albumą „50“, grupė „Vairas“ nežinojo, kokiomis aplinkybėmis jis pasirodys. Vasario mėnesį, prieš pat sukaktį, grupės nariai ir gerbėjai atsisveikino su „Vairo“ lyderiu Edmondu Čivinsku. Grupės muzikantai šį paskutinį albumą dedikavo ilgamečio grupės vokalisto atminimui.
Grupė „Vairas“
Grupė „Vairas“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 „Vairas“

Grupės „Vairas“ oficialus gimtadienis – 1960 metų kovo 8-oji. Tada tai buvo saviveiklinis Šiaulių dviračių ir variklių gamyklos „Vairas“ darbuotojų ansamblis. Gamyklos vardu grupė ir pasivadino. Nors pirmus du dešimtmečius tai ir buvo kolektyvas, koncertuojantis gamyklos švenčių proga, 1982 metais „Vairas“ žengė į profesionalios Lietuvos muzikos sceną. Taigi grupė veiklą pradėjusi kaip mėgstamas užsiėmimas po darbo, tapo vienu populiariausių vardų šalyje.

Penkiasdešimties metų grupės istorijoje – kelis kartus pasikeitusi sudėtis, galybė aplankytų festivalių, laimėtų konkursų, septyni oficialūs įrašai (nuo plokštelių ir kasečių iki kompaktinių plokštelių) ir net išsiskyrimas.

2000 metais veiklą atnaujinęs „Vairo“ kolektyvas, 2010 metus vėl rašo į grupės istoriją. Tai penkiasdešimtasis grupės jubiliejus, kuriam grupė ruošėsi jau porą metų. Įrašinėdami jubiliejinį albumą „50“ vyrai nežinojo, kad jį pristatyti teks be šviesaus atminimo vokalisto Edmondo Čivinsko.

„Visi labai laukėme šio albumo, nes šis jubiliejus labai svarbus mums visiems. Ar dar yra grupių, kurios 50 metų aktyviai kuria?“ – retoriškai klausė daug metų „Vaire“ grojantis ir dainuojantis Juventas Radzys. „Deja, jį pristatysime jau ne su visa grupės sudėtimi. Bet nepasiduodame, gerbėjų lauksime albumo pristatymo koncertuose“, – pridūrė J. Radzys.

Kitą savaitę prekyboje pasirodysiančiame aštuntajame „Vairo“ albume – trylika naujų dainų. „Vairas“ gerbėjams pristato naujas, bet tokias pačias linksmas, energingas lietuviškas dainas. „Papildėme grupės sudėtį, šiuo metu aktyviai repetuojame ir ruošiamės koncertams“, – apie grupės „Vairas“ kasdienybę pasakojo J. Radzys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius