-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 28

Grupės „Naturally 7“ vaikinų balsai baigiamajame festivalio „Kaunas jazz“ koncerte virto muzikos instrumentais

Gyvybingi, nuolat judantys, besikeičiantys ir žaismingi – nors scenoje nebuvo nei muzikos instrumentų, nei pritariančių atlikėjų, nei šokėjų ar šou detalių, septynių vaikinų grupė iš JAV „Naturally 7“, pasirodžiusi tarptautinio festivalio „Kaunas jazz“ baigiamajame koncerte „Žalgirio“ arenoje, publikos meilę užsitarnavo nuo pat pirmosios akimirkos.
Grupės „Naturally 7“ vaikinų balsai virto muzikos instrumentais
Grupės „Naturally 7“ vaikinų balsai virto muzikos instrumentais / Aliaus Koroliovo nuotr.

Dainininkai savo balsais ne tik atstojo „gyvos“ muzikos kolektyvą, bet ir visus elementus, įprastai naudojamus scenoje norint sukurti įspūdingą reginį. Net tie, kas savo akimis matė, kad septyneriukė pasirodyme nenaudojo jokių muzikos instrumentų, sunkiai tuo galėjo patikėti. Mat, „Naturally 7“ nariai lūpomis bei balsais sugebėjo „sugroti“ net sudėtingiausias partijas, sukūrusias muzikinio kolektyvo įspūdį.

Vaikinai iš JAV publikai rankomis pademonstravo „grojantys“ dūdomis, klavišiniais, gitaromis, būgnais. Jie nuolat keitėsi vaidmenimis ir daug šoko. Septyniukė dėvėjo tamsius drabužius – juodas kelnes, marškinius, švarkus ar liemenes. Trys iš jų buvo su kepurėmis. Jokių blizgių detalių, jokių neįprastų papuošalų. Tik savo unikaliais balsais „Naturally 7” sugebėjo sukelti plojimų audrą „Žalgirio“ arenoje.

Koncertą stebėjo keli tūkstančiai žiūrovų ir jie buvo sužavėti reginiu.

23-iasis „Kaunas jazz“ festivalis prasidėjo balandžio 25-ąją. Mokami ir tokie koncertai, į kuriuos nereikėjo pirkti bilietų, surengti Kauno Rotušėje, Vienybės aikštėje, sinagogoje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje, VDU salėje. Vienintelis renginio pasirodymas, kuriame jau antri metai pristatoma pagrindinė festivalio grupė, vyko „Žagirio“ arenoje. Vienai dienai „Kaunas jazz“ persikels iš laikinosios sostinės į Vilnių, kur pirmadienį Kongresų rūmuose bus pristatytas išskirtinis projektas „Hiromi: The trio project feat. Anthony Jackson & Simon Phillips“.

Grupės Naturally 7 koncertas Kaune
Grupės „Naturally 7“ koncertas Kaune

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius