-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 04

Grupės „Smokie“ lyderis Martinas Bullardas: „Čia vakarėlis! Tad pajudinkite savo sėdynes!“

Gastroles Lietuvoje kartu su Vilniaus simfoniniu orkestru nuo koncerto Kaune pradėjusios legendinės britų roko grupės „Smokie“ nariams teko paplušėti kol išjudino „Žalgirio“ arenoje susirinkusią minią ir privertė ją šokti. Publika ilgai varžėsi ne dėl kuklumo – tiesiog patrypti pagal užvedančias dainas panorusius klausytojus vis nuramindavo apsaugos darbuotojai.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Smokie“

Maždaug įpusėjus koncertui viena vidutinio amžiaus porelė ryžosi praėjime tarp eilėmis išdėliotų kėdžių pašokti lėtą šokį. Tačiau drąsuosiai tuoj pat buvo pasodinti į savo vietas. Situaciją pastebėjęs „Smokie“ grupės lyderis Martin Bullard anglų kalba paragino publiką pajudėti ir į nieką nekreipti dėmesio. Tačiau dar sykį susiremti su apsauginiais niekas nepanoro. Norėdami vis dėlto sukelti ant kojų gerbėjus dainininkai per mikrofonus dėstė: „Čia vakarėlis! Tad pajudinkite savo sėdynes! Atsikelkite ir šokite, nes sėdint tą tikrai sunku daryti“.

Net po tokių aktyvių kvietimų klausytojai lingavo savo vietose ir nė nemėgino keltis. Muzikantams teko įdėti dar daugiau pastangų sprendžiant netikėtai kilusį „karą“ tarp žiūrovų ir apsaugos darbuotojų. Situacija išsisprendė tik tuomet kai būrelis pirmose eilėse sėdėjusiųjų atsistojo bei ėmė trypti savo vietose. Apsaugai artėjant link žmonių prie scenos krašto priartėjo „Smokie“ gitaristas Terry Uttley, ėmęs demonstruoti pasipiktinusio grimasas. Tuo pat metu iš užkulisių atskubėjo britų žvaigždžių komandos darbuotojas, rankomis užtvėręs apsaugai praėjimą prie žiūrovų.

Netrukus visi koncerte dirbę apsaugos darbuotojai buvo sukviesti į trumpą pasitarimą, kurio metu nurodyta – nesiartinti prie žmonių jei jie tik šoka ir nieko pavojingo nedaro.

Koncerte klausytojus linksmintis vis ragino ir grupės būgnininkas Mick McConnell. Jis plojo savo lazdelėmis, degė žiebtuvėlį, net buvo trumpam pribėgęs prie mikrofono padainuoti.

Gitaristas ir vokalintas Steve Pinnell prisiminė 1991 – uosius kai „Smokie“ pirmą kartą koncertavo Lietuvoje. Tuomet dainininkams dar teko sudainuoti ir dainą, kurioje minėta Rusija, ir paragauti degtinės.

Pusantros valandos trukusį koncertą teko du kartus pratęsti. Publika vis reikalavo pakartoti kurį nors iš grupės hitų – „Living Next Door To Alice“, „Don’t Play Your Rock And Roll to Me“, „I’ll Meet You At Midnight“, „Needles And Pins“, „Lay Back In The Arms Of Someone“, „Oh Carol“, „If You Think You Know How to Love Me“.

„Jūs – fantastinė publika!“, – sakė M. Bullard, baigdamas koncertą.

Koncertinio turo metu „Smokie“ su Vilniaus simfoniniu orkestru dar pasirodys gruodžio 6 d. „Švyturio arenoje“ Klaipėdoje, gruodžio 7 d. „Šiaulių arenoje“ Šiauliuose ir gruodžio 8 d. „Pramogų arenoje“ Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius