Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 25

Į Vilnių grįžta britų muzikos prodiuseris SOHN

Prieš beveik tris metus Vilniuje savo pirmąjį koncertą Lietuvoje surengęs britų muzikos prodiuseris SOHN pasirodė užtikrintai. Tada visi sutartinai tvirtino, kad tokį koncertą būtina pakartoti. SOHN tęsi savo duotą pažadą ir grįžta į Lietuvą. Patvirtinta, kad metų pradžioje naują albumą „Rennen“ išleidęs britų talentas lapkričio 4 d. menų fabrike „Loftas“ išstos dar kartą.
SOHN
SOHN / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 „Loftas“ Muzika

Bilietų į pasirodymą Vilniuje prekyba prasidės penktadienį, balandžio 28 d., tačiau jau rytoj, balandžio 25 d., 11 val. Lietuvos laiku, SOHN muzikos klausymosi platformos „Spotify“ vartotojams pasiūlys įsigyti išankstinius bilietus. Belieka tik užsiregistruoti internete ir taip atsistoti į eilę. Bilietų kiekis ribotas.

VIDEO: SOHN - Hard Liquor

„Pirmoji SOHN viešnagė Vilniuje buvo tikrai pavykusi – jis spėjo apsilankyti LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“, davė keletą interviu lietuvos žurnalistams bei koncertą „Lofte“ baigė aukštai iškėlęs rankas. Vilniaus publikos laukia dar vienas tikras ir magiškas koncertas. Visi, kas buvo pirmąjame koncerte „Lofte“, tam pritars“, - sakė muzikos agentūros „8 Days A Week” partneris Martynas Butkevičius.

Karjeros pradžioje Londoną iškeitęs į Vieną, šiandien SOHN savo dienas leidžia Los Andžele. Čia Christopheris Tayloras vedė savo mylimąją ir tapo tėvu. Legendinės britų leidyklos „4AD” globojamam atlikėjui reikėjo pertraukos ir pakeisti aplinką. Juk pristatydami debiutinį albumą „Tremors“ SOHN ir komanda pasaulį išmaišė net tris kartus.

Naujausias SOHN albumas „Rennen“ pasirodė metų pradžioje kartu su „Bonobo“ ir „The xx“ įrašais. 10 kūrinių albumas apibrėžia asmeninius SOHN išgyvenimus, klimato kaitos problemas ir politinę situaciją pasaulyje. Jo pavadinimas vokiečių kalba reiškia veiksmažodį „bėgu“ ir jis puikiai atspindi dabartinę autoriaus filosofiją. SOHN norėjo nustebinti pats save ir, atrodo, kad jam pavyko. Įdomi detalė – albume taip pat įrašyti tuščių vyno butelių, virtuvės indų ir namų aplinkos garsai.

„Šis albumas yra tai, ko mums reikia – puikus garso takelis ir šokiams, ir ašaroms“, - savo apžvalgoje gerų žodžių negailėjo žinomas muzikos tinklaraštis „Line of Best Fit“.

SOHN karjeros trajektorija sparčiai kyla į viršų. Jis parodė, kad nėra tik vieno albumo atlikėjas. Visi keturi albumo singlai „Signal“, „Conrad“, „Rennen“ ir „Hard Liquor“ buvo sutikti puikiai. Šį albumą taip pat lydėjo gyvi pasirodymai JAV pokalbių laidoje „Jimmy Kimmel Live!“ ir žinomos JAV radijo stoties „KCRW“ studijoje.

VIDEO: SOHN - Signal

Stilius jam – ne paskutinėje vietoje. Visada juodai apsivilkęs SOHN pradėjo nešioti skrybėlę ir pakeitė muzikos komunikacijos estetiką. Jau minėtą vaizdo klipą „Signal“ režisavo ir jame nusifilmavo garsi aktorė Milla Jovovich, kurią išgarsino vaidmenys filmuose „Absoliutus blogis“.

SOHN ne tik atlikėjas, bet ir tiesiog geras prodiuseris. Jis rašė dainas tokiems vardams kaip Rihannai, Banks, Kwabs ir „Aquillo“. Remiksai kitiems taip pat labai svarbi SOHN kūrybos dalis. Jis įrašė Lanos Del Rey, „Wild Beasts“, „The Weeknd“, „Honne“ ir „Rhye“ hitų versijas.

Vien šį pavasarį SOHN surengė 46 pasirodymus valstijose ir Europoje. Ką tik įvykusiame muzikos ir menų festivalyje „Coachella“ į jo pasirodymą netilpo visi norintys. Šią vasarą SOHN laukia pasirodymai „Rock Werchter“, „Melt“, „Sonar“, „Latitude“ ir kituose didžiuosiuose Europos festivaliuose. Liepą jis taip pat apšildys britų indie roko grupės „Alt-J“ koncertų turą valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius