-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 20

Ieva Narkutė: „Norėčiau, kad po mano koncertų išeitumėte sušvelnėję, o ne sužvėrėję“

„Norėčiau, kad jūs po šio koncerto išeitumėte sušvelnėję, o ne sužvėrėję“, – sakė dainininkė Ieva Narkutė, Vilniaus publikai pristatydama savo antrąjį albumą „Švelnesnis žvėris“. Pusantros valandos trunkančiame pasirodyme Ieva ne tik dainuoja naujojo albumo dainas ir garsiausius kūrinius iš praėjusio albumo, bet ir daug bendrauja su publika. Savitu, jai vienai būdingu stiliumi: provokuodama atvirumui, o ir pati drąsiai atskleisdama savo jausmus ir pastarojo meto išgyvenimus.
Ieva Narkutė
Ieva Narkutė / Vytenio Jurevičiaus nuotr.

„Mano dainos nėra apie nelaimingą meilę. Jos apie laimingą meilę, kuri nelaiku baigėsi“, – sako ji . O koncerto pabaigoje drąsiai ir tiesmukai išrėžia žmonėms, kad jie yra žvėrys, o koncertas – jaukinimo seansas, kuris pavyko.

I.Narkutės koncertinis turas jau įpusėjo. Klaipėdoj ir Vilniuje jaunos dainininkės klausėsi pilnutėlės salės. Ievos dar laukia pasimatymai su žiūrovais  Šiauliuose lapkričio 21d., Panevėžyje – 27d.  ir Kaune –  28d.  Būtent „pasimatymais“ savo koncertus vadina pati Ieva. „Žinoma, keista eiti į pasimatymą su tūkstančiu žmonių. Ir tas jaudulys 1000 kartų didesnis“, – prisipažįsta ji.

Antrąjį albumą išleidusi I.Narkutė šiuo metu drąsiai gali būti vadinama perspektyviausia ir talentingiausia jaunosios kartos dainininke. Ją galima vadinti ir savotišku scenos grynuoliu, nes dainininkus,  kurie patys rašo dainų muziką ir žodžius, patys akomponuoja, dainuoja,  moka sklandžiai kalbėti ir turi, ką pasakyti, išlaiko vientisą savitą stilių ir dar sulaukia didelės sėkmės, Lietuvoje galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. 

Dvidešimt septynerių mergina išgarsėjo būdama vos dvidešimties. Daugumos lietuvių širdis suvirpinęs hitas „Raudoni vakarai“ pelnė jai dideles žmonių simpatijas. Tačiau pačiai dainininkei jis  buvo labai pavojingas. Galėjo tapti akmeniu, kuris jos karjerą nutemps į dugną. Pasaulyje ir Lietuvoje dažnas reiškinys, kai jaunas dainininkas tampa savo pirmojo didžiojo hito įkaitu ir nebesukuria nieko verto dėmesio. 

I.Narkutė sėkmingai šiuos spąstus apėjo. Pirmas jos albumas „Vienas“ buvo sėkmingas, o antrasis „Švelnesnis žvėris“  tapo dar  malonesne staigmena tiek muzikos gerbėjams, tiek profesionaliems kritikams.  „Pirmą kartą sulaukiame pasipiktinimo, kodėl neskelbiame, kur albumas parduodamas. Tiesą sakant, net nežinome, kaip į tai reaguoti, nes Ievos albumas parduodamas ten, kur ir visi muzikos. Atrodo, kad Ievos albumo ieško žmonės, kurie jau labai seniai, o gal ir niekada jokio muzikos albumo nėra pirkę“, – sako leidėjai.

Vytenio Jurevičiaus nuotr./Ieva Narkutė
Vytenio Jurevičiaus nuotr./Ieva Narkutė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius