2013 12 29

Išrinkite: Įspūdingiausias 2013-ųjų muzikinis šou

Muzikos gerbėjai Lietuvoje šiais metais sulaukė įspūdingų pasaulinio lygio atlikėjų pasirodymų. 2013 metais nenuvylė ir Lietuvos muzikantai, surengę vienas už kitą ryškesnius pasirodymus. Žmonės.lt kviečia išrinkti labiausiai jus sužavėjusį muzikinį šou. Balsuokite apklausoje, kurią rasite straipsnio pabaigoje!
Geriausias metų muzikinis šou 2013
Geriausias metų muzikinis šou 2013
Davidas Gahanas
Davidas Gahanas

Liepos mėnuo buvo karštas kaip niekada. Trečią kartą Lietuvoje po septynerių metų pertraukos koncertavo elektroninės muzikos dievai, britų grupė „Depeche Mode“, Vasaros estradoje surinkusi  tirštą savo gerbėjų minią.

Sostinės „Siemens“ arenoje griaudėjęs bei „AM+FOJE=30“ koncertinį turą vainikavęs koncertas buvo didžiausias ir sėkmingiausias Lietuvos atlikėjų koncertas, kada nors vykęs Lietuvos arenose. Vilniuje vykęs A.Mamontovo koncertas tapo populiariausiu atlikėjo jubiliejinio turo koncertu, į jį susirinko per 12 tūkst. gerbėjų (atlikėjas surengė koncertus Klaipėdoje, Kaune, Šiauliuose).

Muzikos asociacijos metų apdovanojimai „M.A.M.A. 2012“ pradėjo 2013 metus ir įvertino geriausius šalies atlikėjus, jų nuopelnus ir pasiekimus. Apdovanojimuose lyderiu tapo Donatas Montvydas, atlikėjas triumfavo net keturiose kategorijose. Nereikėtų pamiršti ir nuotaikingos Justino Jankevičiaus Egidijaus Dragūno parodijos, kuri tapo interneto sensacija ir buvo aptariama po renginio.  

Lanos Del Rey koncerto akimirka
Lanos Del Rey koncerto akimirka

Birželį į Lietuvą užsuko šiuo metu „ant bangos“ esanti ir lyriškomis dainomis milijonus gerbėjų širdis pavergusi Lana Del Rey. Vakaro kulminacija virto Lanos bendravimas su publika: ji nusileido nuo scenos prie gerbėjų ir neapsakomam šių džiaugsmui vieniems spaudė rankas, kitiems dalijo savo autografus. Gėlėtais plaukų lankeliais pasipuošusios merginos klykė iš džiaugsmo.

Šiais metais po ilgos pertraukos į lietuviškos muzikos pasaulį su nauju albumu sugrįžo Leonas Somovas ir Jazzu. Publika duetą pasitiko išskėstomis rankomis ir Kaune, ir, Klaipėdoje, ir Vilniuje, kuriame buvo surengtas papildomas koncertas. Įspūdinga koncerto scenografija, iki mažiausių detalių sustyguotas pasirodymas, puiki garso kokybė, sukūrė harmoningą visumą, pavergusią klausytojų širdis – taip savo gerbėjus apdovanojo L.Somovas ir Jazzu.

Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu

Trečią kartą Lietuvoje pasirodė pasaulinę šlovę pelnęs Adamo Andersono ir Theo Hutchcrafto duetas iš Didžiosios Britanijos „Hurts“, tačiau pirmą kartą muzikantai susitiko su vilniečių publika, kurią pakvietė į koncertinio turo „Exile“ pasirodymą.  

Lietuvos neaplenkė ir viena didžiausių muzikos pasaulio žvaigždžių Patricia Kaas. Mūsų šalyje ji surengė išskirtinį gastrolių „Kaas Chante Piaf“ koncertą, skirtą prieš 50 metų mirusios legendinės prancūzų estrados žvaigždės Edith Piaf atminimui. Specialios programos metu P.Kaas atliko daugiau nei 20 dainų, kurias savo laiku išgarsino legendinė dainininkė.

Filipas Kirkorovas
Filipas Kirkorovas

Rusijos popmuzikos karaliumi tituluojamas Filipas Kirkorovas šiais metais Vilniuje susirinkusiems gerbėjams pristatė savo naujausią koncertinę programą „Kitoks“. Lietuvoje ne pirmą kartą koncertuojantį atlikėją gerbėjai sutiko pilnais glėbiais gėlių ir mintinai mokėdami jo dainas.

40 mln. įrašų visame pasaulyje pardavęs ir tokiais hitais, kaip „Baila Morena“, „Senza Una Donna“ išgarsėjęs Zucchero koncerte Kaune nepaliko abejingo nei seno, nei jauno. Karšti lotyniški ritmai ir lėtos lyrinės dainos ypač virpino merginų ir moterų širdis bei vasaros pavakarę darė karštesnę nei įprastai.

Imany
Imany

Vasarą sostinę užtvindė tolimosios Afrikos įkvėpti muzikos garsai ir nepaprastas vokalas. Čia pasirodymą surengė Nadia Mladjao, geriau žinoma sceniniu vardu Imany, reiškiančiu viltį. Atlikėja ne tik atliko savo hitus, bet ir perdainavo bei savaip aranžavo gerai žinomų grupių kūrinius.

Milijoninių peržiūrų internete sulaukusi bene garsiausia nepilnamete atlikėja pernai tapusi GJan po pusmečio repeticijų debiutavo didžiojoje scenoje. Koncertuose Kaune ir Vilniuje buvo pristatomos ne tik jau išleistos ir gerai žinomos dainos kaip „Not Afraid“, „Tattoo“, „Need Your Love“, bet ir daug dar niekur negirdėtų kūrinių.

Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis

Šiais metais Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings duetas „The Ball & Chain“ sėdo į savo šeimyninį automobilį ir antrą kartą savo gyvenime leidosi į jaukų koncertinį turą „Dviejų Dviem“. Klausytojus duetas nukėlė į 5-7 dešimtmečius, o pasirodymų metu skambėjo Kolumbijoje atostogų metu sukurtos naujos dainos.

Daugelis Lietuvos klasikinio roko ir bliuzo gerbėjų 2013-ųjų vasaros pradžią atsimins dėl ypatingo muzikinio įvykio: Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą mūsų šalyje koncertavo vienas garsiausių pasaulio roko ir bliuzo gitaristų ir dainininkų Ericas Claptonas. Jis šiemet pažymi karjeros scenoje 50-metį.

Roko opera „Romeo ir Džiuljeta“
Roko opera „Romeo ir Džiuljeta“

Prieš didžiąsias šventes klausytojai sulaukė pusmetį statytos, keliasdešimt aktorių subūrusios, specialiais efektais praturtintos roko operos „Romeo ir Džiuljeta“ premjeros. Pagal Kęstučio Antanėlio ir Sigito Gedos „Meilę ir mirtį Veronoje“ sukurtas šiuolaikinis miuziklas papasakojo legendinę meilės istoriją, visiems laikams sužeisdamas širdis pagrindinių vaidmenų atlikėjams – Tadui Juodsnukiui ir Bjelle, kurie buvo atrinkti realybės šou „Romeo ir Džiuljeta“ metu.

Vasarą grupės „Anties“ muzikos gerbėjai sulaukė ilgai lauktos žinios iš muzikantų stovyklos. Grupė surengė koncertų turą per Lietuvą. Aštuoniuose koncertuose klausytojams buvo paruošta pusantros valandos trukmės garsiausių dainų programa. Jos metu skambėjo didžiausi grupės hitai iki grupės išsiskirstymo 1990 metais ir po sugrįžimo 2007-aisiais.

Koncerto akimirka
„Scorpions“

Lapkritį sostinę drebino Vokietijos roko grupė „Scorpions“. Aštuntajame dešimtmetyje išgarsėjusi grupė pasaulinį turą „Dabar arba niekada“ nusprendė surengti po ilgų gerbėjų prašymų sugrįžti į sceną, mat prieš tai paskutinėmis vadintos pasaulinio turo gastrolės, trukusios trejus metus, susilaukė didelio susidomėjimo ir sėkmės.

Ko gero, geresnės dovanos nei Ellie Goulding koncertas pavasario proga Vilnius niekad ir nėra gavęs. Ellie kūriniai puikuojasi aukščiausiose Europos topų pozicijose, todėl nenuostabu, kad pasiklausyti jaunosios britės susirinko sausakimšas menų fabrikas „Loftas“.

„Enya Christmas Show“ koncerto akimirka
„Enya Christmas Show“ koncerto akimirka

Nors „Enya Christmas Show“ neapsiėjo be skandalų, tačiau renginio metu scenoje pasirodė beveik 40 profesionalių atlikėjų, vaizdo efektai ir specialiai šiam šou atrinktas Enya dainų repertuaras suteikė geriausias emocijas, pasitinkant gražiausią metų šventę – Kalėdas. Enya dainų repertuarą atliko geriausi Lietuvos atlikėjai: Erica Jennings, Rūta Ščiogolevaitė, Ieva Prudnikovaitė, Vaida Genytė ir Evelina Sašenko.

Hitais „Tom's Diner“, „Luka“, „Book Of Dreams“ muzikos pasaulį pavergusi amerikiečių atlikėja Suzanne Vega pirmą sykį savo dainomis džiugino lietuvių melomanų širdis. Melodinga ir originalia muzika žavinti S.Vega pristatė populiariausias per visą karjerą sukurtas dainas ir kūrinius iš naujojo albumo, kurį ketinama išleisti 2014-aisiais.

Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka

„Jei nedavė mama, duos tėtė“. Tokiu šūkiu ne pirmus metus iš eilės buvo organizuojami alternatyvios muzikos T.Ė.T.Ė. apdovanojimai. Kol vieni scenoje atsiiminėjo apdovanojimų statulėles, kiti čia uoliai plušėjo dovanodami gerbėjams savo kūrybą: scenoje grojo reperiai Lilas ir „Tie geresni“, sunkiosios muzikos atstovai „Wulture“, pankai „Erkė maiše“ su „Čiubu“, ties populiarumu ir alternatyva balansuojantys „Liūdni slibinai“, grupė „Siela“, Umiko, Vidas Bareikis, „Yoko Mono“ ir kiti.

Pavasarį į šalį savo dainomis atnešė antrą kartą koncertavusi Rusijos roko pažiba Zemfira. Muzikantė ne tik visų širdis užliejo nostalgija, grodama senas geras ir pamėgtas dainas, bet ir pristatė naujausią, vos šių metų vasario viduryje dienos šviesą išvydusį albumą „Žit v tvojej golove“.

Žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka
Žmonės.lt nuotr./SEL koncerto akimirka

Kiekvieną kartą lipdamas į sceną Egidijus Dragūnas-Selas pažada daug dūmų ir šviesų. Šiemet gruodį įvykusiam koncertui Kaune atlikėjas su grupe „Sel“ ruošėsi iš širdies ir gerbėjai tai įvertino.

10-ojo „Bekešo vilkų“ gimtadienio koncertas per Velykas tapo grupės laidotuvėmis. Per dešimt metų grupė įrašė, bet neišleido debiutinio albumo, pernai nufilmavo pirmąjį ir vienintelį savo vaizdo klipą kūriniui „Soul Education“, surengė šimtus koncertų, pakeliavo – dainavo Ukrainoje – ir susižarstė galybę apdovanojimų už kūrybinę veiklą.

„G&G Sindikatas“
„G&G Sindikatas“

Vasarą „G&G Sindikatas“ nusprendė įgyvendinti savo seną svajonę surengti nemokamą koncertą Vilniaus Vokiečių gatvėje. Lietuvos hiphopo veteranai užkūrė tikrą muzikos ir pramogų fiestą pačiame sostinės centre.

Vienas populiariausių pasaulio atlikėjų Eltonas Johnas koncertuoti į Lietuvą atvyko trečią kartą. Dainininkas iš anksto atsiprašė 11-os tūkstančių į areną susirinkusių žiūrovų, kad ne visos melodijos gali skambėti taip, kaip turėtų, nes gerokai prikimo jo balsas. Tačiau atsiprašymas buvo be reikalo, nes publika ir liko sužavėta Eltono dainomis ir talentu.

Ugnės Jasinskaitės/Žmonės.lt nuotr./Robbie Williamso koncertas Taline
Robbie Williamso koncertas Taline

Nors renginių Lietuvoje netrūko, tačiau nemažai popmuzikos žvaigždžių užsuko ir į kaimynines šalis. Itin daug susidomėjimo sulaukė vienintelis Robbie Williamso koncertas Baltijos šalyse, įvykęs Taline. Į britų popmuzikos žvaigždės efektingą šou susirinko tūkstantinė minia – buvo parduota apie 60 tūkst. bilietų. Labiausiai šis pasirodymas įsiminė lietuvei Jurgitai, kurią atlikėjas pakvietė ant scenos.

Be to, kaimyninėse šalyse pasirodymus šiais metais surengė ir nemažai gerbėjų iš Lietuvos sulaukė grupė „Killers“, Rihanna ir Beyonce.

Kai ši apklausa jau buvo paruošta, metams visai baigiantis įvyko dar vienas puikus koncertinis turas – Marijono Mikutavičiaus „Garsiai. Jautriai. Galingai.“. Tad neįtraukti jo į balsavimą, kad ir vėliau, būtų nedovanotina. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius