Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 08

Įvertinkite: gimtadienį švenčiantis Nėrius Pečiūra naujam gyvenimui prikėlė savo seną dainą „Vėjas“

Antradienį savo 46-ąjį gimtadienį švenčiantis pankų tėvu vadinamas Nėrius Pečiūra energingai pradeda 2013-uosius. Jis pradėjo rašyti savo antrą solinį albumą, kurio darbinis pavadinimas „Disco Limpopo“ ir naujam gyvenimui prikėlė savo 1997-ųjų kūrinį „Vėjas“.
Nėrius Pečiūra
Nėrius Pečiūra / Asmeninio albumo nuotr.

Dabar N.Pečiūra šią dainą perrašė iš naujo, sukūrė visiškai naują aranžuotę. Dainininkas taip pat pastato ir kūrinio vaizdo klipą.

Klipo nuotaiką padiktavo jame nusifilmavusios trys žavingos manekenės. Tačiau labiausiai filmavimo aikštelėje pasižymėjo mergina, vardu Greta. Panelė bosinę gitarą savo rankose laikė pirmą kartą gyvenime. Tačiau elgėsi su ja taip, lyg būtų mažiausiai dešimt metų grojusi legendinėje JAV roko grupėje „KISS“. Jai buvo taip linksma vaidinti roko muzikantę, kad tai tapo pagrindiniu humoristiniu vaizdo klipo akcentu.

Klipe Greta visą laiką matoma kairiojoje ekrano pusėje ir jos nepastebėti tiesiog neįmanoma. Kai kuriems žiūrovams jos vaidyba sukelia nesuvaldomo juoko priepuolį.

Be to, klipas atskleidžia kokia plačia ir neaprėpiama poetine metafora gali būti žodis „vėjas“. Dainos ekranizacijoje pamatysite, kad tai gali būti netgi euro banknotų arba medicininių piliulių viesulas.

Dar vienas įdomus faktas – dainos trečias posmas yra skirtas rašytojai Jurgai Ivanauskaitei. Rašydamas tas eilutes, N.Pečiūra mąstė apie tai, kaip 1990 metais Jurga Ivanauskaitė, atrodo, net kelis kartus buvo nuvykusi į Tibetą, sėmėsi išminties Tibeto vienuolynuose ir jos kelionių įspūdžius tuo metu spausdino vienas didžiausių Lietuvos laikraščių.  Savo mintis apie J.Ivanauskaitės keliones N.Pečiūra suformulavo taip: „Tu iškeliausi toli toli, vienas Dievas žinos kur esi. Pasaulis liepsnos aistrų ugnyje ir tik vėjas ramins tave.“

Skaitytojus kviečiame peržiūrėti naująjį Nėriaus Pečiūros vaizdo klipą ir savo nuomonę išsakyti komentaruose.

VIDEO: Nėrius Pečiūra "Vėjas"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius