-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 20

Įvertinkite: hiphopo grupė „Jama&W“ pristato dainos „Požemis“ vaizdo klipą

Lietuvos hiphopo muzikos grupė „Jama&W“ gerbėjams pristato dainos „Požemis“ vaizdo klipą iš debiutinio albumo „Gilumon“ pristatymo. Tai – pirma rudens dovana gerbėjams, kurie laukia naujų grupės pasirodymų, pasižyminčių nenutrūkstama improvizacija („freestyle“).
Hiphopo muzikos grupė „jama&w“
Hiphopo muzikos grupė „jama&w“ / Kęstutis Žilionis nuotr.
Temos: 2 Muzika Hiphopas

Improvizacijos meistrais ir žodžių žonglieriais vadinami „Jama&W“ nariai po įtemptos festivalinės vasaros nesiilsi ir toliau įtemptai ruošiasi koncertiniam turui.

„Šventės šiais metais mums prasidės anksčiau, nes dovanas jau pradedame dalinti: šiandien pristatome vaizdo klipą iš albumo pristatymo koncerto, taip pat rengiamės eilei smagių susitikimų skirtinguose miestuose su mūsų kūrybos klausytojais – jau greitai pradėsime rudens turą per Lietuvą“, – džiaugiasi grupės lyderiai Rokas Grajauskas-jama ir Arūnas Blažys-W. Grupės planuose – visi didieji Lietuvos miestai, o pirmasis koncertas jau spalio 2 dieną Vilniaus muzikiniame klube „Tamsta“

„Reikia dalintis muzika, kuri turi sielą. Tada, kai mūsų muzika yra girdima ir suprantama, mes esame gyvi ir šia gyvybe stengiamės užkrėsti mūsų koncertų dalyvius. Taip, ne klausytojus, o dalyvius, nes kiekvienas išėjimas į sceną mums yra energijos užtaisas ir susiliejimas su visa apimančiais garsais ir žodžiais“, – stiprias emocijas turo koncertuose žada R.Grajauskas-jama.

Improvizacijomis ant scenos išsiskirianti grupė šiais metais ypač produktyvi. Pavasarį išleido pirmą studijinį albumą „Gilumon“, vasarą praleido festivaliuose, o dabar jau rengiasi turui. Laukiant albumo pasigirdo įvairių nuomonių, o ypač abejonių, ar išliks grupės išskirtinumas įrašius dainas, paprastai atliekamos laisvu stiliumi. Vis dėlto rezultatas pranoko lūkesčius.

„Daug kas bijojo, kad freestyle sudėjus į įrašus pradings pirminis laisvumas ir gaivališkumas, tačiau mums atrodo, kad nieko panašaus neįvyko – kūriniai tokie pat stiprūs ir šviesūs. Be to, albumas gali būti kaip nuotaikos repeticija prieš ateinant į mūsų koncertus“, – teigia grupės nariai. Albumą „Gilumon“ jau galima rasti ir muzikos tinkle „Spotify“.

VIDEO: Jama&W - Požemis (Gyvai)

Ritminės poezijos kolektyvas „Jama&W“ – unikalus reiškinys lietuviškosios muzikos kontekste. Grupės įkūrėjai Arūnas W Blažys-W ir Rokas Grajauskas-jama savąją kūrybinę kelionę pradėjo remdamiesi tik akustine gitara ir abipusiais improvizacijos gabumais.

Spontaniškai, čia ir dabar gimstantys kūriniai, laikui bėgant, į šį žaidimu paremtą procesą įtraukė ir kitus šiandieną kartu grojančius muzikantus: Karolį Levarauską (saksofonas), Deividą Špakį Jakavičių (bosinė gitara) ir Karolį Šimaitį (mušamieji). Penkerius sceninės veiklos metus vien repo improvizacijai („freestyle“) paskyrę „jama&W“ 2014-aisiais pristatė intelektualų, ironišką ir muzikaliai brandų albumą „Gilumon“, kuriuo atverčia naują savo išskirtinės istorijos puslapį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius