Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 28

Įvertinkite: MC Mesijus pristato animuotą klipą „Nelieskit mėlynojo gaublio“

Nors Lietuva – tauta daininga, nedaugelis gali pasigirti repo ritmu plakančia širdimi. MC Mesijus, arba Žygimantas Kudirka (25), visiems repo muzikos, „Senosios mokyklos“ arba „Repo kovų“ gerbėjams itin gerai pažįstamas. Štai šeštadienį „Skalvijos“ kino teatre įvyko pompastiškas MC Mesijaus dainos „Nelieskit mėlynojo gaublio“ vaizdo klipo pristatymas, o ketvirtadienį juo dainininkas pasidalino ir su Žmonės.lt skaitytojais ir savo gerbėjais socialinėje „Facebook“ paskyroje. Kaip ir kam kilo mintis sukurti klipą ir kodėl premjeroje nedalyvavę melomanai galėjo „parsipūsti“ klipą iš „Linkomanijos“ – visi atsakymai prieš jūsų akis.
MC Mesijus
MC Mesijus / „Youtube“ stop kadras

 Ž.Kudirka pasakojo, kad idėja sukurti klipą jam kilo spontaniškai. Mat daina „Nelieskit mėlynojo gaublio“ buvo sukurta gerokai anksčiau. MC Mesijus juokavo, kad nors klipas primena žaliųjų judėjimo propagandą, tikrai nėra jokio projekto dalis.

Kai gamtosaugos tema tokia nuvalkiota, visuomet įdomu pasižiūrėti kitu kampu ir koks būtų repas, jei jį varytų „Greenpeace“.

„Pirmiausiai atsirado kūrinys ir tik gerokai vėliau atsirado klipas, nors jo kurti niekas ir neplanavo. Šį kūrinį patikrino laikas, nepaisant to, kad jis niekur nebuvo ir išleistas. Be to, pati daina labai iliustratyvi ir atitiko mūsų sugalvotą animacijos žanrą. O kas liečia dainos idėją... kuomet gamtosaugos tema tokia nuvalkiota, visuomet įdomu pasižiūrėti kitu kampu ir koks būtų repas, jei jį varytų „Greenpeace“. Tai tikrai nėra joks projektinis darbas ir ši organizacija mūsų nerėmė“, – pasakojo jis.

Prie šio spalvingo ir originalaus klipo plušėjo mažiausiai 6 žmonės. Anot MC Mesijaus, susirasti tinkamą komanda nebuvo sunku, mat visa filmavimo kūrybinė grupė – jo draugai. Tiesa, filmavimas užtruko kiek ilgiau, nei jis planavo: „Kai susibūrėm klipo filmuoti, galvojome, kad viską įgyvendinsime labai greitai, bet užtruko beveik visą vasarą.“

Bekuriant klipą nutiko ir ne vienas smagus dalykas. O geriausiai Žygimantas atsimena, kuomet jis nugrimuotas kaip mėnulis užsimanė nukeliauti ten, kur karaliai pėsti vaikšto. „Vienas įdomesnių momentų buvo, kuomet jau su mėnulio grimu ėjau į tualetą ir ten sutikau kitą veikėją, kuris filmavosi kitame klipe. Jis buvo su kruvino veido makiažu, taigi prie tualetų susitiko 2 superherojai iš skirtingų klipų. Buvo keista“, – juokėsi ji.

Piratinę klipo versiją išplatino pats

Tie, kurie nedalyvavo klipo pristatyme šeštadienį, galėjo apeiti sistemą ir iš duomenų perdavimo sistemos „Linkomanija“ parsisiųsti nelegalią klipo versiją. Klasika tapusią istoriją – atėjau, nelegaliai nufilmavau, įkėliau – įgyvendino pats dainininkas. Tiesa, pasirodęs vaizdo klipas buvo tokios prastos kokybes, kad per „Lego“ kaladėles primenančius pikselius nebuvo įmanoma suprasti, kas vyksta. Anot Žygimanto, tokiu poelgiu jie siekė sukelti žmonėms smalsumą.

„Atidesni turėjo pastebėti, kad aš pats ir įkėliau kine, premjeros metu, filmuotą klipo versiją į „Linkomaniją“. Maniau, jei jau buvo pompastiška klipo premjera kino teatre su visais atributais, tai kitas žingsnis po premjeros – kad koks nors niekšelis „nuripintų“ ir įdėtų į „Linkomaniją“. Klipas buvo tokios kokybės, kad buvo neįmanoma žiūrėti. Tai tokia buvo užmačia ir patys nekantriausi, kas nebuvo pristatyme turėjo progą pamatyti, kas čia bus. Na, ir tai dar labiau augino smalsumą, kaipgi tai atrodys“, – sakė jis.

Šis klipas, pripažino MC Mesijus, yra tarsi įžanga į tolimesnius jo darbus. Pastaruoju metu jis intensyviai pluša ne tik darbuose, koncertuose, o ir įrašų studijoje, kurioje jau „kepa“ savo antrąjį albumą „Paskutinis repo albumas“. Tiesa, jis neišdavė, ar po to jis staiga pakeis muzikinę religiją, ar tiesiog tai bus paskutinis jo albumas.

O dabar, mažiau kalbų, daugiau akių ir ausų mankštos. Pasižiūrėkite MC Mesijaus dainos „Nelieskit mėlynojo gaublio“ klipą ir jį įvertinkite komentaruose:

VIDEO: MC Mesijus dainos „Nelieskit mėlynojo gaublio“ klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius