-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 10

Įvertinkite: Nėrius Pečiūra dainos „Pabelsiu 3 kartus“ vaizdo klipą nufilmavo ir Kaukaze, ir Maskvoje

2013 metais Nėrius Pečiūra Londone sukūrė septynis savo dainų vaizdo klipus. Po to jis nutarė pasukti priešinga pasaulio kryptimi ir išvyko į Rytus: iš pradžių į Maskvą, o vėliau piečiau, į Kaukazą.
Nėrius Pečiūra
Nėrius Pečiūra / Asmeninio albumo nuotr.

Dainos „Pabelsiu 3 kartus“ klipas nufilmuotas prie Juodosios jūros – Cemeso įlankoje Novorosijske, bei unikaliame draustinyje Bolšoi Utriš. 

Asmeninio albumo nuotr./Nėrius Pečiūra
Asmeninio albumo nuotr./Nėrius Pečiūra

Grįždamas iš Kaukazo N.Pečiūra filmavo ir Maskvoje, Raudonojoje aikštėje. Likimas lėmė, kad ten jis atsidūrė lapkričio 7 dieną – per bolševikinės revoliucijos metines. Raudonoji aikštė buvo apsupta policijos, o netoli jos Rusijos komunistų partija ruošėsi šventiniam mitingui.

Visuose didesniuose Rusijos mietuose buvo sustiprintas saugumas. Įeinant į oro uostus, geležinkelio ir net metro bei autobusų stotis žmonės buvo tikrinami su metalo detektoriais. 

Asmeninio albumo nuotr./Nėrius Pečiūra Raudonojoje aikštėje
Asmeninio albumo nuotr./Nėrius Pečiūra Raudonojoje aikštėje

„Mane kelis kartus stabdė policininkai, domėjosi mano kuprine bei klausė, kodėl aš filmuoju traukiniuose. Sakydavau, kad esu turistas, kuriam brangūs kelionių įspūdžiai. Be to, su pareigūnais stengdavausi kalbėti be lietuviško akcento“, – pasakojo N.Pečiūra.
   
Po muzikinio vaizdo klipo jis susuko trumpą dokumentinį filmuką apie Ilskij –  gyvenvietę, kur N.Pečiūra buvo apsistojęs, keliaudamas po Krasnodaro kraštą. Dokumentinio filmo tekstą N.Pečiūra dėl tematinio kolorito įrašė rusų kalba, o vėliau padarė jo vertimą į gimtąją kalbą.

Pietų Rusija – turtingas kraštas su derlingomis žemėmis. Namų kiemuose auga vynuogės, kurias galima nusiskinti pusryčiams. Turguje – nemenkas egzotiškų produktų pasirinkimas, tokių kaip kalnų kaštonų medus ir panašiai. Krasnodaro krašte lapkričio pradžioje dar žydi rožės. Ten subtropinis klimatas su švelnia žiema ir karšta vasara; vidutinė metinė temperatūra +12,1 °C.  Galima palyginti – Vilniuje vidutinė metinė temperatūra yra +6,1 °C. 

Išgirsti dainą galite čia, įvertinti – komentaruose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius