-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 29

Įvertinkite: vaikinų grupė „Andrew Flame“ pristato naują kūrinį, pirmąją fotosesiją ir Manto Petruškevičiaus kurtą įvaizdį

Prieš metus Kaune susibūrusi nauja vaikinų grupė „Andrew Flame“ palengva skinasi kelią į pripažinimą. Praėjusiais metais Lietuvoje vykusiuose milžiniškuose muzikiniuose renginiuose jie jau turėjo progų išbandyti savo jėgas ir, kaip patys tvirtina, stovėti vietoje neketina.
„Andrew Flame“
„Andrew Flame“ / Gedimino Žilinsko nuotr.

Grupės lyderis Andrius Grybauskas per pastaruosius šešerius metus sukūrė 40 dainų. Iš jų net 10 jau įrašytos. „Andrew Flame“ šįkart pristato savo kūrinį „Like A Stranger“ ir kviečia įvertinti pirmąją fotosesiją – trijų profesionalų – fotomenininko Gedimino Žilinsko, stilisto Manto Petruškevičiaus ir pasaulyje pripažinto kirpėjo Raimundo Pasternackio bendro darbo vaisių.

„Andrew Flame“
„Andrew Flame“

Šešerius metus kurdamas ir tobulėdamas 22-ejų Andrius Lietuvos pramogų pasaulį pasiruošęs sudrebinti originalia muzika, kuri jau sulaukė palankių įvertinimų. Vaikinas supranta, jog norint įsitvirtinti pramogų versle, reikia daug dirbti, tačiau tai jo nė kiek nebaugina. „Andrew Flame“ lyderis groti gitara ne vienerius metus mokėsi privačiose garsiausių Lietuvos ir pasaulio gitaristų pamokose.

Grupės nariai – profesionalūs muzikantai. Bosinę gitarą įvaldęs Andriaus brolis Marius, Muzikos akademijoje būgnų specialybės subtilybių besimokantis būgnininkas Vaidas ir klavišininkas Ignas, taip pat grojantis ir „Nemuno“ ansamblyje, Kauno technologijos universitete (KTU) studijuojantis muzikos technologijas. Grupės lyderis – ketvirtakursis KTU ekonomikos specialybės studentas.

„Esu sukūręs apie 40 dainų, todėl savaime atėjo laikas kurti profesionalią muziką ir pristatyti savo galimybes visuomenei. Panorau įkurti grupę. Kadangi mano ir brolio Mariaus muzikos skoniai sutapo, ėmėme groti abu. Marius groja bosine gitara. Kitų narių ieškojome per draugus ir pažįstamus. Būtent taip atradome Igną ir Vaidą. Man patinka, kad mūsų požiūris ir skonis muzikai sutampa. Jie visuomet pasiūlo įvairių kompozicinių idėjų. Pradėjome groti, repetuoti, įvertinome, kaip mums sekasi bendrauti. Manau, viskas puikiai pavyko. Pavadinimą “Andrew Flame„ sukūrėme neseniai, turime planų koncertuoti ir užsienyje“, – apie grupės sukūrimą pasakojo Andrius.

Atlikėjai praėjusiais metais savo pasirodymus surengė didžiausiuose šalies muzikiniuose renginiuose. Jie koncertavo festivaliuose „Bike Show Millenium“, „Tamsta muzika“, „Kauno dienose“. „Andrew Flame“ studijoje įrašė 10 dainų, kurias suguldė į reprezentacinį albumą. Jis buvo dovanojamas grupės gerbėjams. Debiutinį albumą atlikėjai ketina išleisti šių metų pabaigoje.

„Andrew Flame“
„Andrew Flame“

„Mūsų dainos – įdomios, gauname daug teigiamų atsiliepimų apie kūrybą iš gerbėjų. Jų vis daugėja, taigi, nusprendėme atsidėti šiai sričiai rimtai. Muzika – visų mūsų širdyse. Pagrindinis mūsų siekis – groti visiškai atsidavus. Jeigu ateis toks momentas, kai iš tiesų visi galėsime gyventi vien muzika – bus fantastika, – kalbėjo vaikinų grupės lyderis Andrius ir pabrėžė, kad jo įkurtos grupės nariai neketina pasiduoti koverių madai – Norime būti originalūs, nesistengiame nieko kopijuoti, tačiau neslėpsiu, man ypač patinka Philipas Sayce'as ir Joe Bonamassa“.

Jau kovo mėnesį „Andrew Flame“ koncertuose pristatys savo ankstesnes bei naujausias dainas. Artimiausi grupės koncertai jau suplanuoti. Atlikėjai savo gerbėjus kovo 8 dieną kviečia į Vilniaus gyvos muzikos klubą „Tamsta“, o kovo 15-ąją – į Kauno naktinį klubą „Combo“.

Įvaizdį vakinams kūrė garsūs stilistai

Tiesa, „Andrew Flame“ nariai daug dėmesio skiria ne tik muzikai. Vaikinai sutaria, jog įvaizdis jiems – ypatingai svarbus, todėl jį kurti patikėjo profesionalams – fotomenininkui Gediminui Žilinskui, stilistui Mantui Petruškevičiui ir kirpėjui Raimondui Pastarneckui.

„Andrew Flame“
„Andrew Flame“

„Drabužių vaikinams vykau ieškoti į Londoną. Vaikščiojau po mažas vintažines parduotuvėles Kamdentaune, Koventgardene bei Šorediče ir suradau kai ką ypatingo. Tokius drabužius vadinu išskirtiniais. Jie buvo sukurti tam, kad būtų dėvimi metų metus. „Andrew Flame“ drabužiai pagaminti iš tvirtų medžiagų ir odos, puikiai sukirpti ir pasiūti“ – apie vaikinų grupės stiliaus kūrimą pasakojo M.Petruškevičius.

Savo studijos duris vaikinams atvėrė ir žvaigždžių ypatingai vertinamas fotomenininkas Gediminas Žilinskas. Jis taip pat negailėjo komplimentų „Andrew Flame“ nariams: „Jie jauni ir talentingi, prieš objektyvą elgėsi ypač profesionaliai“.

Grupės narių šukuosenomis prieš fotosesiją pasirūpino vienas geriausių kirpėjų pasaulyje Raimondas Pasternackis. Jis keturiems vyrukams šukuosenas kūrė beveik tris valandas. „Pakeitėme juos neatpažįstamai“, – pasakojo Raimondas.

Žmonės.lt skaitytojams siūlome paklausyti naujos „Andrew Flame“ dainos ir įvertinti ją komentaruose.

VIDEO: „Andrew Flame“ kūrinys „Like A Stranger“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius