-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 25

Ja Rule Lietuvoje: stogą nukelianti bei seksualumu dvelkianti hiphopo energija (nuotraukos)

Sekmadienį, spalio 24 dieną, viena žymiausių hiphopo kultūros žvaigždžių Ja Rule Ūkio banko teatro arenoje mokė lietuvius daryti hip ir hop. Ja Rule savo energingu pasirodymu įrodė, kad hiphopas gali būti griaunanti, agresyvi ar netgi seksuali jėga.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Bankas

Koncerto pradžioje įėjęs į salę trumpam kiekvienas galėjo sutrikti iš nuostabos, nes publika rinkosi itin vangiai. Tačiau tai tik dar vienas atvejis, kuris parodė, kad lietuviai į koncertus mėgsta ateiti jiems įsivažiavus. Gal ir nekeista, juk dauguma į koncertą ėjo tik su vienu tikslu – pamatyti legendinį reperį Ja Rule ir pajusti jo atliekomos muzikos ritmą.

Kitaip nei prieš dvejus metus koncertavusio Snoop Doggo, kurio pasirodymas buvo surengtas „Siemens“ arenoje, atveju, mažos Ūkio banko teatro erdvės pasirinkimas leido sukurti stipresnį hiphopo energijos išsiveržimą bei intensyvesnį ryšį tarp atlikėjo ir publikos. Tačiau kartais buvo galima justi, kad Ja Rule iš savo gerbėjų gauna per mažai energijos, jog jiems grąžinti galėtų dvigubai. Žiūrovai hiphopo ritmams retkarčiais buvo per rimti ir užsidarę. Žinoma, daugiausia atsidavimo sulaukė jau viduje įsišaknijusios dainos „Always On Time“, „New York“, „Body“, „Clap back“, „Gone give it to ya“, „I'm real“ ir kt.

Publikos reakcija buvo provokuojama tiek apipilant juos vandeniu, tiek nusimetant marškinėlius ir apnuoginant išraiškingą, tatuiruotą kūną, tiek nuolat šaukiant žodį „Lithuania“.  Kai kurie veiksmai, akivaizdu, yra įprasti ir besikartojantys reperių pasirodymuose, tačiau toks Ja Rule žaidimas ar netgi lengvas flirtavimas hiphopo ritmu su publika leido įvertinti ir aktorinius žvaigždės gebėjimus.

Ja Rule pasirodymą apšildė dvi grupės – neseniai „Pravdos“ metų muzikos naujokais išrinktas hiphopo duetas „Dee & Kamy“ ir „G&G Sindikatas“. „Dee & Kamy“ apsidavimas hiphopo ritmui  ir dvasiai nuteikė publiką vakarėliui. Iš scenoje pasirodžiusio „G&G Sindikato“ iš pradžių trūko tos energijos pliūpsnio, kurį, tikėtina, turėjo sukelti penki žmonės. Tačiau reikia pripažinti, kad scenoje temperatūra augo su kiekvienu kūriniu, ypač pasirodymų įspūdį ir energiją sustiprino žaidimas su mėlynomis, geltonomis šviesomis ir tamsa bei vis intensyvesnis atlikėjų ėjimas publikos link. Beje, pertraukėlės tarp atlikėjų pasirodymų buvo per ilgos, tai atšaldydavo jau įkaitusią publiką.

Įdomu, kad „G&G Sindikatas“ sekmadienį hiphopo scenoje išbuvo ilgiausiai, o Ja Rule publiką džiugino tik apie 40 minučių.

Nors daugumai gerbėjų Ja Rule pasirodymas pasirodė per trumpas, koncerto pabaigoje scenos viduryje į žemę numestas atlikėjo mikrofonas skelbė, kad sekmadienio vakarą hiphopo energijos pliūpsnis sprogo – „boom“, o hiphopo žvaigždė, kad ir kaip būtų keista, išėjo be pažadų grįžti ir atvirų meilės prisipažinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius