Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 08

Justės Arlauskaitės-Jazzu ir Leono Somovo gyvo garso koncerte – atviras dialogas su publika ir neperdėtas nuoširdumas

Pilnas koncertų sales pritraukiantys Leonas Somovas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu savo gerbėjus pradžiugino dar vienu gyvo garso koncertu. Vasariškas, lengvesnis už orą Jazzu balsas ir dueto atliekamos elegantiškos, spalvingos melodijos šeštadienio vakarą suskambo Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Leonas Somovas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„O, Dieve, kiek jūsų daug. Nesitikėjau, kad toks būrys prisirinks. Dabar prasideda toks laikas, kai žmonės vakarus ir savaitgalius mieliau leidžia gamtoje, prie ežero ar upės, mėgaujasi saule, šiluma ir ilgais romantiškais vakarais, todėl šis mūsų koncertas tarsi simboliškas palydėjimas į vasarą. Maniau, kad jus išgąsdins šiandien visą dieną pliaupiantis lietus“, – į gausiai susirinkusiuosius kreipėsi Jazzu, pradėjusi savo pasirodymą šiek tiek vėluodama.

Šv. Kotrynos bažnyčia buvo pilnutėlė: prisėsti nebuvo galima rasti kur, visos sėdimos vietos buvo užimtos, o praėjimai buvo užtvindyti daugiau nei valandą pasirengusiais stovėti gerbėjais. Tarp publikos buvo galima išvysti ir gerą Jazzu bičiulį choreografą Gytį Ivanauską, kuris į koncertą atėjo kartu su mama Aldona.

Koncero metu Jazzu nuolatos bendravo su publika, pasakojo asmeniškas istorijas apie kiekvieną dainą ir po kiekvieno atlikto kūrinio bažnyčioje nuaidėdavo aplodismentų banga ir šūksniai. Tie, kurie mokėjo dainų žodžius, iš širdies ir nesidrovėdami dainavo kai kurias dainas drauge su Jazzu. Atlikėja vilkėjo raudoną kelius siekiančią suknelę ir tokios pat spalvos aukštakulnius.

„Turiu daug atlikėjų ir grupių, kurios man patinka, su kuriomis užaugau ir šios dainos negaliu išmesti iš savo repertuaro“, – pasakojo Jazzu ir uždainavo akustinę atlikėjos Cher dainos „Believe“ versiją. Prieš atlikdama dainą, J.Arlauskaitė ją dedikavo salėje sėdinčiam G.Ivanauskui ir pasiuntė jam oro bučinį. Jazzu taip pat nepamiršo ir prieš publiką pasveikino Leoną ypatinga proga, nes praėjusią savaitę jo sužadėtinė Žemyna pagimdė antrą dukrą.

Gytis Ivanauskas su mama Aldona
Gytis Ivanauskas su mama Aldona

Vokalistės, dainų autorės Jazzu ir elektroninės muzikos kūrėjo, prodiuserio L.Somovo atliekamų dainų tekstai visus užbūrė paprastumu ir gilumu, o melodijos išsiskyrė subtilia elegancija. Abejingų nepaliekantis duetas atliko rafinuotą elektroninę muziką, kuri jau ne kartą yra pavadinta „elektronika su žmogiškuoju veidu“.

Po Jazzu pseudonimu besislepianti Justė Arlauskaitė koncertuodama Šv. Kotrynos bažnyčioje ne kartą yra atviravusi, jog ši erdvė jai yra ypatinga. Būtent dėl to, Lietuvoje ir Europoje pilnas koncertų sales pritraukiantis duetas, pasirodymams renkasi širdžiai mielą vietą.

„Čia tvyro nepaprasta aura, ką dažnai sako ir mūsų klausytojai. Ten ir mūsų dainos skamba visai kitaip, nei kitose koncertų salėse. Mes visada labai džiaugiamės galėdami koncertuoti Šv. Kotrynos bažnyčioje ir stengiamės, kad kiekvienas koncertas būtų įsimintinas“, – sakė J.Arlauskaitė.

Koncerto lankytojai išgirdo ne tik gerai žinomas, hitais tapusias dainas, bet ir vos prieš kelias dienas klausytojams pristatytą naująjį kūrinį „You Don‘t Know My Name“. Leono Somovo ir Jazzu pasirodymą papildė Darius Rudis (būgnai) ir Domas Aleksa (bosinė gitara).

Per aštuonerius bendros muzikinės veiklos metus šis duetas sulaukė ne tik gerbėjų, bet ir kritikų pripažinimo. 2009 m. L.Somovas ir J.Arlauskaitė-Jazzu MTV muzikos apdovanojimuose buvo pripažinti geriausiais Baltijos šalių atlikėjais, pernai M.A.M.A. apdovanojimuose paskelbti geriausia Lietuvos elektroninės muzikos grupe, o šiemet – tuose pačiuose apdovanojimuose pelnė „Geriausios atlikėjos“ ir „Metų prodiuserio“ titulus.

Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius