Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 16 /2011 10 17

Kauno „Žalgirio“ arenoje prieš Jeano Michelio Jarre'o koncertą per klaidą įjungtas pavojaus signalas

Po trejų metų pertraukos į Lietuvą sugrįžęs prancūzų elektroninės muzikos genijus Jeanas Michelis Jarre'as koncertavo Kauno „Žalgirio“ arenoje. Prieš pasirodymą įvyko techninis nesklandumas – arenoje trumpam buvo įsijungęs pavojaus signalas.
Jeano Michelio Jarre'o koncertas
Jeanas Michelis Jarre'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žmonėms pradėjus rinktis į elektroninės muzikos pionieriaus koncertą netikėtai pasigirdo pavojaus signalas. Žmonės nelabai suprato, kas vyksta, panikos nekilo.

Šis signalas netrukus buvo išjungtas, žmonėms per garsiakalbius paaiškinta, kad įvyko klaida, evakuacija nevykdoma. Manoma, kad pavojaus signalas įsijungė dėl dūmų, kurie buvo pradėti leisti į salę ruošiantis atlikėjo pasirodymui.

Momentas, kai buvo įjungtas pavojaus signalas:

VIDEO: 15min.lt: „Žalgirio" arenoje įjungtas pavojaus signalas
Į koncertą susirinkusiems muzikos gerbėjams kartu su 40 žmonių komanda atvykęs atlikėjas, kompozitorius ir prodiuseris įrodė, kad yra nepakartojamas lazerių ir muzikos spektaklių kūrėjas. Visų sumanymų įgyvendinimui reikalinga vaizdo ir garso įranga, naujausios kartos 3D projekcijos į Kauną atkeliavo net keturiais vilkikais.

Klausytojams skambėjo dainos iš šiemet išleisto dvigubo rinktinio geriausių ir ankstyvųjų J.M.Jarre'o dainų albumo „Essentials and Rarities“, kuris apima jo kūrybos laikotarpį nuo 1968 m. iki 2002 m.

Papildyta 23.22 val.: Sveikinosi lietuviškai

Publikos simpatijas J.M.Jarre'as pelnė dar net nepradėjęs groti, o į sceną pro žiūrovus eidamas iš salės gilumos apšviestas ryškaus šviesos srauto. Gerbėjai negalėjo patikėti laime paliesti ir pasisveikinti su garsiuoju atlikėju.

Užlipęs ant scenos jis pasisveikino su susirinkusiais maždaug 6 tūkst. žiūrovų lietuviškai: „Labas vakaras“. Koncerto metu Jeanas pademonstravo, kad moka ir daugiau lietuviškų žodžių: „Ačiū, Kaunas“.

Įspūdingomis vaizdo projekcijomis didžiuliame už muzikantų nugarų įrengtame ekrane ir lazerių šou iliustruotos dainos nuo pirmos J.M.Jarre'o dainos užbūrė publiką. Vis nauji garso ir vaizdo efektai ir iki mažiausių smulkmenų apgalvotas ir surepetuotas pasirodymas prikaustė žiūrovų dėmesį visą beveik dvi valandas (įskaitant bisą) trukusį koncertą.

Įsišėlo tik koncerto pabaigoje

Nors kiekvieną dainą tūkstantinė minia palydėjo plojimais, žmonės šou stebėjo gana santūriai, nepaisant visų J.M.Jarre'o mėginimų ją išjudinti. 63 metų prancūzas keitė instrumentus, lakstė po sceną lyg jaunuolis, tačiau lietuviams, matyt, to buvo maža.

Tik pasirodymo pabaigoje užgrotas vienas didžiausių atlikėjo hitų „Equinoxe 4“ privertė žiūrovus pakilti iš savo vietų ir šėlti kartu su muzikantu atsistojus. Linksmybės arenoje tęsėsi ir po trumpos pertraukėlės muzikantams sugrįžus bisui. Kaip pasirodė, J.M.Jarre'as dar turėjo sutaupęs ne vieną energingą dainą pasirodymo pabaigai, kuri net santūriuosius lietuvius privertė šėlti.

Elektroninės muzikos meistrui koncerte padėjo du klavišininkai ir būgnininkas.

Lauke – efektingiau

Po pasirodymo įvairaus amžiaus žiūrovai, atvykę iš visos Lietuvos, teigė nenusivylę šou ir karštai aptarinėjo matytus keistus instrumentus, lazerių žaismą ir vaizdo projekcijas.

Tiesa, kai kurie melomanai išreiškė pastebėjimą, kad J.M.Jarre'o muzikai net ir didžiulė „Žalgirio“ arena atrodė per ankšta. Kosminėms prancūzo kompozicijoms pilnai atsiskleisti esą reikia daugiau erdvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius