Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 02

Kenny Garrettas: „Esu nuoširdžiai laimingas galėdamas grįžti į Lietuvą“ (video)

Jau kitą pirmadienį, lapkričio 8 d., sostinės Ūkio banko teatro arenoje skambės niujorkietiško džiazo garsai. Tą vakarą Vilniuje savo vienintelį koncertą Lietuvoje surengs „Kenny Garrett Quartet“, prieš tai jau du kartus privertęs lietuvius ploti atsistojusius.
Kenny Garrett
Kenny Garrettas / Organizatorių nuotr.

Pirmų koncertų metu auksiniu Amerikos saksofonininku tituluojamas amerikietis su grupe užbūrė savo energija, improvizacijomis ir nuolatiniu šmaikščiu bendravimu su publika, teigiama pranešime spaudai.

„Mes esame nuoširdžiai laimingi galėdami grįžti į Lietuvą”, – tvirtina „Grammy” laureatas Kenny Garrettas. „Galbūt visi atlikėjai sako, kad labai smagu į vieną ar kitą vietą grįžti, nes čia vykęs koncertas buvo išskirtinis ar net pats geriausias, tačiau aš neleisiu sau sumeluoti, nes į Vilnių grįžtame ramūs. Žinome, kad į mūsų koncertą vėl ateis aistringi muzikos gerbėjai, nebijantys mūsų eksperimentų, kurie gimsta tiesiog koncerto metu”, – tęsia atlikėjas iš Niujorko.

K.Garretto teigė pirmadienio vakarą su grupe pristatysiąs apie dviejų valandų koncertą. „Pažadame, kad visi susirinkusieji gerai praleis laiką ir išgirs tiek senų, tiek naujų kompozicijų. Tad šis pasirodymas patiks net ir tiems, kas buvo prieš tai dviejuose mūsų koncertuose. Nes nė vienas mūsų pasirodymas nebūna toks pats, improvizacijai skiriame labai daug laiko, todėl kūriniai kartais išsitęsia nuo trijų iki dešimties minučių“, – sako šiltu bendravimu su publika garsėjantis atlikėjas.

Ritmingo džiazo kūrėjas, savo saksofono improvizacijomis užbūręs tūkstančius, išgarsėjo prieš daugiau nei 20 metų koncertuodamas su pačiu M.Davisu. Per karjerą K.Garrettas iš viso išleido daugiau nei 20 albumų ir surengė daugybę koncertų visame pasaulyje. Per tuos metus amerikietis grojo su būriu muzikos žvaigždžių. Tarp jų – ne tik M.Davisas, bet ir Freddie Hubbard, Chick Corea, Herbie Hancock bei Stingas. Paklaustas, koks jausmas rankose laikyti prestižinį apdovanojimą „Grammy”, žymusis saksofonininkas atsakė, kad didžiulė garbė būti pastebėtam ir įvertintam dėl darbo, kuriam jauti tokią didelę aistrą.

VIDEO: Kenny Garrett Quartet - Inner City Blues

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius