Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 05

Konferencija su grupe „Biplan“ (baigėsi, nuotraukos)

15min.lt konferencijoje šį kartą lankėsi grupė „Biplan“, kuri pristatė dar karštą savo naująjį albumą „Nuodai. p.s. lyg paskutinį kartą“. Muzikantai sutiko atsakyti į visus – net ir pačius netikėčiausius skaitytojų klausimus.
Biplan
Grupė gyvuoja jau magiškuosius 13 metų. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Biplan“

Edita

Kam iš grupės narių kilo idėja būtent taip pavadinti naująjį albumą?

Mes su pavadinimais visada tempiame iki paskutinės dienos. „Nuodai“ buvo darbinis pavadinimas. Mes su juo susigyvenome ir nenorėjome keisti. Bet labiausiai grupėje pavadinimus mėgsta kurti Maksas su Olegu.

Ar artimiausiu metu planuojate aplankyti kitus Lietuvos miestus ir pristatyti naujas albumo dainas?

Būtinai. Mes nedarome plataus turo, bet važiuojame tarsi į klubinį turą. Šį mėnesį Kaunas, Druskininkai. Paskui – kiti miestai.

Ar gali gerbėjai per kelerius ateinančius metus tikėtis „Priešnuodžių“ naujajam albumui? (t. y. dar originalesnio aštunto kūdikio).

Jie jau kuriami. Tai bus ponuodžiai. Jau turime keturių naujų dainų eskizus.

Kokie veiksniai labiausiai verčia keisti jūsų kūrybos pobūdį?

Kokie? Iš tikrųjų tie veiksniai esame mes patys. Keičiamės patys, todėl keičiasi ir muzikos pobūdis. Keičiasi gyvenimas, keičiasi ir vertybės. Muzika mums nėra tik kepimas... Ar mašina, kuri uždirba pinigų. Tie veiksniai yra mūsų išgyvenimai. Todėl BIPLAN – tai esame mes.

Miglė

Kiek metų gyvuoja jūsų grupė?

Spalio 1 d. bus keturiolika metų, kai grojame rimtai. O apskritai muzikoje esame jau šešiolika metų – daugiau nei pusę gyvenimo.

Vitalijus

Kaip jums sekasi šiuo sunkiu metu koncertuoti? Ar sumažėjo žmonių, kurie ateina į jūsų koncertus pasiklausyti dainų ir pažiūrėti į smagius šypseną keliančius atlikėjus?

Koncertuoti sekasi puikiai. O šio meto problemas mes taip pat jaučiame.

Vėtrūnas

Kiek žinau, Maksai, nemažai surūkai cigarečių. Bandai sumažinti kiekį?

Hm... Ne aš vienas. Taip, esu to įpročio vergas... Kaip kada išeina. Juk tai menininkų maistas. Turime knygą „Kaip greitai mesti rūkyti“. Bet jos neskaitome, bijome. Be to, daug sportuojame.

Redakcija

Pas mus redakcijoje žaidėte stalo futbolą – ar sportas padeda jums kūryboje, o gal atitraukia visas mintis?

Toks sportas, kaip jūsų redakcijoje, trukdo. Kadaise studijoje turėjome stalo teniso stalą... Tai ir buvo mūsų kūrybinės krizės metai. Gitaros dulkėjo... O apskritai sportas padeda atsikratyti neigiamų emocijų. Mes lankome futbolą, ledo ritulį, sporto klubus.

Inga

Kas sukūrė naujojo albumo viršelį ir ką juo norėjote pasakyti?

Albumo viršelį sukūrė toks Gediminas Šiaulys. Makso vaikystės draugas nuo smėlio dėžės. Dizaineris. Jis prieš tai yra kūręs ir kitus mūsų viršelius. Jis sakė, kad visos šio albumo dainos – apie laiką... Gal jis taip parodė požiūrį į mūsų muziką. Taigi pavadinimas prasmingas.

Virginijus

Jūsų albumas „Braškės“ buvo topas, kūrybos viršūnė. Kaip manote – kodėl? Gal dėl melodingumo ir paprastumo?

„Braškės“ galbūt buvo pirmas komerciškai ir kūrybiškai sėkmingas albumas. Kad topas – taip, o kad viršūnė – ne. Gal jam labiausiai patiko „Braškės“, todėl jis atmeta visą kitą mūsų kūrybą. Gal mes su tuo albumu pataikėme į laiką. Kaip SEL su „Guma“. Mums dar viskas priešaky.

Virginija

Kokio stiliaus, o gal net konkrečių kolegų dainininkų muzikos niekada neklausote (Lietuvos mastu)?

Daug ko Lietuvos mastu neklausome. Juk galima išprotėti. Bet yra grupių, kurios mums patinka. O nepatinkančių tūkstančiai – „tralialiūškių“. Patinka „Šiaurės kryptis“, „bixai“, „Flamingo“, „Sindikatas“.

Algimantas
Norėčiau paklausti, ar jūs darote labdaringus koncertus?

Darom. Bet per metus yra riba, kiek galime. Su labdara elgiamės atsargiai, nes yra visokių žmonių... Ne visais organizatoriais galima pasitikėti. Be to, nenorime tapti vien labdaringa grupe. Mūsų fanklubas buvo surengęs koncertą vaikų namuose. Tai buvo rimtas projektas. Po to buvome ten nuvažiavę aplankyti vaikų. Bet tokių dalykų neafišuojame.

Smile

Vyrai, ar dar kaip seniau, pasirodote scenoje išgėrę? Ar dar neša nuo jūsų kvapeliu, kai Mokytojų kiemely grojat? A?

Šitas labai geras klausimas. Bet Mokytojų kiemelyje negalėjo nešti kvapeliu, nes važiavome iš Kauno, kažkokios laidos, labai skubėjome. Taigi negalėjome gerti. Kita vertus, kartais propaguojame po 40 g prieš koncertą. Tačiau koncertuoti girtiems negalima, po to lieka nekokie prisiminimai. Gyveni ir mokaisi.

Vytas
Maksai, tavo raukšlė ant kaktos – labai specifinė, atpažįstama. Iš kur ją paveldėjai. Gal mėgsti būti susiraukęs?

Nežinau, iš kur paveldėjau. Ji pas mane yra nuo kokių 5 metų. Su ja susigyvenau ir net nepastebiu. Bet fainai, kad pastebėjote.

Richardas

Kodėl jūs nedalyvaujate „Eurovizijoje“? Esate prieš šį šou? Ką manote apie šių metų nugalėtoją Sasha Son?

Mes nesame nei prieš, nei už, esame paraleliai. O tokios linijos nesusikerta. Ačiū Dievui, kad iškritome iš „Dainų dainos“. Nes ėjome kaip į lietuviškų dainų konkursą, o paaiškėjo, kad čia „Eurovizija“. Tai tas pats kas Sopotas ar San Remo. Bet užtat su kolegomis iš kitos grupės sugalvojome rengti alternatyvų festivalį jau egzistuojančiam „Skamba kankliai",  gitarų festivalį.

Sasha Son? Sunku ką nors manyti apie dalyką, kuris yra šalia ir mums neįdomus. Jis profesionalus. Galbūt tinka šiam konkursui, galbūt geras žmogus. Bet nuomonės neturime apie jį.

Viera

Maksai, kaip vedybos keičia žmogaus gyvenimą?

Nė kiek nekeičia arba labai nepastebimai. O jei nepastebimai, tai į gerąją pusę. Kaip buvo prieš tai, taip yra ir dabar. Tiesa, pilvai pradeda augti, bet neaišku kodėl.

Oksana

Mieli „biplanai“, kadaise jūs planavote užkariauti Rusiją ir sėkmingai tai darėte. Bet vėliau nuleidote sparnus. Kodėl? Ar dar dairotės į Rusiją dabar?

Sparnų mes nenuleidome, užkariauti Rusiją skamba napoleoniškai. Rusija yra Rusija, neužkariausi. Išleidome ten du albumus, paskui prasidėjo mūsų santykių su rusų leidybos atstovais krizė. Nusiėmėme rožinius akinius ir laukėme geresnių pasiūlymų. Taigi Rusijos neišsižadame, ten tebeturime daug draugų.

Rita 
 
Ar jūsų dainos naujajame albume klausytojus turėtų veikti lyg nuodai?

Turėtų... Bet kokio poveikio tie nuodai, mes dar nežinome. Tikimės apnuodyti liaudį.

Jei Maksas taptų Lietuvos prezidentu, kokias pertvarkas įgyvendintu pirmiausia?

Geras klausimas. Mes užvakar apie tai kalbėjome. Mūsų bositas bus kultūros ministras. Rafailas Karpis... pamiršau. Gal tautinių mažumų departamento direktorius. Olegas – premjeras. O jei rimtai, muzikantas turi muzikuoti. Stalius – staliuoti. Bet vargu ar būčiau prezidentas... 

Robis

Verslo variklis šou biznyje yra skandalai. Kokių skandalų esate prisigalvoję?

Verslo variklis? Galbūt. Bet mes ne visai šoubiznesmenai... tai mes kažkaip... Nežinau. Arba jie natūraliai išeina, arba jų nėra. O dirbtinai juos kuria tie, kurie nieko scenoje nenuveikia. Šio verslo variklis turi būti tikra kūryba.

Julius  
Kokia jūsų kūrybos vieta – ar galite kurti bet kur, ar turite tam tikrą aplinką, kurioje kuriate visada?

Dažniausiai kuriame studijoje. Bet tai yra daugiau aranžuotės, atskiros idėjos. Bet dažniausiai jas atsinešame. Dainos žodžiai ar muzika gali gimti bet kur. Olegui, pavyzdžiui, mašinoje. Maksui yra gimę daug dainų, kai jis vedžiodavo šunį prie upės.

Kestutis

Kas yra boozeris ir kodėl Secret Garden?

Aaa, koks pirmas žodis? Geras. Kęstutis yra žmogus, su kuriuo prieš porą savaičių buvome Airijoje. O „Sectret Garden“ yra vienintelė gera Briuso Springstyno daina. Matyt, buvome linksmi, neprisimename.

Naująjį grupės „Biplan“ albumą laimėjo: Elena, Vėtrūnas, Audrė, Virginija, Edita, Rita, Henrikas, Martynas, Robertas, Vitalijus. Su nugalėtojais susisieksime elektroniu paštu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius