Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 17

Lady GaGa triumfavo britų muzikos apdovanojimuose (video, nuotraukos)

Amerikiečių atlikėja Lady GaGa laimėjo net tris Londone vykusių popmuzikos apdovanojimų „Brit Awards-2010“ statulėles. Antradienį surengtoje ceremonijoje netrūko garsių atlikėjų – atvyko Robbie Williamsas, Kylie Minogue, Leona Lewis, Lily Allen ir kiti.
Lady GaGa
Lady GaGa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė BBC, įspūdingais kostiumais ir vėl nustebinusi Lady GaGa nurungė varžovus visose trijose nominacijose, kuriose buvo nominuota. Ji tapo geriausia užsienio atlikėja, geriausia užsienio debiutante, o jos albumas „Fame“ buvo pripažintas geriausiu užsienio albumu.

Priimdama trečiąjį apdovanojimą už savo albumą Lady GaGa neslėpė ašarų. „Buvau sujaudinta laimėjusi pirmuosius du apdovanojimus, tačiau šis reiškia man daugiausia. Sunkiai ir ilgai rengiau šį albumą“, – dėkodama sakė ji. Dainininkė pasirodydama apdovanojimuose pagerbė vėlionį dizainerį Alexanderį McQueeną, kuris buvo geras jos draugas. Ji atliko ramesnę savo kūrinio „Telephone“ versiją, pritardama fortepijonu.

Pastarąjį kartą pelnyti tris apdovanojimus atlikėjui iš užsienio pavyko 2005-aisiais. Tais metais amerikiečių grupė „Scissor Sisters“ tapo geriausia užsienio grupe, geriausiu užsienio debiutantu, o jų albumas pripažintas geriausiu užsienyje.

Šiemet geriausiu britų atlikėju buvo pripažintas 24-erių reperis Dizzee Rascalas, o geriausiu užsienio atlikėju – kitas reperis, garsusis Jay-Z. Geriausia britų atlikėja pripažinta Lily Allen, geriausiu albumu – grupės „Florence + The Machine“ kūrinių rinkinys „Lungs“, geriausia britų grupe tapo „Kasabian“, o geriausiais britų debiutantais – vaikinų grupė JLS.

Ši 30-oji „Brit Awards“ ceremonija buvo ypatinga ir dviem specialiomis nominacijomis. Apdovanojimą už geriausią pasirodymą per „Brit Awards“ per pastaruosius 30 metų gavo grupė „Spice Girls“, kuri per 1997-ųjų apdovanojimus atliko kūrinius „Wannabe“ ir „Who Do You Think You Are“. Geriausiu britų albumu per pastaruosius 30 metų pripažintas grupės „Oasis“ darbas „What's The Story Morning Glory“.

Jubiliejiniai „Brit Awards“ buvo uždaryti iškilmingu R.Williamso pasirodymu. Jis atliko tokius savo hitus kaip „Let Me Entertain You“, „No Regrets“ ir „Angels“. R.Williamsui įteikta premija už reikšmingą indėlį į britų muziką.

Lady GaGa savo pasirodymą skyrė Alexanderiui McQueenui:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius