-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 15

Lauryno Šarkino iš „Saulės kliošo“ vasara: motociklu po Lietuvą

„Leisti laiką gamtoje man – pats geriausias poilsis. Jei tik galiu, traukiu prie ežerų ar kitų vandens telkinių. Gaila, prie daugelio jų dabar negali net prieiti, vis kieno nors privati valda“, - apgailestauja „Saulės kliošo“ būgnininkas ir idėjinis vadas Laurynas Šarkinas, neįsivaizduojantis vasaros be poilsio Lietuvos gamtoje.
Laurynas Šarkinas
Laurynas Šarkinas / Asmeninio arcgyvo nuotr.

Ne tik muzikuojančiam, o ir vaikų chirurgu Vilniaus universitetinėje vaikų ligoninėje dirbančiam Laurynui laiko poilsiui rasti nelengva, dienomis jis dirba ligoninėje, vakarais ir savaitgaliais koncertuoja su grupe. Bet trauka gamtai L.Šarkiną nugali, neseniai savaitę Laurynas ilsėjosi ežerų apsuptoje „Obuolių saloje“ ir kas rytą iš ten vykdavo pas mažuosius ligonius.

Įspūdingų vietų – paežerių, paupių – vyras žino ne vieną. Visas jas atrado pats, tradicinių kelionių motociklu po Lietuvą metu. Į tokius žygius muzikantas leidžiasi kasmet, dažniausiai vienas, pasiėmęs būtiniausius daiktus, be jokio išankstinio plano, sugalvojęs tik pradinę kryptį.

„Žemėlapyje pasižiūriu, kokiais keliais jau esu važiavęs ir stengiuosi rinktis kitus, nebijau nusukti į kaimo keliukus ir šunkelius, taip atrandu neįtikėtinų gamtos kampelių. Niekada iš anksto net nežinau, kur nakvosiu. Už tai dabar galiu konstatuoti, kad pati gražiausia gamta man Žemaitijoje, Vidurio Lietuvoje. Vykstant nuo Ignalinos link Visagino esantys ežerai labai skaidrūs, nes jų dugnai ir krantai smėlėti“, – atradimais dalijasi Laurynas, svajojantis kada nors turėti sodybą ant ežero ar upės kranto.

Visus kurie, kaip ir „Saulės kliošo“ būgnininkas, neįsivaizduoja savo vasaros be lietuviškos gamtos ir vandens telkinių, kviečiame nepamiršti, kad gražiausias Lietuvos paežeres kiekvieną savaitgalį lanko „Utenos“ alaus suburta gero laiko ambasadorių komanda „U pajėgos“.

Šį savaitgalį „U pajėgos“ aplankys „Energy“ festivalį Metelių ežero pakrantėje (Alytaus rajonas). Energijos dozę susirinkusiems čia dalins ir tikrai šokių karštinei užkurs: Mario Basanov & Vidis, Flaexen Beats, Radistai, Manfredas, Andy Roze ir kiti. O „U pajėgos“ kviečia atsikvėpti „Utenos“ palapinėje, atgauti jėgas mobilioje pirtyje ir naujos energijos pasikrauti panardinus kūnus į ežerą, kuriame jūsų tradiciškai lauks smagūs „vandendaikčiai“ 

VIDEO: U Pajegos ir „Utenos" vandendaikciai

 

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius