-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 12

Lenny Kravitzas Kaune: „Žalgirio“ arenoje šėlo juodasis ir baltasis rokas, išjudinęs net 70-mečius

Rupiu, džeržgiančiu garsu pasigirdo elektrinės gitaros pjūviai. Išprotėjusį fanko ritmą trankė būgnininkas. Tūkstančiai ne vien pirmos jaunystės žiūrovų staugia, trypia kojomis, švilpia, ploja. Bahamų mulatės ir žydų kraujo turinčio amerikiečio vaikis, legendinis amerikiečių atlikėjas Lenny Kravitzas praneša šeštadienio vakarą Kaune, „Žalgirio“ arenoje, susirinkusiems gerbėjams: „Rokenrolas gyvas!“ Tarp jaunų ir arti vidutinio amžiaus maždaug 8 tūkst. roko gerbėjų Kauno arenoje L.Kravitzo klausėsi ir 70-mečiai.
L.Kravitzas Kaune.
Lenny Kravitzas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vieninteliame koncerte Lietuvoje Kauno „Žalgirio“ arenoje charizmatiškasis Lenny šeštadienį pristato savo naująjį, devintąjį albumą „Black&White America“.

Daugiau nei dviejų valandų koncerte skambėjo atlikėją išgarsinę hitai „It Ain't Over 'Til It's Over“, „Are You Gonna Go My Way“, nauja, bet jau vedanti iš proto daina „Stand“ bei daug kitų kūrinių.

Prieš pasirodant Lenny, publiką apie valandą parengiamosiomis hardrokinėmis glamonėmis kaitino lietuvių roko grupė „Rebealheart“.

Pasirodė, kad publika nenusiteikusi prieš tautinį roką: nepradėjo švilpti reikalaudami dievaičio iš užjūrio, mielai išklausė angliškai atliekamų lietuviškųjų maištingų širdžių kūrinių.

Rokenrolas senukų neišgąsdino

Papildyta 23val.20 min. Pagal amžiaus cenzą, didžiąją dalį į L.Kravitzo koncertą atėjusiųjų sudarė žiūrovų grupė tarp 30 ir 40 metų. Turbūt vyriausi roko šou „Žalgirio“ arenoje žiūrovai buvo 72 metų kauniečiai Erdmė ir Juozas Kemėžos.

Žurnalisto pakalbintas J.Kemėža prisipažino, jog ši muzika, per tranki, bet kentėti galima, nes arenoje puikia akustika ir didelis garsas aštriai ausies nerėžia.

„Bilietus mums nupirko vaikai. Labai norėjome pažiūrėti, kaip arena atrodo iš vidaus, kokia čia akustika“ – aiškino garbaus amžiaus vyriškis.

J.Kemėža sakė jaunystėje grojęs kapeloje, pripratęs prie mušamųjų instrumentų garso, bet, kaip pastebėjo, amerikiečių atlikėjo grupės mušamieji trankesni, nei kaimo kapelos būgno.

Tarp publikos vyravo stipriosios lyties atstovai, moterys ir merginos daugiausia atėjo palydėti savo vyrų, draugų. Dalis jų galbūt troško pamatyti testeronu putojančio mulato: L.Kravitzas garsėja ir kaip damų numylėtinis.

Paklausyti koncerto atvyko ir Seimo narys, liberalas Erikas Tamašauskas.

„Fantastiška, uždeganti muzika. Tiesa, tai truputį kitoks rokas, kuris mano kartą žavėjo jauniystėje. Bet keičiasi viskas, rokenrolas taip pat“, pastebėjo E.Tamašauskas.

.Atsigabeno savo virtuvę

Į Kauną L.Kravitzas atvyko ankstyvą  šeštedienio rytą. Atlikėjas su savo muzikantais ir 80-ties žmonių aptarnaujančio personalo komanda atkeliavo penkiais patogiais autobusais, juos atlydėjo 10 vilkikų su visa koncertui reikalinga garso bei apšvietimo įranga. Kartu atvyko ir mobili virtuvė, kurioje visai komandai maistą ruošia kolektyvo virėjai.

Į Lietuvą muzikantas atvyko iš Latvijos, kur vakar jo koncertą stebėjo pilna Rygos arena. Daugiau nei dviejų valandų koncerto metu skambėjo visi geriausi daininko hitai, o pasirodymo kulminacija tapo paskutinė daina, kurios metu muzikantas nusileido į žiūrovų salę ir apie 20 minučių dėkojo įsiaudrinusiai publikai.

Specialūs vaizdo efektai, įmantrios formos ekranai, galybė aukščiausios klasės garso ir apšvietimas – neabejotina, kad L.Kravitzo koncertas įsimins kaip vienas iš įspūdingiausių Lietuvoje vykusių renginių.

Bus papildyta.

Rokerio kelias į žvaigždes

Charizmatiškasis L.Kravitzas yra sumušęs rekordą: 1999–2002 m. keturis kartus iš eilės pelnė prestižinį „Grammy“ apdovanojimą „Best Male Rock Vocal Performance“ nominacijoje. Atlikėjo kūryba taip pat yra įvertinta „American Music Awards“, „MTV Awards“, „BRIT Awards“, „Radio Music Awards“, „Blockbuster Entertainment Awards“ ir kitais svarbiais apdovanojimais.

Leonardas Albertas „Lenny“ Kravitzas gimė 1964 m. Niujorke, Bahamų kilmės aktorės Roxie Roker ir televizijos prodiuserio Sy Kravitzo, turinčio Rusijos žydų kraujo, šeimoje. Vaikas buvo pavadintas dėdės, žuvusio Korėjos karo metu, garbei. Būdamas trejų, mažasis Lenny jau mušė ritmą ant puodų ir keptuvių močiutės virtuvėje, o būdamas penkerių tvirtai nusprendė tapti muzikantu.

Didelę įtaką Lenny muzikos skonio ir asmenybės formavimuisi turėjo tėvai, kurių namuose nuolat skambėjo R&B, džiazas, bliuzas, klasikinė ir gospelo muzika. Muzikanto tėtis, prodiusavęs ne tik NCB televizijos žinių laidas, bet ir džiazo atlikėjų kūrybą, buvo gerai pažįstamas su tokiais grandais kaip Duke Ellingtonas, Sarah Vaughan, Countas Basie, Ella Fitzgerald, Milesas Davisas ir kt.

Debiutinis L.Kravitzo albumas „Let Love Rule“ pasirodė 1989 m. ir iškart sulaukė teigiamų kritikų vertinimų. Jau kitais metais talentingas menininkas sukūrė ir prodiusavo skandalingąjį Madonnos hitą „Justify My Love“, o netrukus padėjo ir prancūzų kilmės atlikėjai Vanessai Paradis pradėti dainininkės karjerą. Be to, jis grupei „Aerosmith“ sukūrė dainą „Line Up“ ir dalyvavo dviejų „Rolling Stones“ lyderio Micko Jaggerio solinių albumų kūryboje ir įrašuose.

Viso savo diskografijoje L.Kravitzas jau turi aštuonis studijinius albumus: „Let Love Rule“ (1989 m.), „Mama Said“ (1991 m.), „Are You Gonna Go My Way“ (1993 m.), „Circus“ (1995 m.), „5“ (1998 m.), „Lenny“ (2001 m.), „Baptism“ (2004 m.), „It Is Time For A Love Revolution“ (2008 m.), o šią vasarą pasirodo ir devintasis studijinis darbas – „Black and White America“.
Jau birželio 6-ąją radijo stotis pasiekė pirmas naujojo albumo „Black and White America“ singlas „Stand“.

Tris metus brandinto albumo kūriniai kupini sodraus roko ir fanko muzikos motyvų bei persmelkti nepakartojamais paties Lenny atliekamais virtuoziškais gitaros rifais. Albumas buvo įrašytas Bahamų salose ir Paryžiuje esančiose garso įrašų studijose, atlikėjas pats įrašė, aranžavo ir prodiusavo net 16 naujojo albumo dainų.

Pasaulyje yra parduota daugiau nei 35 milijonai L.Kravitzo įrašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius