Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 18

„Lyapis Trubetskoy“ paskelbė rugsėjo mėnesį nutrauksiantys veiklą

Populiariausia baltarusių grupė, ne kartą sėkmingai koncertavusi Lietuvoje „Lyapis Trubetskoy“ paskelbė rugsėjo 1 dieną nutrauksianti veiklą. Vakar išplatintame „YouTube“ įraše grupės lyderis Siargejus Mihalokas teigia išformuojantis kolektyvą. „Kvailiausia, kas gali nutikti roko grupei, tai sutikti 25 metų jubiliejų. Save gerbiančios grupės neturėtų tiek ilgai gyvuoti“, – neaišku juokais ar rimtai įraše kalba Siargejus Mihalokas.
„Lyapis Trubetskoy“
„Lyapis Trubetskoy“ / Asmeninio albumo nuotr.
„Lyapis Trubetskoy“ pažadėjo sugroti visus savo paskelbtus koncertus pavasarį ir vasarą, įskaitant ir pasirodymą Lietuvos festivalyje „Karklė Live Music Beach 2014“ rugpjūčio 16 dieną. Koncertas Karklėje kol kas yra pats paskutinis grupės paskelbtų pasirodymų sąraše, kuriame yra ir koncertai Lenkijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Izraelyje bei Ukrainoje.
VIDEO: „Lyapis Trubetskoy“ praneša apie išsiskirstymą:

Politiškai nekorektišką pankroką su ska elementais temperamentingai grojantys baltarusiai yra ne tik mėgstami muzikos gerbėjų Lietuvoje, bet ir patys mėgo lankytis mūsų šalyje su koncertais.

Pernai lapkritį grupė surengė bene didžiausią solinį koncertą per savo karjerą, kai Vilniuje, „Siemens“ arenoje rinktinių dainų albumo „Hraj“ pristatymą stebėjo 11 000 žiūrovų ir dar 120 000 tiesioginę transliaciją sekė internete. Ankstesniais metais grupė surengė solinius koncertus sostinės Pramogų arenoje (2012 metais) ir „Lofte“ (2011 metais) bei pasirodymus festivaliuose „Galapagai“ (2013 metais), „Be2gether“ (2007 ir 2009 metais), „Kultūros tvartas“ (2004 metais).

Dėl valdžios kritikos „Lyapis Trubetskoy“ kelerius pastaruosius metus negalėjo pasirodyti gimtojoje Baltarusijoje. Pernai gruodį grupė koncertavo Kijeve, Euromaidane, o kovo 1 dieną išleidusi naujausią studijinį albumą „Matrioška“ sulaukė kaltinimų neva apdergusi tai, kas šventa rusų liaudžiai. Po viso to albumo „Matrioška“ pristatymo koncertas buvo uždraustas Rusijos mieste Pskove neva dėl nepatenkinto šio miesto gyventojo rašto valstybiniam kultūros komitetui.

„XIX amžiuje sukurta lėlė Matrona simbolizuoja vaisingumą ir motinystę, bet dabar, kaip ir daugelis kitų originalių Rusijos simbolių, ji virto kiču“, – taip albumo pavadinimo idėją komentavo patys muzikantai, neseniai pristatę ir naują vaizdo klipą vienai šio albumo dainų „Voiny sveta“ („Šviesos kariai“).

Grupė „Lyapis Trubetskoy“ buvo sukurta 1990 metais ir per savo karjerą išleido 13 albumų. Savo rinktinių dainų albumą „Hraj“ praėjusiais metais grupė išleido ir pristatė kartu su lietuvių muzikos agentūra M.P.3.

VIDEO: „Lyapis Trubetskoy“ – „Voiny sveta“:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius