Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 13

Marijono Mikutavičiaus koncertas Vilniuje: dainuojanti minia ir autografas ant krūtinės

Šeštadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arena ošė: naują albumą „Lengvas būdas mesti klausytis“ čia pristatė vienas populiariausių šalies popmuzikos atlikėjų Marijonas Mikutavičius, gerbėjus pakvietęs į koncertą „Marijono Mikutavičiaus Show“. Naujausių jo dainų Vilniuje klausėsi keliolika tūkstančių grbėjų.
Koncerto akimirka
Marijonas Mikutavičius / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Visų pirma M.Mikutavičius šio turo metu dainavo klaipėdiečiams – į koncertą pakvietė lapkričio pabaigoje. Vilniuje jis surengė antrąjį turo koncertą, į kurį sugūžėjo tūkstančiai gerbėjų.

Dalį jų Marijonas itin pagerbė – 150 laimingųjų pakvietė šou stebėti išskirtinėje vietoje – scenos viduje esančioje gerbėjų zonoje. Tokia ypatinga gerbėjų zona Lietuvos dainininko koncerte įrengta pirmą kartą. Tai uždara erdvė, atsiradusi dėl netipiškos konstrukcijos scenos. Tokiu pačiu principu sukurtą, tačiau gerokai didesnę gerbėjų zoną buvo galima išvysti dainininkės Kylie Minogue koncerto metu. 

Gerbėjai į koncertą pradėjo vos atsidarė durys – 18 valandą, tačiau Marijono teko kiek palaukti: nors žadėta šou pradėti 19 val., dainininkas madingai pavėlavo ir pakurstė susirinkusiųjų aistras: koncertą pradėjo pusvalandžiu vėliau.

Pradėjo kitaip nei visi: prieš lipdamas į sceną milžiniškame ekrane, esančiame scenos gale, parodė trumpą filmą apie savo dieną. Filmuke rodyti kadrai iš M.Mikutavičiaus namų, buities akimirkos, daug dėmesio skirta jo katinui. Taip pat rodyti kadrai ir iš Marijono mokyklos bei Vilniaus vaizdai.

Pasibaigus filmukui M.Mikutavičius šuoliais atlėkė į sceną: pasisveikinęs su tūkstantine publika užtraukė pirmuoju numeriu naujame albume įrašytą dainą „Sudaužyti veidai“. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Marijonas Mikutavičius

Atlikėjui praktiškai nereikėjo užvedinėti publikos: panašu, kad jį myli visi. Susirinkusi minia nuo pirmų akordų puolė šokinėti į taktą, aukštyn rankas kėlė ne tik jaunesni, bet ir vyresnio amžiaus klausytojai. 

Dar prieš koncertą M.Mikutavičius žadėjo gerbėjams, kad atliks ne tik dainas iš naujojo albumo – „Seksas be meilės“, „Balintos sienos“, „Drąsių nieks nežudo“ ir kitas, bet ir senus gerus kūrinius, kuriuos, turbūt, kiekvienas žino mintinai: „Pakeliui namo“, „Aš tikrai myliu Lietuvą“ bei daugelį kitų itin populiarių hitų. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Akivaizdu: M.Mikutavičius – ne iš tų kaprizingų dainininkų, kurie apie populiariausias savo dainas sako: „Nusibodom nebedainuosiu“. Padainavo kone visas. Jau trečioji daina koncerto sąraše buvo sena gera „Pakeliui namo“. Paklausęs publikos, ar kas nors iš arenoje esančių neseniai grįžo namo, dainą skyrė jiems, o dainavo, panašu, ne vienas, o su keliolika tūkstančių pritariančiųjų balsų.

Publikos palaikymas Marijonui taip smarkiai patiko, kad jis net pareiškė, kad susirinkusiems turėtų būti įteikta „valstybinė premija“. O vėliau pakvietė pašėlti dar smarkiau: visus stovinčius sulaukus reikiamos dainos vietos pakvietė atsitūpti. „Kažkas nesveiko!“ – pats negalėjo atsistebėti dainininkas po to, kai atsitūpė visi. Tokią atrakciją tikino sugalvojęs prieš koncertą ir džiaugėsi, kad viskas „gerai atrodo“.

VIDEO: Marijonas - Drąsių Nieks Nežudo [official music video]

Pasidžiaugęs, kad naujasis jo albumas pasirodė savaite anksčiau nei kad naujoji „AC/DC“ plokštelė, Marijonas užtraukė kūrinį „Drąsių nieks nežudo“, kurio vaizdo klipą neseniai pristatė. Parodė jį ir didžiajame ekrane: klipas dainuojant šią dainą atstojo prieš tai rodytus vaizdus nuo scenos.

Vėliau pristatė dainą „Saulius ir Paulius“, parašytą specialiai netrukus kino teatruose pasirodysiančiai lietuvių kino juostai tuo pačiu pavadinimu. Trumpai papasakojęs apie būsimą filmą Marijonas pakvietė į sceną pritariančiąją vokalistę ir uždainavo duetu, o didžiajame ekrane parodė ir šios dainos vaizdo klipą.

VIDEO: Marijonas MIkutavičius "Saulius ir Paulius"

Vėliau scenoje pasirodė svečias: prisijungti ir pasirodyti kartu Marijonas pakvietė Nedą Malūnavičiūtę. Ši atėjo ne tuščiomis: grojo fleita. Duetu muzikantai atliko kūrinį „Degančios rankos“, kuris, anot Marijono, kadaise juodu ir suvedė. Vėliau padainavo ir kitą dainą, kuri, anot Nedos, parašyta prieš 15 metų: „Apie mus“.

Idant lyriškos melodijos ir ramesni ritmai gerbėjų neužmigdytų, Mairjonas pakvietė visus „padaryti diskoteką“: užtraukė „10 nuodėmių“, į sceną įbėgo 12 šokėjų. Jos iš visų jėgų stengėsi užvesti publiką, tačiau ši, kaip ir visą laiką. linksma buvo ir taip. Pats Marijonas nubėgo į scenos priekį ir pats nesibodėjo pašokti.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

Prieš užtraukdamas Europos krepšinio čempionato Lietuvoje himną, įrašytą drauge su Mia ir Mantų Jankavičiumi, M.Mikutavičius paprašė atsistoti visus visus, net ir tuos, kurie sėdi. Dainininkas tikino, kad Lietuvos Konstitucijoje aiškiai parašyta, kad kai skamba ši daina, reikia stovėti. Taigi visi ir stovėjo: pakilo net patys tingiausi. O kūrinio pabaigoje buvo iššauti publiką galutinai nupirkę konfeti.

Galop atėjo eilė ir kūriniui „Aš tikrai myliu Lietuvą“, kurį M.Mikutavičius išdainavo kaip niekad jausmingai. Dalį kūrinio jis iš visos gerklės traukė po sceną ropodamas keliais. Publika dainininko nuoširdumą įvertino, o šis padėkojo: „Dar niekada gyvenime nebuvau toks teisus: jūs esate tai, ką kiekvienas žmogus bent kartą gyvenime turėtų patirti.“

VIDEO: marionas mikutavicius sex be meiles

O tada – atrakcija: radęs savanorę sutuoktinių porą Marijonas suteikė jai minutę šlovės ir paragino vyrą pasirašyti ant žmonos krūtinės. Porelė pasitaikė itin nuotaikinga: moteris nesibodėjo demonstruoti savo iškirptės televizijos kameroms, kurios viską transliavo didžiajame ekrane, iš visų jėgų kovėsi dėl M.Mikutavičiaus dėmėsio. Jos vyras noriai padėjo autografą ant moters krūtinės.

Galop aistringa gerbėja paprašė dainininko, kad jis ant krūtų pasirašytų ir pats. Marijonas pabandė kažką suraizgyti tušinuku, bet greit liovėsi.

Atlikėjas sureikšmino ir kitą klausytojų porą: pasirinkęs įsimylėjelius pakvietė juos pasibučiuoti prieš kameras.

Galiausiai M.Mikutavičius kreipėsi į publiką paprašydamas aukštyn į tamsą iškelti šviečiančius mobiliuosius telefonus ir sukurti stebuklingą atmosferą. Uždainavęs „Velnias, man patinka Kalėdos“ dainininkas arenoje sukūrė šventinę atmosferą, iš lubų pabiro dirbtinis sniegas.

Nereikėjo tikėtis, kad pasibaigus koncertui publika Marijoną paleis lengvai. Dainininkas scenoje nesiliovė šokinėti, šėlti, bendrauti su publika ir, svarbiausia, dainuoti visų pamėgtų dainų ilgiau nei dvi valandas. O pasibaigus koncertui skambėjo tokios ovacijos, kokių sulaukia Lietuvoje koncertuojančios pasaulinės žvaigždės.

Kitas koncertas  „Marijono Mikutavičiaus Show“ vyks gruodžio 20 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius