Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 17

Maskvos čigonų teatro „Romen“ artistus su Vilniumi pažindins Povilas Meškėla

Jau kitą savaitę Vilniuje ir Klaipėdoje savo aistringą programą „Taboras žengia į dangų“ pristatantys garsaus Maskvos čigonų teatro „Romen“ žvaigždės turi ištikimų draugų ir Lietuvoje. Trupės pageidavimu, su Vilniaus senamiesčiu ir nacionaliniais patiekalais muzikantus supažindins senas jų bičiulis, roko grupės „Rojaus Tūzai“ lyderis Povilas Meškėla.
Maskvos čigonų teatro „Romen“ atlikėja
Maskvos čigonų teatro „Romen“ atlikėja / „Romen“ archyvo nuotr.

„Rojaus Tūzų“ ir čigonų teatro muzikantai susipažino prieš devynerius metus Sankt Peterburge, kur tarptautiniame teatrų festivalyje „Rojaus Tūzai“ pristatė muzikinį spektaklį „Mano sielos netylančios stygos“, tuomet pelniusį festivalio „Grand Prix“. Čigonų teatro dainininkai svečių teisėmis taip pat dalyvavo festivalyje ir liko sužavėti lietuvių atliekamais rusų ir čigonų romansais. Nuo to laiko tarp atlikėjų užsimezgė draugiški santykiai ir vos tik išgirdęs apie būsimas Maskvos čigonų teatro „Romen“ gastroles Lietuvoje, Povilas Meškėla neslėpė noro parodyti kolegoms gražiausias Vilniaus senamiesčio vietas bei apsilankyti nacionalinių patiekalų restoranuose.

„Mes išties labai gražiai tuomet susibendravome, - sako P.Meškėla. – Ilgai laukiau progos, kai šis kolektyvas aplankys mūsų šalį, kad parodyti jiems ką mes turime geriausio. Gaila, kad šį kartą mums neteks kartu sudainuoti vienoje scenoje, tačiau kūrybinio bendradarbiavimo užuomazgos jau yra ir ateityje mes būtinai sugalvosime ir bendrą projektą. O kol kas stengsiuosi padaryti taip, kad Lietuva paliktų garsaus teatro artistams neišdildomą ispūdį – jie tikri profesionalai ir nusipelnė aukščiausio lygio priėmimo. Be to, aš tikrai žinau, kur Vilniuje yra geriausi šaltibarščiai ir žemaičių blynai, tad labai tikiu, kad kolegos puikiai įvertins mūsų šalį“.

Maskvos muzikinis dramos teatras „Romen“ – seniausias, žinomiausias ir vienintelis pasaulyje čigonų teatras buvo įkurtas 1931 m. Šiandien jį jau drąsiai galima vadinti gyva legenda. Teatro populiarumas seniai peržengė Maskvos ribas ir originaliam kolektyvui negaili aplodismentų ne tik Rusijos, bet ir daugelio užsienio šalių žiūrovai. Teatro menas taip pat mėgstamas ir paklausus, kaip ir senais laikais, nes čigonų muzikalumui, nacionaliniam koloritui ir begalinei energetikai ribų tiesiog nėra.

Pramoginėje koncertinėje programoje „Taboras žengia į dangų“ – žinomiausios čigonų dainos, senoviniai čigonų ir rusų romansai, instrumentinė muzika, uždegantys šokiai, originalūs kostiumai, o taip pat džiaugsmas, linksmybės, nevaržoma čigoniška ekspresija ir fantastiška nuotaika! Savo talentu publiką užburs teatro primadonos – nusipelnusi Rusijos artistė Olga Jankovskaja, nepakartojama Romalija Dželakajeva ir kiti teatro solistai.

Koncertai „Taboras žengia į dangų“ vyks: gegužės 26 d. 19 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose ir gegužės 27 d. 19 val. Vilniaus „Ūkio banko“ teatro arenoje. Bilietus platina TIKETA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius