-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 05 28

Meniškos stichijos „Gyvame sapne“

Šis savaitgalis itin dosnus festivalių. Vienas jų, rengiamas gerai visiems pažįstamos „Pasakos iš -rūsio“ kompanijos bus itin įdomus ir mistiškas, mat primins mūsų prigimtį ir 4 stichijas – ugnį, orą, vandenį ir žemę.
Organizatoriai žada pilyje stichijų šėlsmą, neišsemiamą energiją ir pasakišką gamtos grožį.
Organizatoriai žada pilyje stichijų šėlsmą, neišsemiamą energiją ir pasakišką gamtos grožį. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Sapnas

Nuo rytojaus visos šios jėgos susivienys festivalyje „Gyvas sapnas“, kuris vyks užburiančiame Raudondvario dvare. Trijose muzikinėse erdvėse – šimtamečiuose vyno rūsiuose ir dvaro kieme šėls ugnies stichija, priversdama grumtis gyvos ir elektroninės muzikos bangas.

Organizatoriai žada, kad dangus prasivers dvaro kieme, saksofono, bosinės gitaros, sintezatoriaus garsams netveriant savo kailyje, o gyvuose pasirodymuose pasirodys dešimtys Lietuvos ir užsienio atlikėjų. Žaibo rūsyje žaibais svaidysis gyvi techno, elektronikos meistrai ir gausi minia didžėjų. Griaustinio rūsys virpės dnb ritmais.

Oras – proto elementas vyraus teatre. Geriausiu 2008 – ųjų režisieriumi paskelbto Gintaro Varno mokinių spektakliai pagal N.Gogolio „Pamišėlio užrašus“ ir M.Bulgakovo „Meistrą ir Margaritą“ atsakys į egzistencinius klausimus. Vanduo, emocijų ir pasąmonės elementas, įtrauks į kino ir animacijos šedevrų sūkurį. Jono Meko vizualiųjų menų centras paruoš specialią avangardinio kino bei video programą, naktimis bei dienomis neleis užsimerkti kino kluonas.

Žemė – stabilumo ir kūno elementas – pasiūlys kiekvienam atvykusiam sudalyvauti profesionaliose kūrybinėse dirbtuvėse: tapybos, fotografijos, 8 mm kino kūrimo, papuošalų gamybos, jogos, kūno tapybos. Patyrę ugnies meistrai išmokys žongliravimo technikos. Pasipuošti padės kirpykla po atviru dangumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius