-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 23

Naujausiame australų rokerių „Airbourne“ albume – seksas ir rokenrolas liejasi laisvai

Melodingo roko gerbėjai simpatiją Australijai jaučia dėl dviejų ten gimusių ir šios šalies muziką garsinančių grupių. Viena jų – prieš 40 metų susibūrę „AC/DC“, kita – jaunesnės kartos atstovai „Airbourne“. Pastarieji šią savaitę pasauliui garsiai pristatė naująjį, jau trečiąjį savo studijinį albumą „Black Dog Barking“, kurį birželio 5 d. gyvai pristatys ir Vilniaus „Teatro arenoje“.
Grupė „Airbourne“
Grupė „Airbourne“ / Grupės archyvo nuotr.

„Į šį albumą sudėjome labai daug laiko, minčių ir energijos. Juo gali didžiuotis ne tik grupė, bet ir prodiuseris bei komanda, kurie tiek Kalėdų išvakarėse, tiek blyksint naujametiniams fejerverkams vakarojo įrašų studijoje“, – trečiuoju disku džiaugiasi „Airbourne“ nariai.

Dešimties kūrinių albumą, išleistą vienos solidžiausių roko muzikos kompanijos „Roadrunner“, prodiusavo Brianas Howes. Kanadietis savo tėvynėje du kartus buvo pripažintas geriausiu metų prodiuseriu, o grupių, su kuriomis jis dirba, sąraše galime rasti populiarius atlikėjus „Nickelback“, „Puddle of Mudd“ bei „Skillet“.

Grupės albumo nuotr./Grupė  Airbourne
Grupės albumo nuotr./Grupė „Airbourne“

„Kai buvome jauni, niekada neklausėme radijo. Vogdavome dėdžių plokšteles ir visu garsu leisdavome „Black Sabbath“ ir „AC/DC“, – atsiminimais dalinasi „Airboune“ muzikantai. „Kai mokykloje mūsų klausdavo, ar girdėjome naują „Blink-182“ kūrinį, nesuprasdavome, kas po velnių čia per muzika ir kodėl mes turime ja domėtis. Kartais atrodydavo, kad augame ne toje vietoje, bet dabar akivaizdu, jog ta aplinka buvo geras spyris į subinę.“

Grupės albumo nuotr./Grupės  Airbourne kompaktinės plokatelės viraelis
Grupės „Airbourne“ kompaktinės plokštelės viršelis

Atlikėjai tikina, kad įrašinėdami „Black Dog Barking“ dažnai prisimindavo savo kūrybos pradžią, tad galima sakyti, jog diskas tapo savotišku jaunų dienų įprasminimu. „Čia rasite visa, ko reikia tikram rokenrolui. Klausantis jo, seksą, alų ir gerą nuotaiką garantuojame“, – pokštauja vienas iš dviejų brolių, grojančių grupėje, jos frontmenas Joelis O‘Keeffe.

„Airbourne“ 2007 metais pristatė debiutinį diską „Runnin‘ Wild“. Vos išvydęs dienos šviesą darbas atrado savo klausytoją, o žinia apie jį ir ypatingai energingą koncertinę grupę nusirito per visą pasaulį. 2010 metais išleista plokštelė „No Guts. No Glory.“ su kaupu pakartojo pirmtako sėkmę, grupės gerbėjų ratą išplėtusi dar labiau. Su naujuoju albumu „Black Dog Barking“ šią vasarą australai išsiruošė į turą po populiariausius Europos festivalius, kurie tiesiog graibsto juos, beveik nepalikdami laisvų dienų muzikantų poilsiui.

Birželio 5 d., trečiajam diskui „Black Dog Barking“ tik įgaunant populiarumo ir žinomumo pagreitį, nežabotas australų hardroko dinamitas „Airbourne“ žada išskirtinį ir energingą pasirodymą Vilniaus „Teatro arenoje“. Jo metu bus galima išgirsti tiek klausytojų tarpe jau populiariomis tapusias, tiek šviežias naujojo albumo dainas.

Jūsų ausims ir akims – australų grupės „Airbourne“ daina „Live It Up“:

VIDEO: Australų grupės „Airbourne“ daina „Live It Up“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius