Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 30

Vilija Matačiūnaitė ir jos grupė „Round-a-Sound“ pristatė naujus muzikinius burbulus

Lietuviškų muzikos grupių sąrašas pasipildė dar vienu intriguojančiu pavadinimu – „Round-a-Sound“. Harmoningą groovy disco dance muziką kurianti grupė susideda iš keturių jau žinomų muzikantų. Tai realybės šou metu išgarsėjusi Vilija Matačiūnaitė, praėjusioje „Eurovizijoje“ dalyvavę, buvę grupės „InCulto“ nariai Aurelijus Morlencas ir Jievaras Jasinskis, bei Rokas Beliukevičius iš „Freaks on Floor“.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmojo grupės koncerto metu vokalistei Vilijai talkino Šarūno Kirdeikio šokių grupė „Show Makers“. Debiutinį pasirodymą stebėjusi aktorė Dalia Michelevičiūtė sakė, kad liko sužavėta visos komandos darbu, o rezultatas  buvo subtilus, modernus ir šiuolaikiškas. „Esu yra dirbusi su Vilija viename seriale ir galiu pasakyti, kas Vilija yra beveik tobula. Labai nemėgstu, kai yra bandoma lyginti, bet Vilija tikrai yra lietuviškoji Tina Turner“, –  po koncerto kalbėjo D.Michelevičiūtė.
 
– Kokia yra grupės susikūrimo istorija? – paklausėme Vilijos Matačiūnaitės.

– Grupė gimė iš idėjos daryti kažką savo. Mano katedros vedėjas Saulius Giedraitis (Vilija studijuoja džiazo vokalą Vilniaus kolegijoje. – aut. past.) mane nuolatos skatino kurti ir daryti kažką savo. O aš jau seniai buvau prirašiusi įvairių melodijyčių, užuominų į dainas. Prieš metus, su Aurelijumi dalyvavome viename projekte ir kalbėjome apie tai, kad galime pradėti kurti ir daryti kažką bendro, nes mūsų muzikiniai skoniai sutapo.

Na, o iširus grupei „Inculto“, atsirado daugiau laisvo laiko Aurelijui ir galėjome pradėti savo bendrą kūrybinį etapą.

– Viename interviu esi sakiusi, kad jautiesi nelaiminga atlikdama kitų žmonių dainas. Ar tai, ką darote dabar, leidžia tau jaustis laimingai?
 
– Visiškai taip. Aš visada norėjau realizuoti savo kūrybą. Aurelijaus dėka bei su jo pagalba mano dainų užuomazgas mes sudėjome į atskirus kūrinius, kuriais šiandiena papasakojome vieną istoriją.

– Ar tai yra bendra kūryba, ar tu labiau esi idėjinė lyderė?

– Tai yra bendras darbas, nes muzikai yra labai svarbu kaip ji skamba ir iš ko ji sudaryta. Aš parašiau tekstą ir sakau, Aurelijau, aš noriu, kad mūsų muzikoje suktųsi visokie burbulai. O jis piešia muzikai apipavidalinimą, kuria tuos burbulus. Panašiai kaip statybose – kai yra namo karkasas ir stogas, kažkas turi padaryti visą apdailą ir interjerą, taip ir mums gimsta bendras kūrinys.

– Iš kur tokia metafora – „muzika, kaip burbulai“?

– Aš klausau daug muzikos ir matau, kaip joje sukasi burbulai, todėl labai norėjau, kad ir mūsų kūryboje, skirtinguose dainose suktųsi skirtingų dydžių ir spalvų burbulai. Taip gimė  grupės pavadinimas „Round-a-Sound“ ir tuomet viską susiejome su burbulais, nes jie apvalūs, minkšti ir be aštrių kampų. Tuo tarpų ausys, lūpos ir akys ant mūsų sceninių kostiumų yra užuominos – išgirskite, pamatykite, pajauskite ir kalbėkite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius