Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 12

Ne kartą atidėtas jubiliejinis grupės „Studija“ koncertas pagaliau įvyks

35-erius metus Lietuvos muzikos padangėje švenčianti Klaipėdos muzikos grupė „Studija“ su charizmatiškuoju Steponu Januška priešakyje kviečia visus savo gerbėjus į jubiliejinį koncertą pavadintą „Draugams“.
Steponas Januška
Steponas Januška / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Koncertas ne kartą perkeltas dėl įvairių priežaščių. Paskutinė priežastis labai simbolinė – „Studijos“ vokalistė Edita Bodrovaitė tapo mama ir jau sūpuoja būsimą mažajį dainorėlį.

Jubiliejiniame koncerte dalyvaus garbingosios viešnios, buvusios Studijos vokalistės Rūta Ščiogolevaitė, Irena Starošaitė, Kristina Jatautaitė. Larisa Čekasina atvyks net iš Vokietijos, kurioje jau eilę metų kaip gyvena.

„Prieš koncertą esame nusiteikę ne tik, kaip visada, labai linksmai, bet ir rimtai. Norime pradžiuginti su mumis užaugusius, subrendusius, o galbūt ir brandaus amžiaus sulaukusius gerbėjus ir patys pasidžiaugti jų draugija bei savo buvimu scenoje“, – sako grupės vokalistas  Steponas Januška.

 „Grupę „Studija“ visuomet žinojome kaip ieškančią ir nebijančią įvairiausių kūrybinių sprendimų. Tai įrodo labai platus ir turtingas jų repertuaras, skirtas net ir išrankiausiems skoniams. Jų repertuare apstu linksmų, nuotaikingų, taip pat ir šiltų, net svajingų kūrinių. Užsienio dainų mylėtojai, klausydamiesi „Studijos“, taip pat lieka patenkinti – didelę grupės repertuaro dalį sudaro geriausi pasaulio kompozitorių kūriniai, o stilius varijuoja nuo pop muzikos iki bliuzo, džiazo, rokenrolo, regio. Galbūt dėl to šios grupės koncertuose niekada nebūna liūdinčių ar nuobodžiaujančių.

Jubiliejiniame koncerte skambės geriausi per ilgus kūrybos dešimtmečius sukaupti ir puikiai pažįstami, hitais bei šlageriais tapę kūriniai, tarp kurių: „Spindulys“, „Daina draugams“, „Dabartis“, „Vaikystė“. Koncerte gerbėjai išgirs ir ne vieną naują dainą. Scenoje grupei talkins ir nemažas būrys kviestinių muzikantų Arnoldas Jankūnas,Laimonas Urbikas, Audrius Zalcas,Dimitrijus Levencovas,Viktoras Rubežius. Grupei pritars garsi uostamiesčio vokalinė grupė „Cappella A“. Turtingas grupės aranžuotes papuoš ir styginių kvartetas.

Grupė „Studija“ išsiskiria ne tik savo ilgaamžiškumu, bet ir vyriškojo kolektyvo patvarumu. 1978 metais grupės pirmajame koncerte groję muzikantai joje groja iki šiol. Prie grupės senbuvių kiek vėliau prisijungė tik būgnininkas Valdas Galdikas, tačiau pagrindinė sudėtis – Steponas Januška, Gintautas Litinskas, Raimondas Jonutis, Virginijus Pažemeckas – nesikeičia jau beveik 35 metus.

VIDEO: ''Studija'' - ''Vaikystė''

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius