Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 12

Nedos Malūnavičiūtės ir Vytauto Labučio džiazo kvarteto muzika virpino vilniečių širdies stygas

Penktadienio vakarą po darbo savaitės džiazo muzikos mylėtojai rinkosi į Vilniaus senamiestyje įsikūrusį „Comedy Club“, kur savo pasirodymą surengė Neda Malūnavičiūtė ir Vytauto Labučio džiazo kvartetas.
Neda Malūnavičiūtė ir Vytautas Labutis
Neda Malūnavičiūtė ir Vytautas Labutis / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

„Sostinės džiazo festivalis „Vilnius Mama Jazz“ šiemet švęs savo dešimtąjį jubiliejų ir šis kasmetinis renginys yra įvardijamas kaip vienas iš geriausių metų renginių Vilniuje. Mums yra garbė surengti Nedos Malūnavičiūtės ir Vytauto Labučio pasirodymą šį vakarą. Gera, kad galime pasidžiaugti mūsų šalies džiazo virtuozais“, – vakarą pradėjo renginio organizatorė Judita Bartoševičienė, dar žinoma kaip Mama Jazz.

Moteris patarė visiems traukti tamsius akinius nuo saulės, nes pasirodymo metu bus labai ryšku ir karšta.  Anot jos, Nedos atliekama muzika visada spinduliuoja ir akina. „Balandis – džiazo mėnuo, todėl skubėjome surengti šį pasirodymą. Vėliau su juo bus keliaujama po Lietuvą, vėliau kelsimės į užsienį. Linkiu visiems gero vakaro, būkite ilsėkitės, džiaukitės ir mėgaukitės džiazu... Juk taip gera gyventi Vilniuje“, – optimizmu tryško J.Bartoševičienė.

Šį kartą kompaniją V.Labučiui ir N.Malūnavičiūtei scenoje palaikė visiškai neseniai įsiliejęs į profesionalią džiazo sceną multiinstrumentininkas Leonardas Bėkša, jaunas ir jau keletą metų tituluojamas vienu geriausių šalies būgnininkų Darius Rudis bei nepamainomas universalus boso instrumentų meistras Eugenijus Kanevičius.

Koncerte susirinkusieji turėjo puikią progą išgirsti ne praeities, o šių dienų džiazo pulsu gyvenančius meistrus, kurių arsenale yra tiek kūrinių, kad niekada negali žinoti, kurią nostalgiją keliančią melodiją ar negirdėtą staigmeną jie lyg tūzą ištrauks iš rankovės.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

„Prieš dvidešimt ar trisdešimt metų Eugenijus nusipirko naują automobilį – „Volkswagen Passat“. Tas automobilis buvo labai muzikalus. Jam nusibaigus, Eugenijus sukūrė odę savo buvusiai transporto priemonei ir naują kūrinį pavadino „Senasis automobilis“. Jį atliekama jau ne vienerius metus, tačiau šį kartą jis nuskambės kitaip, nes bus panaudota triūba“, – publikai nuotaikingą istoriją pasakojo V.Labutis.

Programoje skambėjo originalios ansamblio narių kompozicijos ir aranžuoti džiazo standartai. Dalį šių kompozicijų gerbėjai išgirs naujame grupės albume „Sounding City“, kuris pasirodys jau šią vasarą.

Išskirtinei ansamblio spalvai lemiamą reikšmę turėjo N.Malūnavičiūtės partija, susidedanti iš dviejų vienodo ryškumo linijų: vokalo ir fleitos. Tai – lyg muzikinė instrumento ir balso santuoka: balsas šiuo atveju neretai pavirsto įmantriu, plačių galimybių instrumentu, o fleita – nejučiomis perėmė vokalo bei dainos vaidmenį.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

Apie Nedą Malūnavičiūtę ir Vytautą Labutį:

Tai – Vilniaus džiazo mokyklos atstovai, Vladimiro Čekasino mokiniai, kurių bendradarbiavimas užsimezgė 1990 m. ir nenutrūkstamai tęsiasi iki šiol. Juodu vienija drąsa eksperimentuoti, simpatija netikėtiems deriniams. Daugelį metų jie ne tik drauge dirba pastoviuose kolektyvuose („Neda & Vilnius Jazz Quartet“, L. Šinkarenkos „Jazz 5“, „Džiazo nublokšti“), bet ir kuria pavienius proginius projektus („Terra vandetuja“, „Orkestretto“ , „Pokalbių ratas“).

Neda ir Vytautas išrado sutartinę bendrą kalbą, nepakartojamą duetinį stilių. Jų žodynas yra labai talpus, įtraukiantis ir amerikietiškosios, ir europietiškosios džiazo tradicijų bruožus ir ištikimas Vilniaus džiazo mokyklos estetikai.

Vytauto Labučio džiazo kvartetas susibūrė 1990 metais ir nuo tol yra išleidęs du originalių kompozicijų albumus („Flamenco Vilnensis“, „Layers“) bei apkeliavęs su koncertiniais turais didelę dalį Europos. Kolektyvo sudėtis – kintanti, jame groja ir Lietuvos džiazo scenos veteranai, ir naujokai.

Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius