Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 16

„OneRepublic“ lyderio Ryano Tedderio paslaptis: jo kurtais hitais naudojasi muzikos elitas

Lapkričio 3 d. „Siemens“ arenoje savo pirmąjį koncertą Lietuvos publikai surengs muzikos topų viršūnėse karaliaujanti JAV vaikinų grupė „OneRepublic“ su savo lyderiu ir vokalistu Ryanu Tedderiu priešakyje. Paaiškėjo, kad talentingasis atlikėjas hitais tampančias dainas rašo ne tik paties įkurtai grupei „OneRepublic“, bet ir būriui ryškiausių šiandienos muzikos žvaigždžių – nuo Adelės ir Leonos Lewis iki Seano Paulo ir Beyonce.
„OneRepublic“
„OneRepublic“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 OneRepublic Muzika
10 Ryano Tedderio sukurtų hitų, apie kuriuos tikriausiai nežinojo visuomenė:

1. Beyonce „Halo“:

VIDEO: Beyoncé - Halo

Daugelis mano, kad 2008 metais pasirodžiusio hito „Halo“ autorystė priklauso Beyonce Knowles, tačiau išties jos autorius ne kas kitas kaip talentingasis „OneRepublic“ vokalistas. Kurį laiką net sklandė gandai, jog R. Tedderis šią dainą kūrė Leonai Lewis, tačiau pats Ryanas vėliau šiuos gandus paneigė.

2. Adelė „Rumor Has It“:

VIDEO: Rumor Has It - Adele Music Video

Šis kūrinys papuolė į pirmąjį Adelės albumą „21“ ir suteikė nemažai džiaugsmo jos kūrėjui R. Tedderiui, kai šis sužinojo, jog jam pavyko sukurti dar vieną hitą.

3. Leona Lewis „Bleeding Love“:

VIDEO: Leona Lewis - Bleeding Love

Kai L. Lewis laimėjo trečiojo sezono „X faktorių“ Didžiojoje Britanijoje, Ryanas sukūrė jai „Bleeding Love“, kad pastarasis kūrinys padėtų jai užkopti į žvaigždžių olimpą ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir JAV. Daina sulaukė stulbinančio populiarumo, o praėjus vos savaitei nuo jos pasirodymo užkopė į pačias topų viršūnes.

4. Jennifer Lopez „Do It Well“:

VIDEO: Jennifer Lopez - Do It Well

JLo albumui „Brave“ priklausantis kūrinys „Do It Well“ buvo vienintelis singlas JAV išleistas anksčiau nei pasirodė visas albumas.

5. Kelly Clarkson „Already Gone“:

VIDEO: Kelly Clarkson - Already Gone

Holivudas ūžė, kad kai Kelly Clarkson gavo „Already Gone“, ji buvo įtūžusi, nes, jos įsitikinimu, kūrinys skambėjo labai panašiai kaip „Halo“, kurį Beyonce taip pat parašė R. Tedderis. Tuomet tekstų autorius atrėžė, kad jis dirba prie K. Clarkson naujojo albumo ir nenori jokių intrigų ar dramų iš žvaigždutės pusės. Galiausiai, jis pabrėžė tai, kad „Already Gone“ tapo kur kas didesniu hitu nei „Halo“.

6. Sean Paul „Got 2 Luv U“:

VIDEO: Sean Paul - Got 2 Luv U Ft. Alexis Jordan [Official Music Video]

Be Alexis Jordan įtrauktų jamaikietiškų intarpų, ši daina taip pat buvo sukurta R. Tedderio.

7. Natasha Bedingfield „Love Like This“:

VIDEO: Love Like This

„OneRepublic“ vokalistas „Love Like This“ sukūrė antrajam Natashos albumui „Pocket Full of Sunshine“ pristatyti ir iškelti į topų aukštumas. Nuo pat pradžių ši daina buvo rašoma kaip hitų hitas. Netrukus po jos išleidimo, ji sėkmingai įsitvirtino muzikos topuose.

8. Adele „Turning Tables“:

VIDEO: Adele - Turning Tables (Live at The Royal Albert Hall)

Prie britų žvaigždės Adele albumo „21“ R. Tedderis prisidėjo ne tik parašęs pirmąjį hitą „Rumor Has It“, bet ir sukūręs „Turning Tables“. JAV buvo parduota daugiau kaip pusė milijono šio kūrinio elektroninių įrašų, jis buvo pripažintas auksiniu.

9. „Gym Class Heroes“ „The Fighter“:

VIDEO: Gym Class Heroes: The Fighter ft. Ryan Tedder [OFFICIAL VIDEO]

Tik labai nedaugelis žino, jog be to, kad šio kūrinio vaizdo klipe skamba „OneRepublic“ vokalisto R. Tedderio balsas, jis yra ir šio kūrinio teksto autorius.

10. Colbie Caillat „Brighter Than the Sun“:

VIDEO: Colbie Caillat - Brighter Than The Sun

Sukūręs „Brighter Than the Sun“ R. Tedderis muzikos pasauliui dar kartą įrodė, koks įvairiapusiškas jis gali būti net ir kurdamas dainas.

Kalbant apie R. Tedderio, kaip apie tekstų autoriaus ir prodiuserio, karjerą neįmanoma nepaminėti ir neprisiminti pirmųjų „OneRepublic“ žingsnių muzikos pasaulyje. R. Tedderio talentas iš tiesų atsiskleidė, kai jis grupei sukūrė ir jau po „One Republic“ vėliava pristatė kūrinį „Apologize“. Tai buvo pirmasis grupės hitas, įtraukęs „OneRepublic“ į muzikos žemėlapį. Daina į pačią topų viršūnę užkopė net 30-yje valstybių, o, pasak R. Tedderio, grupei atvėrė duris daryti viską ir būti pastebėtai.

Naujausias grupės albumas, kurio pristatymo koncertas rudenį vyks ir „Siemens“ arenoje, taip pat sukurtas talentingojo R. Tedderio. Vien iš šio albumo hitais jau tapo penki „OneRepublic“ kūriniai: „Feel Again“, „If I Lose Myself“, „Counting Stars“, „Something I Need“ ir „Love Runs Out“. Visus juos bus galima išgristi lapkričio 3 d. „OneRepublic“ koncerte „Siemens“ arenoje. Bilietus į koncertą platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius