Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 02

Penktadienis „Heineken Open‘er 2011“ – lietaus mados ir šokiai su „Pulp“

Penktadienį „Heineken Open‘er 2011“ lankytojai savo kailiu patyrė, koks permainingas oras. Ketvirtadienį kaitinusią saulę pakeitė smarkus lietus, maudymosi kostiumėlius – lietpalčiai, o klausytis koncertų ėjo perpus mažiau žmonių.
Festivalio lankytojai
Penktadienį festivalio „Heineken Open‘er 2011“ lankytojus užklupo lietus / Rūtos Dirmaitės nuotr.

Apniukęs penktadienio rytas priminė, kad veikiausiai sinoptikai nebus suklydę ir dangus prapliups lietumi. Po vidurdienio per garsiakalbius palapinių miestelyje nuskambėjo festivalio organizatorių įspėjimai apie stiprų lietų ir artėjančią audrą. Kadangi festivalio teritorija atvira tik nuo ketvirtos valandos popiet, iki to laiko kai kurie festivalininkai išvyko pasižvalgyti po Gdynę, o dauguma būriavosi prie palapinių.

Didelis lietuvių būrys spietėsi po „Raudonuoju bokštu“, tokį pavadinimą gavo didžiulė menų fabriko „Loftas“ kompanijos atsivežta pavėsinė. Čia skambėjo gitaros ir mušamų būgnų garsai, o drąsesni praeiviai užsukdavo pasidomėti, kaip linksminamasi Lietuvoje. Po kurio laiko čia linksminosi tarptautinis kolektyvas, spontaniškai gimė ir daina „Lithuania, Australia, Italy, Latvia“, dedikuota tautų raudonojoje pavėsinėje draugystei.

Pliaupiant lietui palapinių miestelio „gatvės“ buvo apytuštės, tik kartas nuo karto šmėščiodavo būreliai margais lietpalčiais vilkinčių žmonių. Daugiau gyvybės buvo tik telefonų krovimo punkte, vandens virinimo ir griliaus palapinėje, greito maisto užkandinėse po stogu. Lietingai dienai slenkant į vakarą žmonių daugėjo, kaip ir margaspalvių lietpalčių. Bene daugiausia klausytojų susirinko į alternatyvaus britų roko žvaigždžių „Pulp“ koncertą. Tiesa, buvo akivaizdžiai matyti, kad publika bene dvigubai mažesnė nei per ketvirtadienį vykusį „Coldplay“ koncertą. Tačiau ištikimiausiems „Pulp“ gerbėjams lietus buvo ne motais.

Permirkę iki siūlelio jie nejautė darganos ir šalčio, nes nepaliovė šokti ir kratyti galvų. Už tokią ištikimybę grupės vokalistas Jarvisas Cockeris negailėjo „Heineken Open‘er“ publikai pagyrų, šiltų žodžių, o palaimingi gerbėjų klyksmai ne sykį jo veidą papuošė šypsena. Beje, J.Cockeris koncerto metu ir pats atsidūrė klausytojų kailyje – kadangi lietus pliaupė tiesiai į sceną, jis taip pat buvo visiškai permirkęs. Tačiau tai nė kiek nepakenkė koncerto kokybei, gerbėjai tiesiog šėlo klausydamiesi „Pulp“ kūrybos, o pabaigoje atliktas garsusis hitas „Common People“ užmarštin nunešė visas prasto oro negandas. Nors klausytojai po paskutiniosios dainos reikalavo „Pulp“ sugrįžti, atlikėjai paliko festivalio lankytojus be biso.

Bet roko troškimas neliko be atsako, jau netrukus į sceną užlipo kiti britai – indie roko atstovai „Foals“, taip pat sulaukę šilto publikos sutikimo. Po šio pasirodymo po lietumi permirkę klausytojai keliavo į sceną po stogu – „Tent stage“ –, kur koncertavo synthpop grupė iš Australijos „Cut Copy“ ir britų elektronikos grupė „Crystal Fighters“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius