Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13

Peteris Gabrielis: „Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę įgyvendinti bent dalį savo paaugliškų svajonių“

Vienas gerbiamiausių pasaulio atlikėjų – Peteris Gabrielis jau gegužės 16 dieną surengs vienintelį ir išskirtinį pasirodymą Vilniaus „Siemens“ arenoje. Prieš mėnesį Peterui suėjo 64-eri metai. Jis nebėra jaunuolis, jo muzika intelektuali ir verčianti įsiklausyti. Tačiau kai Peteris pradėjo savo solinę karjerą, jis buvo tapęs kultine tuometinio pramogų pasaulio ikona, o į koncertus jis surinkdavo minias žmonių.
Peteris Gabrielis
Peteris Gabrielis / Koncerto organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Dabar Peteris paprastas 64 metų vyras. Dažnai jį galima sutikti apsivilkusį paprastus, šiek tiek nublukusius. juodus marškinius, nebe pirmos jaunystės lietpaltį, nunešiotas kelnes ir apsiavusį sunkius „Doc Martens“ batus. Natūralu, jis nešioja akinius, o veidą puošia žila barzdelė, kurios spalva nei kiek nesiskiria nuo jo trumpai kirptų plaukų spalvos. Kaip apie jį rašo Britų spauda: „Jis unikaliai malonus“, – jis kalba ramiai ir labai maloniai nei iš jo balso, nei iš elgesio niekada neįžvelgsi skubos, atrodo, kad viskas sukasi jo suplanuotu ritmu.

Live Nation Lithuania nuotr./Peteris Gabrielis 1986 metais
Live Nation Lithuania nuotr./Peteris Gabrielis 1986 metais

Tačiau toks jis buvo nevisada. 1986 metais įrašytas albumas „So“ apvertė jo gyvenimą aukštyn kojomis. Jis tapo ne tik roko, bet ir pop muzikos superžvaigžde. Tuo metu į jo koncertus plūsdavo minios, o bilietai būdavo išperkami akimirksniu. Tuos laikus prisimenantys Peterio fanai sako: „Dabar bilietus, į savo mylimų atlikėjų koncertus, galite nusipirkti internetu, net nekeldami kojos iš namų. Įsivaizduokite gyvą apie 4 kilometrus nusidriekusią žmonių eilę“.

Kai Peteris 1975 metais paliko „Genesis“ jis ne iš karto tapo pasaulinio lygio žvaigžde. Tik keli jo singlai pasiekė aukštas pozicijas topuose, o albumai nesulaukė komercinės sėkmės. Po albumo „So“ Peteris tapo tikra žvaigžde su visais to atributais: jis įniko į narkotikus; kasdien rengiamuose vakarėliuose dalyvaudavo garsiausios pasaulio įžimybės; vienu metu jam net buvo prikabinama „Kazanovos“ etiketė, jis susitikinėjo su supermodeliais ir garsiausiomis to meto atlikėjomis.

Live Nation Lithuania nuotr./Peteris Gabrielis ir Sinead Oconnor
Live Nation Lithuania nuotr./Peteris Gabrielis ir Sinead Oconnor

Kaip jis pats sako: „Taip, tai buvo mano paaugliškų svajonių laikas. Beveik visas jas įgyvendinau. Nesigailiu to, ką dariau tada, tačiau niekada prie to negrįžčiau“, – apie tuos laikus kalba atlikėjas. Po šio periodo Peterio gyvenimas visiškai pasikeitė. Jis – keturių vaikų tėvas, tačiau tik perkopęs 50 metų ribą tai įvertino. „Tuomet supratau, kad darbas – nėra viskas. Aš buvau, galbūt kartais tebesu, darboholikas. Tačiau dabar mano gyvenimas ramesnis. Daugiau laiko stengiuosi skirti dviem sūnums“, – sako Peteris. Dainininkas susilaukė dviejų dukrų iš pirmosios santuokos ir dviejų sūnų iš antrosios.

Jo muzika ir gyvenimo stilius pasikeitė, jis nurimo ir susikaupė kūrybai ir šeimai. Peterio muzika puikiai vertinama kritikų, o milijonai fanų vis dar laukia jo koncertų. „Niekada nebebūsiu tuo žmogumi, kuriuo buvau. Vakarėliai, moterys ir narkotikai – jau praeitis. Dabar aš noriu kurti muziką, kuri keistų pasaulį“, – sako Peteris. Koncerte Vilniuje nepamatysime „superžvaigždės Peterio“, tačiau tikrai išgirsime ir pamatysime muzikos šou, apie kurį kuriamos legendos.

Bilietai į gegužės 16 dieną „Siemens“ arenoje vyksiantį Peterio Gabrielio koncertą platinami visose „Tiketos“ kasose ir internetu – www.tiketa.lt

Live Nation Lithuania nuotr./Peterio Gabrielio koncertas 1986 metais
Live Nation Lithuania nuotr./Peterio Gabrielio koncertas 1986 metais
VIDEO: Peteris Gabrielis - Solsbury Hill

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius