Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 16

Po koncertų Europoje „Keymono“ Lietuvoje pristatys naują singlą

Viena ryškiausių grupių lietuviškos muzikos padangėje „Keymono“ 2013-uosius vainikavo nedideliu koncertiniu turu po Europos klubus. Vokalistės Daivos Starinskaitės vedamas kolektyvas su savo programa aplankė klubus Kopenhagoje, Londone ir dar spėjo pasirodyti Vilniuje vykusiame radijo stoties „LRT Opus“ gimtadienyje. Į Lietuvą po visą pasaulį išsibarstę grupės nariai susirinks per šventes, o Naujųjų naktį sostinės kūrybinėje erdvėje „Studio 9“ visi susirinkę turės progą išgirsti ir naują kūrinį pavadinimu „Run Boy“.
Koncerto akimirka
Daiva Starinskaitė / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.
Pirmąją „Keymono“ gastrolių stotele tapo vienas populiariausių Kopenhagos naktinių klubų „KB18“. Nors Danijoje grupė koncertavo pirmąkart, jų pasirodymas sulaukė susidomėjimo.  Susirinkusi publika, kurios didelę dalį sudarė šioje šalyje reziduojantys tautiečiai, iš visos širdies traukė žymiausias grupės dainas „Bubble In A Trouble“ ir „Mumbo Jumbo“. Simpatijų lietuviams neslėpė ir kolektyvą apšildę danai „Complexity“, su kuriais „Keymono“ planuoja ir ateityje bendradarbiauti.

Iš Kopenhagos kolektyvas trumpam užsuko į Vilnių, kur papuošė radijo stoties „LRT Opus“ gimtadienio šventę. Vos porą dienų gimtinėje praleidę muzikantai išvyko į Londoną, kur su vietiniais muzikantais ir įrašų kompanijų atstovais aptarė naujo albumo planus. Grupė taip pat surengė koncertą garsiame Londono klube „The Nest“, į kurį pakvietė Didžiojoje Britanijoje gyvenančius draugus bei Keymono muziką mylinčius žmones. Lietuvių pasirodymą itin palankiai įvertino ir vieno Didžiosios Britinijos festivalio „Sheep Music Festival“ organizatoriai – jų teigimu, „Keymono“ muzika visiškai prikausto dėmesį ir nepaleidžia nuo pirmos iki paskutinės natos.

Londone grupė pabaigė ir savo singlą „Run Boy“. Ta proga grupės narys Aurimas Rimeikis bėgo 43 kilometrų maratono distanciją ir viso bėgimo metu klausė naująjį kūrinį.
Naujasis singlas „Run Boy“, kuris bus išleistas ir vinilo formatu, prekyboje pasirodys po Naujųjų Metų. Nors naujojo singlo koncertai planuojami kitų metų pradžioje, pirmieji Lietuvoje jį  turės progą išgirsti gruodžio 31 d. susirinkę „Studio 9“ šokių salione.

Apie „Keymono“

Grupę sudaro prodiuseris – multiinstrumentalistas Alvydas Mačiulskas, trimitininkas Aurimas Rimeikis, vokalistė Daiva Starinskaitė ir būgnininkas Marijus Aleksa. 2011 metais pasauliniuose „The People‘s Music Awards“ apdovanojimuose grupės daina „Bubble In A Trouble“ laimėjo nominaciją geriausios šokių ir elektroninės muzikos kategorijoje.

2012 kolektyvas buvo nominuotas net trijose MAMA muzikinių apdovanojimų kategorijose, albumas „Synthezatorium“ laimėjo T.Ė.T.Ė. alternativių muzikinių apdovanojimų titulą už geriausią metų albumą. Daina „Everything“ iš to pačio albumo laimėjo „The Online Music Awards“. Po visų šių apdovanojimų, 2013 vasarą Keymono pasirašė sutartį su EMC/SONY.

VIDEO: „Keymono“ – „Startour“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius