Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 21

Po pertraukos sėkmingais koncertais besidžiaugianti Jazzu: „Nesitikėjau, kad žmonės taip šiltai reaguos“

Po ilgos pertraukos su nauju albumu grįžusius Leoną Somovą ir Jazzu, publika pasitiko išskėstomis rankomis. Jau gerokai prieš renginį buvo išparduoti visų koncertų bilietai, o sostinėje teko rengti net papildomą koncertą. Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus žiūrovai atlikėjus pasitiko audringomis ovacijomis, apipylė gėlėmis bei džiaugsmo ašaromis. Įspūdinga koncerto scenografija, iki mažiausių detalių sustyguotas pasirodymas, puiki garso kokybė, sukūrė harmoningą visumą, pavergusią klausytojų širdis.
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šiuo metu Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Leonas Somovas ruošiasi gruodžio 6-osios albumo pristatymo koncertui Šiauliuose, gruodžio 15-ąją jie aplankys gerbėjus Londone, o gruodžio 20-ą Vilniuje, surengs Kalėdinį gražiausių Leono Somovo ir Jazzu dainų koncertą Kongresų rūmuose.

Nuslūgus pirmųjų koncertų jauduliui, Leonas ir Justė dalinasi įspūdžiais apie puikiai pavykusius koncertus, naująjį albumą, bei artimiausius savo planus.

Juste, Leonai – kaip praėjo jūsų koncertai? Juk teko didelis krūvis ir atsakomybė, ruoštis koncertams padėjo didelė profesionali komanda?

Leonas: atrodo, kad labai ilgai ruošėmės šiems koncertams, o viskas praėjo taip greit (šypsosi) Norėtųsi vėl viską pakartoti.

Justė: Kai koncertas būna geras, jam besibaigiant norisi, kad jis ir vėl prasidėtų iš naujo. Taip jaučiausi visų mūsų pasirodymų metu. Šie koncertai mums buvo svarbūs visomis prasmėmis –  tai mūsų naujojo albumo pristatymas klausytojams ir grupės sugrįžimas į sceną po  ilgos pertraukos. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko. Koncertuose tvyrojo nuostabi atmosfera – jaučiau publikos palaikymą ir tą abipusį džiaugsmą, kuris būna, kai susitinka vienas kito išsiilgę žmonės. Mes buvome pasiilgę savo klausytojų, o jie – mūsų.

Juste, tau tai buvo sugrįžimas po sunkaus tylos laikotarpio. Tris mėnesius negalėjai dainuoti, nes turėjai problemų su balsu. Buvo laiko apie daug ką pagalvoti. Ar pasikeitė požiūris į savo profesiją ir kūrybą?

Justė: Aš labai daug galvojau ir į daug ką pradėjau žiūrėti kitaip. Matyt šios pertraukos reikėjo, kad suprasčiau kokia svarbi yra sveikata, kaip reikia mylėti savo talentą ir juo rūpintis. Taip pat supratau, kad reikia vertinti žmones, kurie tiki tavimi, bei nereaguoti į piktus ir blogą linkinčius. Tai buvo apmastymų laikas, kurio metu mane aplankė daug naujų idėjų ir minčių apie tai, kaip noriu matyti save ateityje ir kaip noriu, kad klausytojai matytų mus su Leonu. Padariau ne vieną svarbų sprendimą. Kasdien dėkoju Dievui, kad turime tiek daug gerbėjų ir mūsų muzika atranda kelią į jų širdis.

Kaip publika priėmė jūsų naująjį albumą?

Leonas: manau, kad puikiai – tai atskleidė publikos reakcija koncertų metu. Taip pat pilnos salės žmonių ir albumo pardavimai parodė, kad pateisinom klausytojų lūkesčius! Patys irgi jaučiame, kad sukūrėme labai gera albumą.

Justė:  Tiesą sakant aš nesitikėjau, kad žmonės taip šiltai reaguos – vis tik tai visiškai nauja medžiaga, negirdėtos dainos, bet publika reagavo ypatingai. Po kiekvienos dainos skambėjo audringi plojimai, susižavėjimo šūksniai, buvo daug šypsenų, ašarų ir gėlių. Koks dar geresnis gali buti įvertinimas? Ir mums, ir jiems muzika kėlė stiprias emocijas. Kita vertus mūsų klausytojai pakankamai subrendę ir išprusę muzikaliai, todėl aš tikrai žinojau, kad mus supras ir nebijojau jų reakcijos. Aš kaip ir Leonas, itin džiaugiuosi mūsų naujuoju albumu. Mes labai stengėmės, į dainas sudėjome daug savo išgyvenimų, širdies ir jausmų. Akivaizdu, kad žmonės tai jaučia.

Kokie jūsų tolimesni planai? Ko dar gali tikėtis jūsų gerbėjai?

Justė: Liko dar keletas albumo pristatymo koncertų Šiauliuose ir Londone. O tada Kalėdinis mūsų dainų koncertas gruodžio 20 dieną, Kongresų rūmuose, kuriam jau dabar intensyviai ruošiamės. Koncerte skambės ir naujos, ir visiems jau gerai žinomos dainos, o taip pat keletas kalėdinių kūrinių.

Leonas: sukursime jaukią šventinę atmosfera, bus labai gražu.

VIDEO: Leon Somov & Jazzu – „You And Me“
VIDEO: Leon Somov & Jazzu – „Lower Than The Ground“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius