-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 16

Pokyčiai M.A.M.A. apdovanojimuose: mažiau nominantų, daugiau ambicijų

Nors Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A. planuojami tik 2014-ųjų pradžioje, ruoštis lietuviškos muzikos pasaulio metų įvykiui reikia pradėti jau dabar. Apdovanojimų organizatoriai tuo ir užsiima – trečiadienio popietę LR Kultūros ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje jie pasakojo apie muzikos šventės pokyčius.
Konferencijos akimirka
Konferencijos akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Apie M.A.M.A. apdovanojimus žiniasklaidos atstovams pasakojo asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla, 2013-ųjų transliacijos prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, grupės „Biplan“ prodiuseris Vaidas Stackevičius ir „Biplan“ narys Olegas Aleksejevas bei visus įmanomus laurus pernai apdovanojimuose nuskynęs Donatas Montvydas.

„M.A.M.A. pasirašė sutartį su TV3 televizija trejiems metams. Tai reiškia, kad apdovanojimai iš eterio niekur nedings“, – gera naujiena spaudos konferenciją pradėjo M.Tyla. 

Trečius metus apdovanojimus rengiantis M.Tyla džiaugėsi renginio laimėjimais: „Reikia pasidžiaugti, kad M.A.M.A. apdovanojimai pakrutino Lietuvos muzikinę rinką. Matome, kaip keičiasi išleistų albumų, vaizdo klipų skaičius. Šįmet išleista per pusę šimto lietuviškų albumų, tad lietuviška muzika nemiršta. Galų gale, didžiosios šalies arenos lietuvių koncertų metu prisipildo žmonių.“ 

Anot M.Tylos, pagrindinis apdovanojimų tikslas – pristatyti lietuvius muzikantus užsienio rinkai. Jo mintis papildė D.Montvydas: „Mes, muzikantai, kuriame besąlygiškai. Taip mes save realizuojame. Tačiau kiekvienam menininkui apdovanojimai teikia motyvaciją, konkurencija skatina pakelti savo kartelę. Per kelerius metus padaugėjo albumų, kokybės, atlikėjų. Mąstantiems muzikantams tai – stimulas.“

Pačiam D.Montvydui, kaip ir M.Tylai, svarbu atkreipti užsieniečių dėmesį:  „Būdamas Lietuvėlėje tu svajoji apie galimybes. Jos pas mus yra ribotos. M.A.M.A. scena buvo vienintelė vieta, kur galėjau realizuoti savo idėjas ir svajones. Supratau, kad tai nėra riba – mes turime galimybių padaryti dar geriau ir lygiavertiškai pasaulio apdovanojimams.“

Konferencijos akimirka
Donatas Montvydas

Priešingai nei pernai ir užpernai, šįmet nominacijomis džiaugtis galės mažiau dainininkų. „Jei pamenate, pirmaisiais metais nominacijų nugalėtojus rinkome pradžioje išrinkę šešis kandidatus, vėliau juos mažinome iki trijų ir tada rinkome nugalėtoją. Šįmet skelbsime tik nominantų penketukus“, – pokyčius paaiškino M.Tyla. Visi nominantai bus paskelbti iki gruodžio 8 d. 

M.A.M.A. apdovanojimus šįkart vėl prodiusuos S.Urbonavičius-Samas. Jis viliasi, kad per dvejus renginius sukaupta patirtis lems šių apdovanojimų išskirtinumą.

Anot prodiuserio, savo vertę šie apdovanojimai jau pademonstravo: „Ši mūsų iniciatyva muzikantų sutikta įvairiai, tačiau turėjome labai kilnų tikslą – norime, kad apdovanojimai taptų naudingi muzikantui ir žiūrovui, siekiame kilstelti lietuviškos muzikos prestižą. Įvertinome savo galimybes, demonstravome entuziazmą, patirtį, įrodėme sau ir kitiems, kad M.A.M.A. apdovanojimai yra verti dėmesio, o Lietuvos dainininkai ne prastesni nei užsienio.“

Konferencijos akimirka
Konferencijos akimirka

M.A.M.A. apdovanojimai planuojami sausio 10 dieną, jie vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į renginį bus pradėta prekiauti jau šį savaitgalį, kaina svyruos nuo 30 iki 150 Lt. Renginio trukmė – 3 valandos.

Apdovanojimų metu savo dainas publikai dovanos ne tik netikėti žinomų dainininkų projektai, bet ir populiarios grupės: scenoje pasirodys „Antis“, „Biplan“, „Electronic Eye“, neliks pamiršta grupė „Foje“ bei turą darantis Andrius Mamontovas, dainuos ir kiti.

Anot M.Tylos, dalis atlikėjų net patys siūlosi pasirodyti M.A.M.A. apdovanojimų scenoje, o nominantų kova nusimato išties arši.

Visi Lietuvos muzikantai varžysis skirtingose nominacijose, jų bus 14: „Metų elektronikos“, „Metų hiphop“, „Metų vaizdo klipas“, „Už nuopelnus lietuviškai muzikai“, „Metų atlikėjos“, „Metų atlikėjo“, „Metų albumo“, „Metų koncertinės grupės“, „Metų popgrupės“, „Metų roko/alternatyvos“, „Metų proveržio“, „Populiariausio metų autoriaus“, „Skambiausio metų atlikėjo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius