Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

„Pravda naujokai“ – iš garažų į didžiąją sceną

Dar visai neseniai žurnalo „Pravda“ organizuojamuose „Pravdos naujokų“ apdovanojimuose groję debiutuojantys lietuviškos muzikos atlikėjai buvo žinomi tik siauram draugų ratui. Dabar debiutantų muziką galima rasti pirmajame „Pravdos naujokų“ albume, išgirsti per radiją, pamatyti televizijos laidose ar grojant didžiuosiuose miestuose.
Akimirkos iš "Pravda" apdovanojimų
Akimirkos iš "Pravda" apdovanojimų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemet rinkimuose kova tarp lietuviškos muzikos naujokų virė itin aršiai. Kadangi nenorėjome, kad liktų nors vienas nuskriaustas – išleidome albumą su nominantų dainomis. Jis daugeliui tapo didžiausiu prizu“, – apie muzikines Lietuvos viltis kalbėjo žurnalo „Pravda“ redaktorė Inga Norke.

Geriausi šių metų Lietuvos muzikos naujokai grupė „Freaks on Floor“ vos spėja suktis tarp koncertų. Turas po Lietuvą su radijo stotimi „Opus 3“, pasirodymai festivalyje „Kino pavasaris“ ir daugybė mažesnių koncertų – tai tik maža dalis geriausių praėjusių metų debiutantų darbotvarkės. Panašu, kad rock’n’roll’as grįžo į Lietuvos sceną.

Tuo tarpu kita naujokė Migloko, jau daugelį užbūrusi savo laisvumu ir išraiškingu balsu, ilsisi po koncertų ir pasirodymų maratono. Yra ko, nes Miglė vis dar mokosi mokykloje. Tačiau tai visiškai nesutrukdė net dviems jos dainoms atsidurti geriausių praėjusių metų muzikos naujokų rinkinyje.

Grupė „Sweetsalt“ – vos per plauką šiemet neišplėšę pergalės ir „Geriausio lietuviškos muzikos naujoko“ vardo – taip pat nesėdi sudėję rankų. Jų muzikinis vaizdo klipas jau rodomas muzikinio kanalo MTV eteryje, koncertų tvarkaraštis papildomas vis dažniau, o milžiniškas gerbėjų būrys nekantrauja sulaukti grupės albumo. Net dvi grupės dainos klausytojus džiugina „Pravda naujokų“ albume.

Svajingoji Živilė Ba, jau spėjusi nuskinti laurus konkursuose „Eurorock“ ir „Baltic New Music Chart“, toliau aktyviai koncertuoja ir įrašinėja dainas. Ši jauna atlikėja dažnai gretinama su tokiomis daininkėmis kaip Norah Jones ar Katie Melua, tačiau Živilė kartais gali daug daugiau nei jos.

Muzikos išradėjai „Nauji lėktuvai“ – turbūt nenuspėjamiausia nauja praėjusių metų grupė. Vieną dieną juos gali išgirsti pogrindiniame klube, o kitą dieną internete rasti nemokamą grupės singlą. Tačiau svarbiausia, jog niekad nežinai, ką grupė gros per kitą savo pasirodymą, o jų grojamą muziką įrėminti į vieną stilių – praktiškai neįmanoma.

Lygiai tokia pat nenuspėjama ir klaipėdiečių grupė „The Breezebloxxx“. Dar tik žengiantys pirmuosius žingsnius elektroninės muzikos scenoje jaunieji muzikantai jau spėjo suburti didelį gerbėjų ratą, jų pasirodymai laukiami didžiųjų Lietuvos miestų klubuose, tačiau grupė ištikimai groja Klaipėdoje. Pasirodymai kitur – tikras melomano deficitas.

Tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje grojanti grupė „Black Diamond Bay“ jau ruošiasi lagaminą vasaros kelionėms po festivalius, nes juos išvys ne tik Anglijos klausytojai, bet ir festivalių lankytojai Kroatijoje, bei kitose Europos šalyse. Greit karjeros laiptais kopiantys muzikantai Lietuvos klausytojams padovanojo net dvi dainas, kurias galima rasti rasti tik „Pravda naujokų“ albume.

Kompaktiniame diske taip pat galima rasti vilniečio GON kuriamą muziką. Šiam muzikantui nereikia nė vieno instrumento – viską, ką girdime per jo koncertus ir įrašuose, jis kuria... burna. Beatbox muziką grojantis GON naudojasi tik mikrofonu, o visus išsižioti verčiančius efektus sudainuoja pats.

Pirmajame „Pravda naujokų“ albume, kurį melomanai gali rasti didžiųjų prekybos centrų ir degalinių lentynose, tilpo net 16 iki šiol neišleistų dainų. Kaip teigė žurnalo „Pravda“ redaktorė Inga Norke, galima net neabejoti, jog jau labai greitai šie muzikos naujokai pakeis scenoje įsitaisiusius senus vidutiniokus.

 Pravda naujokų apdovanojimai“ – tai jau penktą kartą vykstantis renginys, kurio metu apdovanojami įvairūs žmonės, daiktai ir reiškiniai debiutavę praėjusiais metais. Projektas „Pravda naujokai“ tapo tokių muzikantų kaip Jurga, Alina Orlova ir „Suicide DJs“ karjeros pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius