-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 27

„Red Bull Music Academy“ renginius Vilniuje įkvėpė speigas ir žvaigždės

Speigas lauke, pirtis viduje – maždaug taip trupai galima apibūdinti 16-tus metus po pasaulį keliaujančios muzikos mokyklos „Red Bull Music Academy“ renginius Lietuvos sostinėje. Penktadienį, sausio 24-osios vakarą, muzikantus ir jų draugus sukvietę į Vilniaus planetariumą, akademijos atstovai vėliau persikėlė į naktinį klubą „Opium“.
„Red Bull Music Academy“ vakarėlis
„Red Bull Music Academy“ vakarėlis / Audriaus Solomino nuotr.

Beveik tris dešimtmečius veikiančiu vieninteliu šalies planetariumu ypač sužavėtas buvo „Red Bull Music Academy“ komandos narys, už studentų supažindinimą su technika atsakingas italų prodiuseris ir didžėjus Marco Passarani. Jo prašymu sesijos metu skambant muzikai kupole sukosi žvaigždės ir keliavo dangaus kūnai, gausiai susirinkusius vilniečius mintimis nukėlę į vasaros festivalius.

Marco Passarani bei prieš trejus metus akademijoje studijavęs estų kūrėjas Sanderis Mölderis pasidalino daugeliui iš pradžių neįtikėtinai skambančia akademijos idėja, istorija ir galimybėmis, kurias atranda čia studijavę žmonės. Taip pat abu renginio svečiai negailėjo patarimų, kaip užpildyti akademijos atrankos anketą, kad padarytum įspūdį komisijos nariams.

Laiku išsiųsta anketa kartu su kūrybos pavyzdžiu yra vienintelis kelias į kasmet vis kitoje įdomioje pasaulio vietoje vykstančią „Red Bull Music Academy“. Iki šiol joje dalyvavo jau per 800 studentų iš viso pasaulio, kiek mažiau muzikantų, prodiuserių ir atlikėjų yra buvę jos dėstytojais. Kol kas akademijos sąrašuose yra tik viena lietuvė – 2005-aisiais Sietle vykusioje akademijoje viešėjusi DJ Jolita Pabludo, šiuo metu gyvenanti ir karjeros siekianti užsienyje.

Pasibaigus pokalbiams po žvaigždėmis renginio nuotaika persikėlė į klubą „Opium“. Čia prie jau minėtų Marco Passarani ir Sander Mölder prisidėjo ir britas L-vis 1990 – su jo ir „Mondayjazz“ didžėjų pagalba oficialaus sesijos „afterparty“ temperatūra pakilo iki rekordinės.

„Galvojau, kad viską jau žinau ir į planetariumą užsukau tik dėl kompanijos, bet gyvi įspūdžiai, sveika ironija ir net stebėtinai  atviras akademijos atstovų požiūris užgesino mano skepticizmą“, – savaitgaliui baigiantis pasakojo vienas iš Planetariume vakarą leidusių lietuvių muzikos prodiuserių. Jį ir likusius kolegas penktadienio įspūdžiai turėtų įkvėpti pasiaštrinti tušinuką ir pulti pildyti dalyvio anketos. Jų akademijos biuras laukia iki kovo 18-osios, tad laiko susikaupti dar yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius