-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 13

„Roko naktyse“ melomanai galės pasinerti į lobio paieškas

Rugpjūčio 15-16 dienomis Varėnos dainų slėnyje įvyks sunkiosios muzikos gerbėjų pamėgtas festivalis „Roko naktys“. Jame susitiks visų laikų geriausieji – „Eluveitie“, „Breed 77, Blaze Bayley ( buvęs Iron Maiden), „Katedra“ ir kiti. Be abejo, atvykę pasiklausyti muzikos po atviru dangumi ras ir pačių įvairiausių pramogų.
Stalo futbolas
Stalo futbolas / Muzikos festivalio „Roko naktys“ organizatorių nuotr.

Ne vienerius metus festivalius rengiantis Algirdas Barniškis-Blėka tikino, kad „Roko naktyse“ bus galima rasti visko – nuo sporto iki galvą pasukti skatinančių žaidimų.

„Mes esame socialiai aktyvūs ir norime, kad tai atsispindėtų mūsų festivaliuose. „Roko naktyse“ siūlome ne tik išgirsti pasaulinę šlovę pelniusias grupes, bet ir dalyvauti pasinerti į pramogas. Pavyzdžiui, dalyvauti Gyvūnų gerovės iniciatyvos rengiamose šunų ir jų šeimininkų varžybose, neįgaliųjų tinklinyje ar kartu su „Myliu panda“ (Judėjimas prieš neapykantos kalbą – red. past.) komanda nupiešti žmogaus teises atspindintį grafiti“, – pasakojo festivalio organizatorius.

Muzikos festivalio „Roko naktys“ organizatorių nuotr./Neįgaliųjų tinklinis
Muzikos festivalio „Roko naktys“ organizatorių nuotr./Neįgaliųjų tinklinis

Žinoma, tai tik dalis visų pramogų. Aktyvieji ir vietoje nenustygstantys „Roko naktų“ dalyviai galės savo energiją išlieti tinklinio, krepšinio ar futbolo turnyruose arba tiesiog „spardydami“ kamuolį prie stalo futbolo stalo.

Ekstremalių pojūčių ieškotojai taip pat neliks nieko nepešę. Festivalio teritorijoje išdygs 6,25 metrų aukščio olą imituojanti laipiojimo siena. Tad galėsite pajusti tai, ką jaučia aukštalipiai.

Viena labiausiai intriguojančių pramogų, laukiančių festivalyje „Roko naktys“ – orientacinės varžybos. Jų metu galėsite ne tik kaip reikiant ištyrinėti Varėnos kraštovaizdį, bet ir rasti organizatorių paruoštą lobį.

Muzikos festivalio „Roko naktys“ organizatorių nuotr./Sportinis pokeris
Muzikos festivalio „Roko naktys“ organizatorių nuotr./Sportinis pokeris

Nors muzikos festivaliai dažniausiai reiškia poilsį ir protui, ir sielai, niekas nesakė, kad jų metu nereikia pasukti galvos. Pirmoji specializuota stalo žaidimų parduotuvė Lietuvoje „D6“ po atviru dangumi surengs stalo žaidimų turnyrą.

Azartiškesni rokeriai galės rinktis prie sportinio pokerio stalo, o vienišiai išmėginti aklus pasimatymus (angl. speed dating). Net jei turite antrąją pusę akli pasimatymai padės jums susirasti draugų, pažįstamų ar tiesiog giminingų sielų.

Festivalyje veiks ir kūrybinės dirbtuvės „BeepART“, tad norintys savo kūną papuošti piešiniais arba galbūt išmokti gaminti ekolaivelius, kepures nuo saulės ir kitus praktiškus dalykus rinksis būtent čia.

Muzikos festivalio „Roko naktys“ organizatorių nuotr./Beepart
Muzikos festivalio „Roko naktys“ organizatorių nuotr./Beepart

„Roko naktyse“ vyks ir dar kelios socialinės iniciatyvos. Gerumo tinklas Aukok.lt ir Pagalbadaiktais.lt festivalio lankytojus kvies išpažinti savo nuodėmes „kunigui“ ir jas išpirkti gerais darbais. „Eurodesk“ arba Europos jaunimo informacijos tinklas festivalyje teiks gyvosias konsultacijos ir organizuos užsiėmimus.

„Roko naktyse“ veiks ir toleranciją skatinanti Gyvoji biblioteka. Joje festivalio dalyviai galės pasikalbėti su žmonėmis, su kuriais paprastai kalbėti gal net nenorėtų. Galiausiai, tamsiuoju paros metu visi galės ganyti akis į fakyrų klubo „Hefaistas“ sukurtą ugnies šou.

Šias ir dar gausybę kitų pramogų galėsite išmėginti rugpjūčio 15-16 dienomis Varėnos dainų slėnyje, „Roko naktų“ metu. Festivalyje pasirodys ne viena sunkiosios muzikos legenda: „Eluveitie“ (CH), „Breed 77“ (UK), Blaze Bayley (UK), „Katedra“ (LT), SBS (LT), „Rojaus tūzai“ (LT), „Thundertale“ (LT), „Rebelheart“ (LT), „Soul Stealer“ (LT), „AC/DC Tribute.lt“ (LT), „Siela“ (LT), „Laime Pilniga“ (LV), „Relicseed“ (LV), „Roadkill“ (LT) ir daugelis kitų.

Bilietus į festivalius „Roko naktys“, „Bliuzo naktys“ ir „Galapagai“ platina Tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius