-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 14

Rūtos Lukoševičiūtės koncertą įkvėpė legendinė dainininkė Tina Turner

Sostinės naktiniuose klubuose jau galima justi rudeniškas nuotaikas. Štai penktadienio vakarą dainininkė, žurnalistė, laidų vedėja ir tekstų autorė Rūta Lukoševičiūtė (37) su grupe „Age“ pristatė projektą „Tribute to Tina Turner“. Tiesa, koncerto pradžioje grupė scenoje pasirodė be Rūtos ir susirinkusius muzikos gerbėjus apibėrė garsiausiais koveriais iš viso margo pasaulio fonotekų.
Rūta Lukoševičiūtė
Rūta Lukoševičiūtė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Muzikos klube „Brodvėjus pub“ pasirodę muzikantai tikrai galėjo pasigirti plačia palete perdainuotų dainų. Klube skambėjo suomių grupės „H.I.M“ daina „Wicked game“, neseniai populiarumo topų viršūnes puošusi brazilo Michelo Telo „Ai se eu te pego“, legendinio Bobo Dylano „Knockin' on heavens door“, „Hiperbolės“ daina „Išgalvojau lietų“, Lotynų Amerikos popprinco Enrique Iglesiaso „Hero“ ir dar daugelį kitų.

Publika girdėdama ausiai malonius garsus ne tik šėlo – plojo, rėkė, krykštavo ar šiaip lingavo į taktą – bet ir nevaržomi demonstravo savo šokių judesius. O po valandos „muzikinio popuri“ į scena pasidabinusi blizgia violetinės spalvos palaidine ir juodu sijonu pagaliau žengė ir Rūta Lukoševičiūtė.

Gretos Skaraitienės nuotr./Rūta Lukoaevičiūtė
Gretos Skaraitienės nuotr./Rūta Lukoševičiūtė

Pirmoji žurnalistės-dainininkės atlikta daina, kaip ir reikėjo tikėtis, buvo kultiniu tapęs 1989-aisiais  sukurtas JAV dainininkės hitas „Simply the best“. Nuskambėjus pirmiems dainos akordams publika atsistojo iš savo vietų ir ėmė šokti pasitenkinimo šokį. Reikia pripažinti, kadaise Janina Miščiukaitė, kurios padedama Rūta tyrinėjo vokalo meno subtilybes, buvo teisi sakydama, kad jųdviejų balsai gana panašūs. Kita vertus, kai kurių Tinos Turner natų Rūtai ištempti taip ir nepavyko.

Žinia, Rūta su šiuo projektu yra  sulaukusi klausytojų įvertinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Štai 2007-ųjų rugsėjo mėnesį Pompėjoje vykusiame tarptautiniame dainų konkurse „Canzoni dal Mondo“ R.Lukoševičiūtė atliko Tinos Turner dainą „Simply the best“ ir užėmė trečiąją vietą. Amerikietės T.Turner dainomis R.Lukoševičiūtė susidomėjo būtent tada, kai vokalo mokytoja pagyrė Rūtos balso tembrą, palygindama su visame pasaulyje žinomos atlikėjos.

Gretos Skaraitienės nuotr./Koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės nuotr./Koncerto akimirka

„Ši atlikėja visuomet žavėjo išskirtiniu balsu bei neišsenkančia jaunatviška energija. Pirmą kartą jos dainas pabandžiau dainuoti dar 2000 metais, kai vokalo subtilybių mokiausi pas šviesaus atminimo dainininkę Janiną Miščiukaitę. Ji pirmoji man nurodė šias muzikines gaires, sakydama, kad vokaline mūsų balsai yra panašūs. Dainuoju širdimi, nes ji turi ką papasakoti“, – apie išskirtinį dėmesį T.Turner yra kalbėjusi R.Lukoševičiūtė.

Portalui Žmonės.lt atlikėja pripažino, kad visuomet norėjusi padaryti pasirodymą skirtą legendinei dainininkei. „Ji labai gyvybinga, charizmatiška moteris, todėl mums imponuoja. Mes jau nuo kokių 2008-ųjų metų norėjome padaryti „Tribute to Tina Turner“ pasirodymą, o štai jis ir pasirodė“,  – linksmai kaip visuomet patikino dainininkė.

Rūta pasakojo, kad jokių ypatingų improvizacijų ar dainos interpretacijų koncerto metu ji tikrai nežada daryti. „Mes dainuosime Tinos Turner dainas ir jūs tikrai žinosite, kad tai jos dainos“, – sakė Rūta.

Rūtos Lukoševičūtės ir grupės „Age“ surengtame „Tribute to Tina Turner“ kncerte skambėjo ir tokios Tinos Turner dainos kaip „I am ready“, „Golden eye“, „Addicted to love“, „Rolling“ bei kitos.

Gretos Skaraitienės nuotr./Koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius