-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 11

„Satta outside“: sušalusius festivalio lankytojus įkaitino grupė „Empti“

Ar saulė šviečia, ar lietus lyja – niekas nesulaikys festivalių mėgėjų nuo dar vieno savaitgalio, praleisto gamtoje palapinėje. O štai Šventojoje penktadienį prasidėjęs „Satta outside“ festivalis tapo tikru iškylautoju traukos centru bei elektroninės muzikos Meka.
„Empti“
„Empti“ / Martynos Stasiulionytės nuotr.

Nors oras pasitaikė ne itin „draugiškas“ – visus maudė lietus ir pūtė žvarbus vėjas – jis nesutrukdė pasirodyti nei laužytus ritmus grojantiems didžėjams, nei gyvo garso grupėms. Festivalio lankytojai, ignoruodami orą, taip pat šėlo nuo devynių valandų vakaro iki pat kitos dienos ryto.

Muzikos garsai visą parą sklido iš penkių skirtingų scenų: „Palapinė“, „Upė“, „Baras“, „Beach“ ir „Arena“. Kol pirmos keturios scenos traukė dubstep, beats ar techno žanro muzikos gerbėjus, pagrindinė scena, „Arena“, savo garsais viliojo gero hiphopo ir elektroninės muzikos išsiilgusias ausis.

Pirmas sušalusius „festivaliautojus“ šildė hiphipo atlikėjas Shidlas. Susirinkus pilnai arenai reperis estafetę perdavė grupei „Repo seniai“. Žinia, joje grojantys muzikantai taip pat yra vieni iš grupės „Bekešo vilkai“ įkūrėjų.

Publikai gerokai įšilus eilė atėjo ilgai lauktam grupės „Empti“ pasirodymui.  Pusę pirmos dainuoti turėjusi Giedrė Kilčiauskienė užlipusi ant scenos ėmė dainuoti seną gerą dainą „Saloje“, tačiau jai nespėjus pasibaigti grupė nutilo.

„Susitiksime už dešimt minučių“, – tarstelėjo Giedrė ir paliko susirinkusiuosius laukti. Po truputį plūstanti „Empti“ gerbėjų miniai nejučiomis užpildė „Areną“, kol galiausiai prasibrauti pro žmones buvo sunku. Vos pradėjusi dainuoti pirmąją dainą Giedrė susilaukė audringo atsako – žmonės ne tik šoko, bet ir dainavo jai įkandin.

Paskutinieji scenoje plaikstėsi reperiai „Despotin Fam“. Pusę keturių ryto scenoje pasirodę vyrukai pasirodymą baigė jau gerokai prašvitus. Gerokai praretėjusios žmonių gretos rodė, kad pirmoji „Satta outside“ naktis priartėjo prie finišo tiesiosios. Nepaisant ženkliai sumažėjusios auditorijos, didžėjai ir toliau suko plokšteles.

Martynos Stasiulionytės nuotr./Tv Maskava and Mc Wc kokx pasirodymas
„Tv Maskava and Mc Wc kokx“ pasirodymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius