Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 07

„Šiaurės krypties“ kūrybą primins Alina Orlova, Golden Parazyth, „Freaks on Floor“ ir kt.

„Didžiausia lietuviško roko viltis ir didžiausias praradimas“, – taip devyniasdešimtųjų grupę „Šiaurės Kryptis“ pristato muzikologas Darius Užkuraitis. Grupę, kurios branduolį sudarė kino režisierius Kristijonas Vildžiūnas ir dizaino menininkas Zigmas Butautis, o kartu grojo daugelis pripažintų muzikantų, prisiminsime balandžio 30 d. specialiame renginyje „Šiaurės Kryptis / Duoklė / Gyvai“.
„Šiaurės kryptis“ (iš kairės): K. Vildžiūnas A.Lukošius, Z.Butautis
„Šiaurės kryptis“ (iš kairės): K. Vildžiūnas A.Lukošius, Z.Butautis / Organizatorių nuotr.

Roko muzika Lietuvoje išpopuliarėjo devintojo dešimtmečio pabaigoje. Kartu su Nepriklausomybės idėjomis gimusios laisvos ir maištaujančios muzikos idėjos – tai grupių „Antis“, „BIX“, „Foje“ ir kitų kūryba. Tuo laiku tarp šių populiarių ir iki šiol žinomų vardų veikė ir grupė „Šiaurės Kryptis“. 1987 m. vasario 16 d. susikūrusi grupė buvo vadinta roko avangardistais. Tuomet vienintelę kasetę „Netiekto“ (1992 m.) įrašę muzikantai pasuko skirtingais keliais. „Taip išėjo natūraliai, išsiskirstėme. „Šiaurės Krypties“ etapas mums labai svarbus, bet dabar užsiimame kitais dalykais“, – pasakojo grupės vokalistas ir dainų tekstų autorius Kristijonas Vildžiūnas.

Kitas grupės narys Zigmas Butautis prisimena, kaip tekdavo skolintis instrumentus koncertams. „Ir tai buvo dešimtojo dešimtmečio pradžia, kai Lietuvą užliejo tikra popso banga, kuri paplovė mūsų grupės pamatus“, – apie paskutinius koncertus pasakojo Z.Butautis.

Šių metų pradžioje kartu su „Monako produkcija“ kompaktinės plokštelės formatu perleistas vienintelis „Šiaurės Krypties“ įrašas „Netiekto“. Atgaivintas 1992 m. įrašas – tai dovana seniesiems grupės gerbėjams ir muzikos istorijos pamoka visiems muzikos mylėtojams. „Ypač tiems, kurie pasiilgo lietuviško roko. „Šiaurės Krypties“ skambesys tinka ir šiandienai. Manau, kad tai bene geriausia visų laikų lietuviško roko grupė“, – tvirtina Lauras Lučiūnas.

Kaip šiandien skambėtų „Šiaurės Krypties“ kūryba išgirsime balandžio 30 d. menų fabrike „Loftas“, Vilniuje. Specialiame koncerte „Šiaurės Kryptis / Duoklė / Gyvai“ žymūs alternatyvios ir kokybiškos muzikos atstovai primins legendinės grupės kūrybą. Po savitą „Šiaurės Krypties“ dainų versiją atliks dabar populiarūs dainininkai ir grupės – muzikos stiliai varijuos nuo roko iki elektroninės muzikos. Duoklę atiduos Alina Orlova, Golden Parazyth, „Requiem“, „GeraiGerai & Miss Sheep“, „Freaks on Floor“, „Siela“ ir „Without Letters“.

VIDEO: Šiaurės Kryptis - Geležinės Antys

„Šiaurės Kryptis / Duoklė / Gyvai“. Balandžio 30 d. 19 val. Menų fabrikas „Loftas“, Švitrigailos g. 29, Vilnius.

Gyvai: Alina Orlova, Golden Parazyth, „Requiem“, „GeraiGerai & Miss Sheep“, „Freaks on Floor“, „Siela“, „Without Letters“.

Bilietai – renginio vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius