-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 11

Simfoninio roko karalienę Tarją Turunen Vilniuje apšildys grupė „Crimson Blue“

Šį sekmadienį, lapkričio 16-ąją, galės švęsti ir simfoninio roko gerbėjai, ir prijaučiantys klasikinei muzikai. Vienintelį pasirodymą su savo grupe Vilniaus „Forum palace“ surengs pasaulinio garso vokalistė Tarja Turunen, operinį balsą derinanti su gitarinės muzikos skambesiu. Šį kartą scena ji dalinsis su grupe „Crimson Blue“, kurioje vietą prie mikrofono taip pat užima moteris.
„Crimson Blue“
„Crimson Blue“ / Asmeninio albumo nuotr.

Bilietus į vienintelį Tarjos koncertą platina visos „Bilietai LT“ kasos ir internete.

Ryškiausia šių dienų Suomijos roko scenos žvaigždė Tarja Soile Susanna Turunen–Cabuli, dabar su savo vyru ir vadybininku gyvenanti Argentinoje, geriausiai žinoma tiesiog kaip Tarja. Įstabaus balso savininkė aukštai vertinama ir sunkiosios, ir klasikinės muzikos gerbėjų. Nors ji išgarsėjo, kuomet savo sodriu operiniu sopranu nuspalvino garsiausių suomių simfoninio metalo atstovų „Nightwish“ kūrinius, po skyrybų su jais 2006 metais Tarja pradėjo ir tęsia sėkmingą solinę karjerą.

Vis dėlto savo muzikinės karjeros pradžioje Tarja Turunen visai nesitikėjo kada nors tapsianti roko žvaigžde. Į muzikos pasaulį ji įžengė klasikinio dainavimo dėka. Vėliau savo veiklą susiejusi su roko muzika, vokalistė ir toliau jaučia simpatiją klasikai – dalyvauja įvairiuose operos projektuose, chorų festivaliuose. Tarja nevengia ir kitų kūrybinių iniciatyvų, pavyzdžiui yra bendradarbiavusi su grupėmis „Scorpions“, „Within Tempatation“, Mike’u Oldfieldu ir kt.

VIDEO: CRIMSON BLUE "3rd Eye Close"

Mūsų šalyje vyksiantis Tarjos ir jos grupės koncertas yra didžiausių jos karjeroje pasaulinių gastrolių „Colours In The Dark Tour“ dalis. Net dvejus metus vyksiančio turo metu Tarja pristato ketvirtąjį solinį albumą „Colours In The Dark“. Jis vis dar laikosi perkamiausių albumų sąrašuose net dvylikoje pasaulio šalių. Ne mažiau populiarūs ir jį pristatę singlai „Never Enough“, „Victim Of Ritual“ bei „500 Letters“, kurių vaizdo klipai teberenka šimtatūkstantines ar net milijonines peržiūras. 

Sėkmingai su Tarja pasirodžiusi Maskvoje, į savo pirmą didelį koncertinį turą išsiruošė šiame mieste 2008 metais įkurtas kolektyvas „Crimson Blue“. Tik susibūrusi ši grupė išreiškė stiprias simpatijas 70-ųjų artrokui ir progresyviam metalui. Harmonizavę šių stilių skambesį ir pasivadinę „Crimson Blue“, penki muzikantai ėmėsi intensyvios kūrybinės veiklos. Šiandien jų skambesys yra kur kas daugiau nei įprastas moteriško soprano ir sunkiosios muzikos rifų derinys. Pažeminto tembro gitaros ir roko grupėms ne itin įprastas klavišinis instrumentas keytaras vokalistės Dani Hellström rankose yra vienas „Crimson Blue“ ypatumų.

Patys muzikantai savo stilių apibūdina kaip nu-art metalą, dar ir tuo pabrėždami savo savitumą. Savotiški ir šios grupės dainų tekstai, kurių tematika balansuoja tarp asmeninės pasaulėžiūros, filosofinių sampratų ir XX-ojo amžiaus mokslinės fantastikos motyvų. Savo pirmąjį albumą „Innocence“ grupė „Crimson Blue“ išleido 2012 metais kompanijoje „M2BA“, o jį pristatytama grojo su garsiais kolektyvais „Pain of Salvation“, „Kyrck“ ir „Deathstars“. Šių metų lapkričio 17 dieną su italų leidėjų „My Kingdom Music“ ženklu pasirodys ir antrasis albumas „The Angelic Performance“, kurio dainos skambės ir koncerte Vilniuje šį sekmadienį.

VIDEO: TARJA "Victim Of Ritual" Official Music Video from "Colours in The Dark" OUT NOW!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius