Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 18 /2013 04 19

Simpatijas visame pasaulyje užkariaujanti britė Ellie Goulding suspindo Vilniaus scenoje

„European Hit Radio“ Lietuvoje jos dainas savo eteryje suka kone kas valandą. Jos kūriniai puikuojasi aukščiausiose Europos topų pozicijose. Jos žvaigždė visai neseniai užgimė Didžiojoje Britanijoje ir suspindo akinančiai ryškiai – taip smarkiai, kad ką tik pasibaigęs turas po JAV vadinamas grandioziniu. Ji – Ellie Goulding – ketvirtadienio vakarą svečiavosi sostinės menų fabriko „Loftas“ scenoje.
Ellie Goulding koncertas
Ellie Goulding koncertas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kiekvienas electropop muzikos gerbėjas jau įsidemėjo jos vardą ir net naktį pažadintas galėtų paraidžiui padiktuoti. Kiekvienas electropop muzikos gerbėjas nuo pat, palyginus, ankstyvo vakaro jau buvo užsiėmęs vietą prie „Lofto“ įėjimo.

Socialiniame tinkle „Facebook“ eiti pasiklausyti E.Goulding gyvai žadėjo beveik du tūkstančiai gerbėjų. Susirinko per tūkstantį – klausytojams teko nemenkai pasispausti, pečiais pasitrinti ir E.Goulding palaukti: nors skelbta, kad renginys prasidės neįprastai anksti (20 val.), dainininkė scenoje pasirodė tik 22 val., prieš jos šou gerbėjai klausėsi apšildančio dainininko Matthew Koma ir pasaulinių hitų įrašų.

„Loftas“ gerbėjus pasitiko itin pasiruošęs: antai prie durų kiekvieną kruopščiai patikrino apsaugos darbuotojai, o pačiame menų fabrike laukė naujai išplanuotas interjeras su VIP ir Super-VIP sekcijomis bei naujai pastatytu baru. Visas menų fabrikas ketvirtadienio vakarą tiesiog skendo žmonių minioje.

Ji dainavo karališkose vestuvėse

E.Goulding – antroji iš dviejų britų atlikėjų, per vienerius metus pelniusių net du itin reikšmingus šalyje apdovanojimus. Jauna, vos 25-erių sulaukusi atlikėja buvo įvertinta „BBC Sound of“ apdovanojimuose ir „Brit Awards Critics' Choice“. Antroji britė, galinti puikuotis šiais laurais, yra Adele. Matyt, dabar iki šiol E.Goulding vardo nežinoję suprato – reikalas rimtas: ši mergina yra viena ryškiausių žvaigždžių, pavasarį apsilankiusių Vilniuje.

2010-aisiais išleisto debiutinio E.Goulding albumo kopijų „Lights“ Didžiojoje Britanijoje parduota daugiau nei 850 tūkst. 2011-aisiais ji dainavo karališkose Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton vestuvėse – čia perdainavo Eltono Johno kūrinį „Your Song“. Skambant E.Goulding balsui jaunavedžiai sušoko pirmąjį savo šokį.

Ellie Goulding koncertas
Ellie Goulding koncertas

2012-aisiais ji išleido antrąjį albumą, pavadintą „Halcyon“, puikiai įvertintą ne tik Europoje, bet ir JAV bei Australijoje. Per trumpą laiką į savo gerbėjų ratą E.Goulding sugebėjo įtraukti ir žinomiausius pasaulio muzikantus, jos vaizdo klipus peržiūrėjo per keliasdešimt milijonų interneto vartotojų.

Žvaigždę „apšildė“ žvaigždė

Pradėti E.Goulding šou Vilniuje buvo patikėta amerikiečiui Matthew Koma. Tikriems melomanams šio Los Andžele gyvenančio vaikino pavardė turėtų būti pažįstama, o mažiau besigilinantys jį vis tiek, ko gero, girdėjo – radijo stočių topus užkariavusiame Zedd kūrinyje „Spectrum“ skamba būtent M.Koma balsas.

Su M.Koma E.Goulding susipažino savo turo JAV metu. Kalbama, kad kartu su Leona Lewis, Bruno Mars, Eminemo ir kitų žvaigdždžių prodiuseriais dirbantis M.Koma jai taip patiko, kad pasiūlymą kartu koncertuoti Europoje ši pateikė iškart.

Ellie Goulding koncertas
Ellie Goulding koncertas

M.Koma Vilniaus publikai dovanojo geriausias savo dainas ir ritmus, pristatė naują singlą ir kvietė bendradarbiauti interaktyviai – prašė gerbėjų fotografuoti jo pasirodymą ir siųsti nuotraukas jam. Tačiau gerai suprato: tikroji žvaigždė čia ne jis, visi kaip išprotėję laukia, kada scenoje pasirodys E.Goulding. Galbūt todėl per ilgai ir nedainavo – pažėręs gausybę komplimentų Vilniui ir vilniečiams užleido sceną tikrajai vakarėlio pažibai.

Publika dainas mokėjo mintinai

Į sceną kukliai pasipuošusi E.Goulding lipo apie 22 valandą, gerbėjai ją pasitiko milžiniškomis ovacijomis – jautresnės klausos koncerto lankytojai turėjo prisidengti spengiančias ausis. Savo pasirodymą mergina pradėjo pačiupusi būgnų lazdeles – pati ir grojo, ir dainavo.

Gerbėjams E.Goulding dovanojo keliolika puikiai žinomų ir dar menkai kieno įsidemėti spėtų dainų. Savo ruožtu publika namų darbus buvo paruošusi be priekaištų – beveik visus kūrinius kartu mintinai plėšė visa gerkle, dainas ir pasitiko, ir lydėjo klyksmais ir plojimais.

Ellie Goulding koncertas
Ellie Goulding koncertas

E.Goulding su gerbėjais bendravo santūriai – nei per daug, nei per mažai, tačiau itin šiltai. Mergina pripažino besidžiaugianti lankydamasi Vilniuje ir matydama tiek jos išgirsti atėjusių žmonių, trumpai papasakojo apie kelis kūrinius. Dalį dainų mergina dedikavo įsimylėjeliams ir ieškantiems meilės.

Mergina klausytojus stebino paprastumu, nuoširdumu, spinduliuojama šiluma, plačia iš veido nedingstančia šypsena. Stebinanti pasirodė dainininkės ekspresija ir energija – didžiąją laiko dalį ji šokinėjo ir „davėsi“ po sceną, tačiau dainavimui tai nekliudė.

Išgirsti gyvai dainuojančios E.Gouldin atvyko ne tik paprasti, bet ir žinomi žmonės – svečių gretose šmėžavo Viktoras Diawara-Vee su žmona, Vilius Alesius, Ugnė Skonsmanaitė, Gytis Ivanauskas ir kiti.

Nulipti nuo scenos E.Goulding gerbėjai per anksti neleido – šiai atsisveikinus su publika šioji plojimais ir šūksniais prisikvietė ją atgal, tokia reakcija patenkinta dainininkė publikai dovanojo dar du kūrinius. Koncertą vainikavo vizitine josios kortele tapusi daina „Lights“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius