Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

Skandalingoji „Eurovizija“. Ir taip kasmet...

Skandalai, pokyčiai, akibrokštai – štai ko netrūksta jau prasidėjusioje Lietuvos „Eurovizijos“ dainų atrankoje. Jau dabar apstu pikantiškų naujienų iš konkurso dalyvių gyvenimo. O užsienyje rengiamoje „Eurovizijoje“ skandalų apstu kiekvienais metais.
„Lordi“
„Lordi“ / AOP nuotr.
Viganto Ovadnevo nuotr./Marta Lukošiūtė
Viganto Ovadnevo nuotr./Marta Lukošiūtė

Marta Lukošiūtė (29)
Išsisuko koją


Ko mažiausiai tikiesi, tas ir įvyksta. Būtent taip nutiko dainininkei Martai Lukošiūtei, neseniai „Triumfo arkoje“ užėmusiai 3–iąją vietą. Balsingoji mergina ruošė ypatingą pasirodymą „Eurovizijos“ dainų atrankai, į kurį norėjo įpinti ir šokių elementų. Tačiau viskas netikėtai pakrypo kita linkme. „Prieš kelias dienas slidinėdama smarkiai susižeidžiau. Pasirodo, pasitempiau kojų raiščius. Bet stengiuosi įžvelgti ir teigiamą pusę. Šį kartą apsieisiu be šou elementų. Bandysiu žiūrovus papirkti gražia daina ir balsu“, – šypteli Marta.
Beje, praėjusios savaitės pradžioje mergina „Privatu!“ prasitarė, kad dar nenusprendė, kuo pasipuoš per pasirodymą. Matyt, Marta mano, jog tai, kas daroma ekspromtu, pavyksta geriausiai.

 

Tomo Kapočiaus nuotr./Merūnas Vitulskis
Tomo Kapočiaus nuotr./Merūnas Vitulskis

Merūnas Vitulskis (27)
Likimas viską apvertė aukštyn kojomis


Skandalu šįmet paženklintas operos solisto Merūno Vitulskio (ne)dalyvavimas „Eurovizijos“ dainų atrankoje. Iš pradžių buvo skelbta, kad vaikinas išbandys jėgas konkurse. Vėliau, žurnalistams susisiekus su atlikėju ir paklausus, ar tai tiesa, Merūnas teigė, jog įvyko nesusipratimas ir jis tikrai nedalyvaus. Kitą dieną dainininkas visus taškus ant „i“ sudėjo viešai pareiškęs, kad kovos dėl kelialapio į „Euroviziją“. Praėjusios savaitės pradžioje, vėl susisiekus su Merūnu ir pasiteiravus apie artėjančią atranką, M. Vitulskis visus apstulbino. „Pakito mano planai. Aš nebedalyvausiu atrankoje į „Euroviziją“: sužinojau savo koncertų tvarkaraštį, kuriame parašyta, kad tą dieną, kai turėčiau dalyvauti atrankoje, privalėsiu būti Prancūzijoje. Vėliau manęs laukia kiti koncertai užsienyje. Aš negaliu persiplėšti. Pasirinkau ne popmuzikos konkursą, o operos solisto kelią. Matyt, toks mano likimas. Jis visada viską sudėlioja į savas vietas“, – sako Merūnas.

 

Jono Staselio nuotr./Ruslanas Kirilkinas
Jono Staselio nuotr./Ruslanas Kirilkinas

Ruslanas Kirilkinas (26)
Prieš pasirodymą – nepadorūs pasiūlymai


Kai su vyru išsiskyręs dainininkas Ruslanas Kirilkinas paskelbė, kad „Eurovizijoje“ atliks dainą apie meilę vaikinui, pasipylė nepadorių pasiūlymų. Atlikėjas žurnalui „Privatu!“ atskleidė, kad jis, neseniai sulaukęs kvietimo koncertuoti Panevėžyje, išgirdo ir keistą pageidavimą. „Vienas žmogus pakvietė mane dainuoti savo mamos jubiliejuje. Po koncerto vyras pasiūlė niekur neišvykti ir linksmintis su svečiais. Vėliau jis manęs paprašė likti nakčiai. Kadangi „nebuvo“ laisvų lovų, sulaukiau pasiūlymo miegoti su namų šeimininku – neva du už vieno kainą. Parduok ne tik balsą, bet ir kūną! Suprantama, to nebuvo. Po koncerto išvykau namo“, – pasakoja Ruslanas.
Ar nenutiks taip, kad „Eurovizijoje“ viešai apie meilę vaikinui ketinantis dainuoti R. Kirilkinas ateityje sulauks dar daugiau panašių pasiūlymų?
 


 

Jono Staselio nuotr./Aivaras Stepukonis
Jono Staselio nuotr./Aivaras Stepukonis

„Eurovizijos“ skandalų metraštis

Aivaras Stepukonis (36)
Po fiasko – tyla


Daugeliui dalyvavimas „Eurovizijoje“ yra tarsi tramplinas į sėkmę, šlovę, populiarumą, tačiau tik ne Aivarui Stepukoniui, kuris 2002–aisiais, dalyvaudamas šiame šou, patyrė fiasko ir buvo sumaišytas su žemėmis. Tautiečiai negailestingai sudirbo Aivaro sceninį įvaizdį, jo dainą. Po „Eurovizijos“ A. Stepukoniui ne tik teko atsiriboti nuo visų, bet ir užmiršti muzikos karjerą.

 

Viganto Ovadnevo nuotr./Marijonas Mikutavičius
Viganto Ovadnevo nuotr./Marijonas Mikutavičius

Marijonas Mikutavičius (38)
Būtų pamylėjęs kroatę


Dainininkas Marijonas Mikutavičius, 2006–aisiais su „LT United“ Lietuvai atstovavęs „Eurovizijoje“, per spaudos konferenciją nustebino žurnalistus. „Jei laimėsime „Euroviziją“, pamylėsiu skandalingąją atstovę Severiną iš Kroatijos“, – taip leptelėjo Marijonas ir sulaukė milžiniško žiniasklaidos dėmesio. Tiesa, atlikėja Severina nepasimetė ir į tokią M. Mikutavičius repliką atsakė: „Jei tas lietuvis gražus, pasimylėsiu.“

 

Viganto Ovadnevo nuotr./Raimonda Masiulytė ir Gabrielė Bartkutė
Viganto Ovadnevo nuotr./Raimonda Masiulytė ir Gabrielė Bartkutė

Raimonda Masiulytė (23)
Pasipylė ašaros


2008-ųjų Lietuvos „Eurovizijos“ dainų atranka įsiminė dėl dainininkės Raimondos Masiulytės ir choreografo Jurijaus Smorigino (54). Tuomet vyras išpeikė Raimondos sceninį įvaizdį ir ją sugraudino. Merginą eteryje stojo ginti tuomet konkurso vedėja dirbusi Gabrielė Bartkutė (35). Ji leptelėjo sparnuotąją frazę: „Moteriai persirengti – kaip vyrui du pirštus apsysioti.“ Po šių žodžių Gabrielė neteko darbo eteryje.


„Lordi“
Rusijos KGB agentai?


2006 m. roko grupės „Lordi“ pergalė atrankiniame „Eurovizijos“ ture vos neišprovokavo Suomijoje riaušių. Dalis šios šalies gyventojų nenorėjo, kad Suomijai atstovautų rokeriai, apsirengę monstrų kostiumais. Bažnyčios atstovai įspėjo, kad „Lordi“ gali sukelti naują satanizmo bangą. Nepatenkintų Suomijos piliečių grupė šalies prezidentui išsiuntė laišką, kuriame reikalavo uždrausti muzikantams važiuoti į Atėnus. Spaudoje netgi buvo paskelbta, kad „Lordi“ yra neva KGB agentai, kuriuos atsiuntė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tam, jog šalyje destabilizuotų situaciją. Tačiau suomių grupės pasirodymas „Eurovizijoje“ pelnė pirmąją pergalę savo šaliai per visą šio konkurso gyvavimo istoriją.

 

Scanpix nuotr./Lill Lindfors
Scanpix nuotr./Lill Lindfors

Lill Lindfors (59)
Liko be sijono!


1985 m. konkurso finalas, kuris vyko Gioteborge (Švedija), daugumai įsiminė tuo, jog konkurso vedėja Lill Linfors scenoje pametė sijoną. Vėliau, duodama interviu, ji prisipažino, kad šis „pokštas“ buvo iš anksto sumanytas, bet per repeticijas jis niekam neatskleistas. Tačiau Europos Taryba neįvertino konkurso organizatorių humoro jausmo ir įvedė naują taisyklę, kuri uždraudė panašius juokelius per tiesioginę „Eurovizijos“ transliaciją. Beje, į 1985–aisiais vykusį konkursą atsisakė atvykti tuo metu dar gyvavusios Jugoslavijos atstovas, mat konkurso diena sutapo su buvusio šios šalies prezidento Josipo Brozo–Tito (1892–1980) penktosiomis mirties metinėmis.

 

Bulls nuotr./Dana International
Bulls nuotr./Dana International

Dana International (37)
Blogiau už Sodomą?


Kai 1998 m. Izraelio atrankos konkurso komisija nusprendė, kad jų šaliai atstovaus lytį pakeitusi Dana International, šalyje kilo žydų ortodoksų pasipiktinimo banga. Pasak jų, ši moteris – buvęs vyras – blogiau už Sodomą. Įsiutę Izraelio piliečiai už tokį sprendimą grasino atstatydinti šalies vadovybę. Paradoksas, tačiau tais metais Dana International su daina „Diva“ laimėjo konkursą. Tiesa, 1999 m. Jeruzalėje vykusi tų metų konkurso nugalėtojos švedės Charlotte Nilson apdovanojimo ceremonija buvo nutraukta, nes praėjusių metų nugalėtoja Dana, apsiavusi pernelyg aukšto kulno bateliais, scenoje triukšmingai nudribo.

 

AOP nuotr./„t.A.T.u.“
AOP nuotr./„t.A.T.u.“

„t.A.T.u.“
Scenoje ketino mylėtis?


2006 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai būgštavo, kad lesbietėmis pasiskelbusių rusių duetas „t.A.T.u.“ pakiš „bombą“ Latvijai. Merginos tuo metu neabejojo savo pergale. Dainininkės atvirai kalbėjo apie aistringą norą nugalėti: „Savo seksualiu pasirodymu mes nušluosime viską, kas buvo iki mūsų. Mūsų nedomina taisyklės. Mes darysime tai, ką norime.“ Kalbama, kad konkursas, kuris buvo transliuojamas tiesiogiai, per grupės „t.A.T.u.“ pasirodymą buvo rodomas keliomis minutėmis vėliau, nes organizatoriai bijojo atvirų rusaičių meilės scenų. Deja, tąsyk skandalistės užėmė 3–iąją vietą.

 

AOP nuotr./Svetlana Loboda
AOP nuotr./Svetlana Loboda

Svetlana Loboda (27)
Butą bandė iškeisti į pergalę


2009 m. mergina iš Ukrainos ne juokais buvo pasiryžusi užkariauti Europos žiūrovų širdis įspūdingu pasirodymu, o kai suprato, kad stulbinamoms dekoracijoms gali stigti pinigų, nė akimirksniu nesudvejojo ir bankui užstatė savo butą. Prabėgus beveik metams po šio konkurso, mažai kas prisimena Svetlanos dainos „Be My Valentine (Anti–crisis Girl)“ dainos melodiją, tačiau iš koto verčiančios dekoracijos, atlikti įspūdingi akrobatiniai elementai ir triukai įsiminė ilgam. Paaiškėjo, kad šiam konkursui įspūdingo šou neužtenka – ukrainietė, dėl pergalės rizikavusi nuosavu būstu, pernai užėmė 12-ąją vietą.
 


„Eurovizijos“ skandalų  neišvengė

Massiel (62)
Nupirkta pergalė?


2008 m. Ispanijos televizija parodė dokumentinį filmą, kuriame teigiama, kad ispanės Massiel pergalę 1968–ųjų „Eurovizijoje“ suorganizavo diktatorius Francisco Franco (1892–1975). Kalbama, kad šios šalies atstovai prieš konkursą aplankė kitas valstybes, kurios dalyvavo „Eurovizijoje“, ir nupirko komisijos narių balsus.

Terry Wogan (71)
Kaip noriu, taip ir vadinu


2001 m. BBC žurnalistas Terry Woganas, šį konkursą komentuojantis daugiau nei 20 metų, Danijoje vykusio dainų konkurso renginio vedėjus ne sykį pavadino Dantukų fėja ir Daktaru mirtimi. BBC kanalas už tai atsiprašė, o aštrialiežuvis žurnalistas bausmės išvengė.

Verka Serduchka (Andrej Danylko) (36)
Pademonstruota vieša neapykanta

2007 m. Ukrainos nacionalistai, protestuodami prieš Verkos Serduchkos dalyvavimą „Eurovizijoje“, Kijeve surengė viešą protesto akciją, kurioje buvo sudeginta šios atlikėjos iškamša. Jos dainoje skambėję žodžiai „Lasha Tumbai“ Rusijoje buvo suprasti kaip „Russia, Goodbye“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius