Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 28

Solinį koncertą surengsianti Jurga Šeduikytė: „Pasaulio triukšmo fone vienatvė gali išgelbėti nuo bėdų“

Jautriu vokalu žavinti dainininkė Jurga Šeduikytė birželio pradžioje klausytojus kviečia į savo akustinį koncertą, kuriame skambės ne tik pamėgtos, gerai žinomos atlikėjos dainos, bet lauks ir keletas muzikinių netikėtumų.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ypatingą ir itin jaukią Šv. Kotrynos bažnyčią pasirodymui viena geriausių ir populiariausių visų laikų Lietuvos atlikėjų tituluojama J. Šeduikytė pasirinko ne veltui – jos koncertai išsiskiria šilta atmosfera, artimu bendravimu, o dainomis perteikiami giliausi sielos potyriai, jautrūs išgyvenimai ir trapūs jausmai.

Kuo akustiniame koncerte  Šv. Kotrynos bažnyčioje nustebinsite klausytojus?

Grosime visiškai nauja sudėtimi, o šalia publikai gerai pažįstamų dainų pristatysiu kelis kūrinius iš rudens pabaigoje pasirodysiančio albumo. Jau dabar matau, kad su nauja komanda bus labai stipru. 

Koncertuose dažnai pasirodote su gyvenimo ir scenos partneriu Vidu Bareikiu. Šiame koncerte būsite viena. Lengviau ar sunkiau be jo?

Po didelio akustinio turo per Lietuvą jaučiamės pasisotinę scenine draugyste ir išsiilgę padirbėti atskirai. Kaip atlikėjų mūsų spalvos yra labai skirtingos, tad šis poreikis – visiškai suprantamas. Visgi, buvusio turo su Vidu į nieką nekeisčiau. Iš jo gautą žaismingą energiją perkelsiu ir į tolimesnius solinius koncertus.

Ar turite kokių moteriškų, specialių ar netgi magiškų ritualų prieš koncertą?

Yra vienas paprastas pratimas ir vienas sudėtingas. Apie sudėtingesnį galėsiu papasakoti po koncerto, jei kas norės išmokti greitai apšildyti balsą. O paprastą gali atlikti visi – reikia įsijungti dainininko su laisve balse muziką. Žmogaus stygos reaguoja į tokį balsą labai jautriai, net jei tik jo klausaisi. Lisa Džerard, garsėjanti savo giliu kontralto tipo balsu, puikiai tinka šiuo atveju. Jausmas – tarsi praskridus oru (šypsosi), o balsas jau paruoštas dainavimui.

Ar vasaros metas Jums yra atostogų ar kaip tik aktyvus koncertų laikas?

Vasarą visada kuriu naują albumą. Tai yra labai aktyvus smegenų darbo, aplinkos stebėjimo ir emocinės atminties perkratymo laikas. Po truputį prisijaukinu akistatą su savimi. O tiems, kurie bijo vienatvės galiu pasakyti – baimė praeis. Pasaulio triukšmo ir tempo fone rami vienatvė gali išgelbėti nuo daugelio bėdų.

Kokias atostogas galėtumėte pavadinti idealiomis?

Išskirčiau du variantus: arba atostogos su šeima, arba kuomet viena kur nors savaitei išvažiuoju. Vieta ne taip svarbu. Dar labai noriu kūrybinių atostogų, bet atsižvelgiant šiandieninį mano gyvenimo ritmą, kol kas tai – prabanga.

Artimu metu bus moteriška išvyka į gamtą. Susijusi su naujai gimstančiu šokio projektu. Labai jos laukiu. 

Koncertuodama nemažai keliaujate po užsienį, o kuris Lietuvos kampelis Jums gražiausias? 

Neringa – vienareikšmiškai. Gailiai mykiau viduj degant kalnapušių hektarams. Labai noriu ten vėl nuvažiuoti ir įsitikinti, kad kopos vietoje, kad jausmas būnant jose – tas pats.

Akustinis Jurgos Šeduikytės koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje – birželio 11 d. 20 val.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurga Šeduikytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurga Šeduikytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius